2007
Звернення до носіїв Ааронового священства: Підготовка до десятиліття прийняття рішень
Травень 2007 року


Звернення до носіїв Ааронового священства: Підготовка до десятиліття прийняття рішень

Те, як ти носитимеш це священство зараз, готуватиме тебе до прийняття найважливіших рішень у майбутньому.

Зображення

Брати, яка це радість—бути у вашій присутності в той час, як ви зібралися по цілому світу. Мені згадуються слова гімну: “Дивись! Царственна армія з прапорами, мечами і щитами крокує до перемоги на великому полі, де відбуваються битви життя”1. Справді, ви є царственною армією Бога, вірною та відданою.

Цього вечора я хочу звернутися до наймолодших вояків цієї царственної армії—до Ааронового священства: дияконів, учителів та священиків, які виходять на поле битви цього життя. Хоч ти цього не пам’ятаєш, ти примкнув до цієї справи, прийнявши одне рішення—дуже давно, в доземному існуванні. Там, на Великій Нараді на Небесах ти вирішив підкоритися волі твого Небесного Батька і Його Сина Ісуса Христа. Пам’ятай це: ти є сином Бога, який вирішив слідувати за Спасителем, коли це мало найбільше значення, і це робить тебе справді великою людиною.

Завдяки тому божественному рішенню, яке визначило твій вічний розвиток, ти отримав фізичне тіло, одержав свободу вибирати між добром і злом, і тепер ти зростаєш і готуєшся виробити в собі якості нашого Спасителя. Тебе було охрищено, і ти отримав Святого Духа. Ти зараз пізнаєш, хто ти, чому ти тут і куди йдеш. І тепер ти отримав Ааронове священство!

Ааронове священство—це священство підготовче, дане на цей час підготовки в твоєму житті. Те, як ти носитимеш це священство зараз, готуватиме тебе до прийняття найважливіших рішень у майбутньому. Ці рішення включають отримання Мелхиседекового священства, відвідування храму, служіння на місії, отримання освіти, вибір професії та вибір супутника життя й запечатування на час і на вічність у святому храмі. Є час і пора для всіх наших рішень. Слідкуй за тим, щоби приймати рішення в належний час і пору. Усі ці етапні рішення будуть зроблені у дуже напружений, порівняно короткий період, коли тобі буде за двадцять—в той час, який я називаю “десятиліття рішень”.

Коли я вчився на пілота реактивного винищувача, я готувався приймати такі життєво важливі рішення на авіатренажері. Наприклад, я тренувався у прийнятті рішення, коли саме катапультуватися в тій ситуації, коли вмикалася аварійна пожежна сигналізація і я починав неконтрольовано входити в штопор. Я пам’ятаю одного доброго друга, який до цього не готувався. Він знаходив різні способи уникнути підготовки на тренажері і йшов грати в гольф або плавати. Він ніколи не вивчав аварійних процедур! Через кілька місяців у його літаку спалахнула пожежа, і охоплений полум’ям літак, ввійшовши у штопор, став падати. Помітивши сполохи аварійної сигналізації, його молодший напарник, який навчився реагувати на такі ситуації автоматично, знав, коли саме катапультуватися, він безпечно приземлився. Але мій друг, який був не готовий приймати такі рішення, залишився у літаку і загинув.

В часи того десятиліття, що лежить перед вами, час на прийняття рішень буде обмежено. Вам, як носіям Ааронового священства, важливо готуватися зараз. Ви мусите розвинути свої власні автоматичні реакції для прийняття важливих рішень, які ви будете приймати протягом наступного десятиліття вашого життя. Ви маєте знати, що саме і коли саме робити, коли кожне рішення буде поставати перед вами. Пам’ятайте, що неприйняття жодного рішення може бути настільки ж згубним, як і неправильне рішення. Багато рішень, які ви приймаєте або не приймаєте, матимуть вічні наслідки.

Зараз час стати учнем Ісуса Христа, що означає прийняти Його запрошення “Йди вслід за Мною”2. Це те рішення, яке ми прийняли в нашому доземному житті. Зараз ми маємо приймати його знову тут, у смертному житті, щодня, у кожній ситуації, беручи на себе ім’я Спасителя, пам’ятаючи про Його спокутну жертву і дотримуючись Його заповідей. Ми укладаємо завіт робити це, коли охрищуємося, і ми маємо нагоду поновлювати ці завіти щотижня, коли причащаємося.

Зараз час організуватися і підготувати себе до того, щоби Святий Дух був нашим постійним супутником. Це означає робити те, чого ваші батьки і провідники навчають вас—вивчати Писання, молитися вранці і ввечері, завжди мати охайний, приємний вигляд, слідувати розкладу дня, ставити цілі й досягати їх, бути чесним у ваших справах, виконувати зобов’язання і бути гідним того священства, яке ви носите. Завжди, завжди живіть за нормами, викладеними пророками в брошурі Заради зміцнення молоді.

