2009
Чи допоможе десятина подолати мої тривоги?
Липень 2009


Чи допоможе десятина подолати мої тривоги?

Поки старші діти були в школі, а молодші спали, я розклала на кухонному столі всі платежі. Я починала виконання цього неприємного щомісячного обов’язку з молитви, просячи мудрості й здатності правильно розподілити наш скромний доход. Як завжди, в першу чергу я заповнювала квитанцію на сплату десятини.

Коли я, будучи молодою дружиною і матір’ю, приєдналася до Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, то прийняла рішення платити десятину. Я ніколи не порушувала це обіцяння, однак почувала себе дуже нещасною, тому що у мене було недостатньо грошей, щоб сплатити в наступному місяці за комунальні послуги, заставу за дім і страхування.

Зараз я без чоловіка виховувала шістьох малих дітей. Часто я відчувала збентеження через навантаження на роботі, фінансові проблеми й необхідність безкінечно приймати рішення, будучи матір’ю і батьком одночасно і не маючи родичів, які могли б надати допомогу й підтримку.

Коли я сиділа за столом, благаючи Господа про допомогу й милість, Святий Дух відкрив моєму внутрішньому зору прекрасний і втішаючий вияв Спасителевої любові. Я змогла побачити гроші, які мала сплати на утримання сім’ї, в іншому світлі, бо згадала про священні пріоритети. Я знала, що наш Небесний Батько хоче дати мені благословення, обіцяні тим, хто вірно сплачує десятину й пожертвування. Я також знала, що сплата десятини має бути радісним виявом любові, позбавленим страху й переживань.

Як тільки я сповнилася Господнім Духом, то помітила, що свідчу собі про переконання, які давно для мене стали непохитними і священними. Мій голос порушив тишу на кухні, коли я проголосила, що радше погоджуся залишитися без постачання води, ніж позбавлюся живої води, яку дає Спаситель. Я швидше погоджуся залишитися без їжі, ніж без Хліба Життя. Я погоджуся жити в темряві й терпіти дискомфорт через відсутність електрики, ніж відмовлюся від Світла Христа у своєму житті. Краще я житиму з дітьми в наметі, ніж втрачу привілей увійти в дім Господа.

Тягар занепокоєння відразу ж зник. Моя любов до Господа подолала слабкість, джерелом якої були мої страхи. Наш Небесний Батько—це наш Визволитель, наш Покровитель і наш Захисник. Він дійсно дбає про всі наші потреби. Його обіцяння є вірними і незмінними. Він заповідає нам платити десятину з доходу, щоб мати змогу проливати благословення з небес—серед яких мир у розумі, звільнення від занепокоєння про мирське та матеріальне і впевненість у Його святому імені.

З того часу й надалі я сплачую Йому десятину з радістю, не вагаючись, без страху; Йому, хто перше полюбив мене.