2009
Благословенні миротворці
Липень 2009


Прийдіть, прислухайтеся до голосу пророка

Благословенні миротворці

З виступу на духовному вечорі в Університеті Бригама Янга 6 лютого 1994 р.

Зображення
President Henry B. Eyring

Коли ви відкриєте газету або увімкнете телевізор, там не буде багато інформації про мир. Кожного дня у новинах ви почуєте про насильство по всьому світу.

Спаситель сказав: “І благословенні всі миротворці, бо їх буде названо дітьми Бога” (3 Нефій 12:9).

Коли я прочитав ці слова ще в дитячому віці, то розмірковував про обіцяння. Воно не здалося мені дуже славетним. Але тепер я бачу, що обіцяння є і славетним, і надійним. Ті, хто матиме вічне життя, і є Божі діти.

Я свідчу, що Бог знає вас. Він піклується про людей навколо вас, і Він любить вас. Ви—його учні, і тому ви є світлом для людей. Коли ви дієте з вірою, поширюючи євангелію і мир серед людей навколо вас, вони відчують світло Спасителя. Ви покажете їм шлях.

Я свідчу, що Бог живе; Ісус є Христос. Я відчуваю, як Він любить вас. Я знаю, що Спаситель сказав істину, проголосивши: “Благословенні миротворці”.

Немирний домашній сімейний вечір

У кожній сім’ї буває час, коли виникає потреба в миротворці. Президент і сестра Айрінг мають чотирьох синів і дві дочки. Одного разу, коли діти були ще малі, президент Айрінг проводив на домашньому сімейному вечорі урок про мир. Під час уроку він помітив, як двоє його хлопчиків штовхаються ногами! Але коли двоє тих хлопчиків підросли, вони навчилися бути миротворцями і стали між собою найкращими друзями й помічниками.

Коли буває так, що вашій сім’ї потрібен миротворець? Як ви можете допомогти?

Потрібен миротворець!

Далі подано ситуацію, коли виникає потреба в миротворці. Розмістіть малюнки в правильному порядку від першого до останнього, щоб побачити, як бажання однієї дитини стати миротворцем вплинуло на всю сім’ю.

А

Б

В

Г

Відповідь така:

Як ми отримали Заповіді блаженства

“Блаженні миротворці”—це одне із учень Ісуса, яке має назву Заповіді блаженства (див. Матвій 5:1–11). Заповіді блаженства—це шлях до щасливого життя. У кожній міститься благословення, яке ми отримуємо, наслідуючи певне вчення. Ось як ми отримали Заповіді блаженства:

1. Одного разу багато людей ішли за Ісусом. Вони почули, що Він зціляє людей і робить інші чудеса. Вони хотіли почути Його вчення.

2. Ісус був біля пагорба, тобто гори. Він зійшов трохи вище на пагорб і звернувся з промовою, тобто проповіддю.

3. У своїй проповіді Ісус навчав людей, як їм потрібно жити так, щоб Бог благословив їх. Слово блаженство означає “щастя” або “благословення”.

4. Промова Ісуса, з якою Він звернувся того дня, називається Проповідь на горі. Після Свого воскресіння Ісус звернувся з такою ж проповіддю до людей в Америці, коли відвідав їх (див. 3 Нефій 12:3–11).

  • В, А, Г, Б.

Князь миру, художник Саймон Дьюї; фотографія голуба © Corbis; Проповідь на горі, художник Гаррі Андерсон; ілюстровано Бет Уіттакер