Зараз час вирішити, з ким дружити, і як стати гідним праведної вічної супутниці. Це дуже просто, брати. Як навчала мене моя мати, “Рибалка рибалку бачить здалеку”. Компанія ровесників може надихнути вас робити прекрасні вчинки, або ж спокушати вас іти чужими шляхами, шляхами нещастя. Разом зі справжніми друзями легше жити за євангелією. Вони ніколи не змусять нас вибирати між їхніми шляхами і шляхами Господа. Вони допомагають нам бути такою особою, яка приваблює інших справжніх друзів. І вони допомагають нам ставати такою особою, з якою праведна супутниця захоче бути вічно. Якщо ви хочете мати таких друзів, спитайте себе: “Чи я є таким другом для інших людей? Чи я є такою особою, якою б хотів бачити свою вічну супутницю?”

Зараз час готуватися до своєї місії. Залежно від ваших обставин, ви можете отримати нагоду служити на місії проповідування повного дня. І хоч це важливо, пам’ятайте, що навіть важливішим є те, щоби ви пішли до храму на шляху до вашої місії. Місія—це безцінна нагода дотримуватися храмових завітів, живучи за законом посвячення—віддаючи весь свій час, обдарування і таланти Господу, служачи Йому усім серцем, міццю, розумом і силою. Я завжди відчував, що ті два роки, які ви служите, будуть десятиною у формі часу за перші двадцять років вашого життя. Але навіть якщо ви не можете служити на місії повного дня, ви можете підготуватися до одного дня в майбутньому, коли прийде час, щоб піти до храму, аби укласти священні завіти, завдяки яким ви зможете отримати свої вічні благословення.

Зараз час готуватися до навчання, до отримання освіти й набуття професії. Як молоді чоловіки Ааронового священства, ви зараз проходите стажування в житті. Ваша ретельність у школі зараз підготує вас до того, щоби в майбутньому дотримуватися поради Президента Хінклі—набути всю можливу освіту, яку тільки можете3. Вирішіть зараз, що робитимете все, на що здатні, в учбовому закладі та на роботі. Тоді, коли у ваші двері постукають нагоди, ви будете готові відчинити двері і скористатися ними. Ми всі повинні пам’ятати: “Кожній людині дається дар”4. Розвивайте ваші дари й таланти. Молоді чоловіки, з молитвою обирайте класи, навчальні програми і роботу, що підготує вас до більших можливостей і більших обов’язків у майбутньому.

Зараз час бути слухняними. У доземному існуванні наша слухняність не була частковою. Ми не вибирали, яким саме частинам вічного плану слідувати. Я засвоїв це під час нашого першого нічного польоту без інструктора в авіашколі, коли всім нам дали інструкцію: “Жодних фігур вищого пілотажу вночі. Ви пілоти-початківці, не підготовлені літати за приладами”. Трохи пізніше, один пілот, який в усьому іншому був хороший, який був моїм добрим другом, вирішив порушити той наказ. Коли він робив “петлі” та “бочки” в нічному небі над Техасом, він подивився над собою через скло пілотської кабіни і побачив, як йому здалося, зірки, але насправді то були вогні на бурових вишках внизу. З ним сталося запаморочення: сили прискорення на його літаку змусили його думати, що над ним небо, у той час як він летів “догори ногами”. Він потягнув на себе штурвал, щоби злетіти вище у нічне небо, але помчав до землі та врізався у мерехтливі вогні нафтового родовища.

Коли летиш у літаку, то якщо ти за один раз змінюєш курс лише на один градус, твоє внутрішнє вухо не може розпізнати цієї зміни. Брати молоді і брати старі, коли ми починаємо практикувати часткову слухняність, ми змінюємо наше положення по відношенню до Господа—і зазвичай лише на один градус за один рух. Коли підступні сили ворога впливають на нас, ми не можемо розпізнати їх, і з нами відбувається духовне запаморочення. Хоча може здаватися, що ми рухаємося у безпечному напрямі, ми насправді просуваємося до катастрофи. У доземному існуванні наше рішення слідувати за Господом було з розряду “все або нічого”. Слідування цій моделі в нашому земному випробуванні поверне кожного з нас до нашого Небесного Батька.

Зараз час належним чином витрачати свій час. “Це життя є часом для людей підготуватися до зустрічі з Богом”5. Я свідчу, що вам вистачить часу на землі, якщо ви навчитеся використовувати його мудро у дні юності. “О пам’ятай, сину мій, і вчися мудрості змолоду; так, вчися змолоду виконувати заповіді Бога”6.

