2007
Чи Бога людина обманить?
Травень 2007 року


“Чи Бога людина обманить?”

Якщо ми з вами будемо сплачувати Господу десятину, чесно і віддано, Господь відкриє отвори небесні.

Зображення

Я хотів би сказати про закон десятини. У Книзі Малахії Господь запитує:

“Чи Бога людина обманить? Мене ж ви обманюєте, ще й говорите: “Чим ми Тебе обманили?”—Десятиною та приносами!

Прокляттям ви прокляті, а Мене обманили, о люде ти ввесь!

Принесіть же ви всю десятину до дому скарбниці, щоб страва була в Моїм храмі, і тим Мене випробуйте,—промовляє Господь Саваот: чи небесних отворів вам не відчиню, та не виллю вам благословення аж надмір?”1

Десятина є настільки важливою заповіддю, що коли Господь явився на Американському материку після Свого воскресіння, Він у точності повторив ті самі слова2. У наші дні Господь проголосив: “Хто таким чином віддав десятину, сплачуватимуть одну десяту всього свого прибутку щорічно”3.

У книзі Левит Господь тричі повторював, що десятина—“святощі для Господа”4.

Господь сказав: “Випробуйте цим Мене тепер [тобто, перевірте Мене], … чи Я не відчиню вам вікна небес”5. Багато хто з нас випробовує Господа, але дехто—ні.

Уявіть собі, наприклад, десять яблук. Дивіться, всі ці десять яблук насправді належать Господу, але Він просить нас повернути Йому лише десяту частину, тобто одне яблуко.

Ви пропонуєте лише маленьку частку цього яблука, залишаючи 90 відсотків собі? Ви готові запропонувати таку малу частку?

Чи соромно вам або чи не намагаєтеся ви заліпити і приховати надкушену частину яблука і запропонувати це Господу?

Наші приношення мають бути повними і чистими. Нас учили: “Ось, Господу потрібні серце і небайдужий розум; і небайдужі та послушні куштуватимуть блага землі Сіону в ці останні дні”6.

Колись я отримав завдання реорганізувати кіл Кері, що в шт. Айдахо. Літак приземлився в Твін-Фоллз, і президент Рой Хюберт, який так чудово служив, зустрів мене і відвіз до себе додому. По дорозі я спитав: “Чи можу я щось зробити для вас і для святих?”

Він сказав: “Останні кілька років у нас була страшна засуха. Але цього року вона особливо люта, і багато фермерів поїхали з міста шукати собі іншу роботу”.

Мене стурбувало те, що віддані святі, які люблять Господа і Церкву, втрачають ферми.

Одного молодого єпископа, Р. Спенса Еллсворта, було покликано служити новим президентом колу. Під час недільної загальної сесії я не міг позбутися думок про засуху. Коли я виступав, то відчув сильне враження. Я попросив їх зробити ось що:

  1. Віддано сплачувати повну десятину—і молодь, і літніх людей.

  2. Смиренно регулярно молитися особисто і сім’ями.

  3. Віддано вивчати Писання особисто і сім’ями.

  4. З вдячністю зберігати Суботній день святим.

  5. З вдячністю часто ходити до храму і виявляти там свою подяку.

  6. З готовністю підтримувати і наслідувати нових провідників.

  7. Поститися колом і запросити приєднатися всіх бажаючих мешканців постраждалих поселень.

У наступні кілька днів після конференції колу багато членів Церкви засіяли поля з абсолютною вірою, хоча прогнози дощу не обіцяли.

В середу під проводом президента Еллсворта постився весь кіл. Того ж тижня багато членів Церкви, провідників і їхніх дружин поїхали до храму в Бойсі, шт. Айдахо, і піднесли молитви подяки. Коли ці віддані святі були ще в храмі, над усім містом пішов дощ, хоча прогноз не обіцяв дощу наступні кілька тижнів. Наступної суботи знову почалася злива, що тривала кілька днів. Це сталося наприкінці квітня. У горах випало багато снігу, що забезпечило вологість. У Дітріху та Річфілді залишилося менше третини запасу води, але після посту резервуар був майже повний. Запаси води в Кері збільшилися від 44 відсотків до понад 100 відсотків. До кінця сільськогосподарського сезону члени Церкви з колу Кері і далі зміцнювали свою віру, постячись ще кілька разів, сплачуючи чесну десятину і частіше відвідуючи храм, і Господь почув їхні молитви і відповів на них. Морози вдарили пізно того року, тож фермери змогли зібрати злакові, цукровий буряк, люцерну, картоплю тощо. Відтоді вони щороку складали молитви подяки, і “через … Його лагідні милості”7 Господь продовжує благословляти їх.

У книзі Хронік Господь сказав: “Якщо … впокоряться люди Мої, що над ними кличеться Ім’я Моє, і помоляться, і будуть шукати Ім’я Мого, і повернуть зо злих своїх доріг, то Я вислухаю з небес, і прощу їхній гріх, та й вилікую їхній Край”8.

Сплата повної і чесної десятини приводить нас до храму. Я гадаю, що питання десятини є одним з пріоритетних питань Президента Хінклі як пророка.

Минулого тижня на зборах Товариства молодих жінок Президент Хінклі сказав: “Хоча десятина сплачується грішми, важливіше те, що вона сплачується вірою”9.

Іншим разом він сказав: “Це не стільки питання грошей, скільки питання віри. … Я закликаю вас, … кожного з вас, піймати Господа на слові в цьому важливому питанні”10.

Це питання відданості. Земля належить Господу, і наше життя теж. Господь дає нам користуватися всім на цій землі. І просить лише повернути десяту частину. Десятина є символом вдячності, послуху і подяки— символом нашої небайдужості і відданості. Сплата десятини розвиває в нас чесність і чисте серце. Сплата десятини зміцнює нашу любов до Господа.

Господь сказав: “Це … є днем жертвування і днем для обкладання десятиною Мого народу”11.

Брати і сестри, проявімо свою віру! Покажімо готовність слухатися і жертвувати! Я обіцяю вам, в ім’я Ісуса Христа: якщо ми з вами будемо сплачувати Господу десятину, чесно і віддано, Господь відкриє отвори небесні.

Я знаю, що Небесний Батько живий. Отже, Він благословить вас. Ісус Христос є Спасителем. Джозеф бачив Небесного Батька та Його Сина Ісуса Христа. Це—Його Церква. Президент Гордон Б. Хінклі є сучасним пророком Бога. Він просить вас часто приходити до храму. Про це я смиренно молюся в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Малахія 3:8–10.

  2. Див. 3 Нефій 24:8–10.

  3. УЗ 119:4.

  4. Левит 27:30; див. також вв. 32–33.

  5. 3 Нефій 24:10.

  6. УЗ 64:34.

  7. Етер 6:12

  8. 2 Хронік 7:14.

  9. “Нехай чеснота прикрашає твої думки безупинно”, Ліягона, трав. 2007 р., с. 116.

  10. “Let Us Move This Work Forward,” Ensign, Nov. 1985, 85.

  11. УЗ 64:23.