Зараз час убезпечити ваше перворідство. Наближаючись до кінця свого життя, старозавітний пророк Яків дав батьківське благословення кожному із своїх синів. Рувим був першонародженим і мав перворідство—особливе благословення, яке було призначено тільки для нього. Але, благословляючи Рувима, його батько сказав: “Ти пінився був, як вода, та не втримаєшся”7. Задумайтеся на хвильку, що означає фраза пінився був, як вода. Коли вода нагрівається, вона випаровується. Коли вона холоднішає, то замерзає. Коли не має русла, вона розмиває та знищує все, що на її шляху.

Як носії Ааронового священства, ви також маєте перворідство. Я закликаю вас бути слухняними і сильними. Я закликаю вас не допустити, щоби ваша рішучість витекла по краплі, щоби ваше зобов’язання слідувати за Спасителем випарилося. Будьте твердими, як скеля, живучи за євангелією. Жоден з нас не знає всіх благословень, що чекають на нас. Єдиний спосіб втратити ці благословення—відмовитися від них через непослух. Не відмовляйтеся від ваших вічних благословень заради речей цього світу. Будьмо слухняними і готуймося зараз шанувати, захищати і отримувати наше славетне перворідство.

Молоді чоловіки, ви є важливою силою Господньої армії, ви—молоді воїни цих останніх днів8. “Що ви посієте, те саме й пожнете”9. Я закликаю вас: замислюючись над славетними майбутніми жнивами, подумайте, як ви будете приймати рішення протягом наступних десяти років.

Закон жнив дає модель для прийняття рішень. Підготуйте землю через молитву, знаючи, що ви є синами Божими. Сійте насіння, радячись з тими, хто дасть здорову пораду; тоді шукайте проводу Святого Духа. Нехай насіння натхнення зростають. За ідеями, що розпускаються, треба доглядати. Їм треба дати час, щоби вони дозріли. Світло натхнення принесе духовний врожай, який з’явиться, коли ми питатимемо нашого Небесного Батька в молитві, чи ми прийняли правильне рішення. Коли ми йдемо за цим світлом, темрява відступає і світло “яскравішає і яскравішає аж до дня досконалого”10—того дня, коли ми будемо в присутності нашого Небесного Батька.

І останнє—“будьте на місці”. Кожний з нас був “на місці” на тій Нараді на Небесах, щоби вибрати великий план щастя, який ми зараз маємо. Молоді чоловіки, коли ви взяли на себе зобов’язання перед собою, перед вашою сім’єю, вашим єпископом, вашим роботодавцем, “будьте на місці”. Коли це час, щоб бути в церкві, на зборах по взаємовдосконаленню, або час виконати доручення священства, “будьте на місці”. Коли це час, щоб закінчувати школу або курси, “будьте на місці”. Коли це час, щоб служити на місії, “будьте на місці”. Коли та молода жінка, яку ви любите більше всіх на світі, стане навколішки біля олтаря в Божому святому храмі, “будьте на місці” (і не як свідок). Коли ваша сім’я збереться в целестіальному царстві, “будьте на місці”. Коли Спаситель чекатиме, щоби привітати вас з тим, що ви з честю повернулися після свого життя на землі, а ваш Небесний Батько чекатиме, щоби обійняти вас руками Своєї любові, “будьте на місці”.

А коли мине ваше десятиліття рішень, ідіть далі, вперед і вгору, “Повстаньте, мужі Божі”11. Будьте вірними чоловіками і батьками. Будьте відданими. Повстаньте і будьте гідними гідних дочок Бога, які підтримують вас. Шануймо їх, як ми шануємо Господа.

Я свідчу, що ваш Небесний Батько знає, що ви тут цього вечора. Ви є частиною Його могутньої царственної армії, “чиї лави складаються з воїнів, об’єднаних, сміливих і сильних, які слідують за своїм Командувачем і співають свою радісну пісню: Перемога, перемога, завдяки Тому, Хто викупив нас! Перемога, перемога завдяки Господу Ісусу Христу!”12 Він на місці, Він хоче, щоби ви були з Ним, Він веде нас, і наша перемога в Ньому, і я свідчу про це в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. “Behold! A Royal Army,” Hymns, no. 251.

  2. Лука 18:22.

  3. Див. “Пророча порада і молитва за молодь”, Ліягона, квіт. 2001, 30–41.

  4. УЗ 46:11.

  5. Алма 34:32.

  6. Алма 37:35.

  7. Буття 49:3–4.

  8. Див. Алма 53.

  9. УЗ 6:33.

  10. УЗ 50:24.

  11. Hymns, no. 323.

  12. Hymns, no. 251.