2007
Зобов’язання перед Господом
Травень 2007 року


Зобов’язання перед Господом

Зараз настав час зобов’язатися перед Господом стосовно того, ким саме ви ставатимете під час цього земного випробування.

Зображення

Доброго ранку, брати і сестри! Цього ранку я хочу поговорити з молоддю Церкви так, як я з сестрою Діксон говорив би зі своєю власною сім’єю.

Ми знаємо, що ви надзвичайно обдароване покоління молоді, яка невдовзі займе наші місця як провідники вдома, на роботі, в суспільстві та в Церкві.

Ваш Небесний Батько любить кожного з вас і послав вас сюди на землю з певною метою. Він відкрив план щастя, і якщо слідувати йому, він зрештою приведе вас додому, до Його присутності, після того, як ви вийдете переможцями з усіх випробувань та викликів цього світу. Якщо ви зараз приймете зобов’язання жити за встановленим Господом зразком, це дасть вам велику силу належно використовувати свободу волі в усьому, що стосується моралі. Це щире зобов’язання, яке ви візьмете перед собою і перед Господом, буде для вас життєво важливим. З книги Псалмів ми вчимося: “На Господа здай дорогу свою, … і Він зробить” (Псалом 36:5).

Ви прийшли в цей світ у час, якого чекали від початку—час перед Другим пришестям Господа, у який, з одного боку, євангелія Ісуса Христа була відновлена у своїй повноті, а з другого—це час великого безладдя, сум’яття та злочестивості. Цей випробувальний полігон, на якому ви народилися, є чудовим; він надає великі можливості, але в той самий час там криється багато небезпек, навіть загроза для самої душі людини. Зараз настав час зобов’язатися перед Господом стосовно того, ким саме ви ставатимете під час цього земного випробування. Разом з вашими батьками, живими пророками і Писаннями, Святий Дух допомагатиме вам відрізняти правильне від неправильного, щоби можна було приймати правильні рішення.

Я сподіваюся, що ви з молитвою вивчите брошуру Заради зміцнення молоді і будете перечитувати її й носити з собою у сумці скорочене видання цієї брошури. Велике щастя прийде до вас і в житті цьому, і у вічному, якщо ви зараз приймете рішення жити за тим зразком, що викладено в брошурі.

Я хочу допомогти вам зрозуміти, наскільки корисно для вас буде взяти на себе зобов’язання у ранньому віці , розповівши історію про одного церковного провідника. Ще молодим чоловіком, він прийняв рішення, що завжди буде дотримуватися Слова мудрості й ніколи не вживатиме алкоголю чи тютюну. Він не пам’ятає, що саме спонукало його взяти на себе таке важливе зобов’язання в той час, але в його серці була досягнута надзвичайно важлива перемога, і він, стоячи на колінах, взяв на себе зобов’язання перед Господом завжди дотримуватися цієї заповіді. Протягом багатьох років він чув запрошення випити або закурити, але він дізнався, що хорошою відповіддю на це є “ні, дякую”. У нього не було внутрішньої боротьби, тому що за багато років до цього він взяв на себе зобов’язання у своєму серці, і він щиро зобов’язався перед Господом дотримуватися цього закону.

Прагнучи отримати благословення Небесного Батька, що даються за дотримання Слова мудрості, візьміть на себе зобов’язання ніколи не торкатися наркотиків, що є настільки поширеними в сучасному суспільстві. Ворог роду людського матиме небагато сили спокушати вас тим, чого ви ніколи не торкалися.

Як члени Церкви, ми охристилися і уклали завіт взяти на себе ім’я Ісуса Христа і дотримуватися Божих заповідей. Якщо допущені помилки, євангелія дає нам можливість щиро покаятися і бути прощеними. Ваше зобов’язання можна зробити в тому становищі, у якому ви зараз перебуваєте, молоді ви чи старі, і це включає покаяння і залишення гріха, якщо помилки вже зроблені.

Господь обіцяє великі, вічні благословення Своїм праведним, готовим каятися дітям, але, знаючи, що в цьому житті зустрічаються великі небезпеки, Він заповідав нам, сказавши: “Бу[дьте] обережними щодо себе, старанно прислуха[йтеся] до слів вічного життя” (УЗ 84:43). Він любить нас і бажає, щоби ми повернулися до Нього, і ця заповідь “бути обережними щодо себе” спонукає нас бути обережними в усьому, що нас стосується—товариства, у якому ми обертаємося, того, що ми бачимо й читаємо, до яких джерел масової інформації звертаємося і як розважаємося, музики, яку слухаємо тощо.

Дуже важливо з раннього віку навчитися приймати рішення стосовно чогось. Наприклад, щоби отримати благословення, обіцяні тим, хто сплачує десятину і пожертвування, ви повинні вже зараз взяти на себе зобов’язання сплачувати десятину з усього заробленого. Сплачування десятини допомагає нам ставати менш егоїстичними і бути більше схожими на нашого Небесного Батька, Який бажає поділитися всім, що в Нього є, зі Своїми праведними дітьми. Прийняття цього рішення є надзвичайно важливим. Цікаво зазначити, що, як і десятина, кожна заповідь дана заради вашого вічного щастя і заради того, щоби допомогти вам ставати подібними до вашого Небесного Батька. Прийміть рішення зараз, що ви будете подібними до легендарного Нефія, який мав повну рішучість “піти і зробити те, що заповідав Господь” (1 Нефій 3:7).

Подумаймо зараз про інші зобов’язання, які благословлятимуть ваше життя. Хіба це буде не чудово, якщо всупереч тому, що можуть робити інші школярі, з цієї миті вас будуть знати як людину абсолютної цілісності та чистої мови? Вирішіть зараз, що ви ніколи не будете обманювати; що ваша мова буде чистою, що до самої смерті вульгарні слова або жарти ніколи не злетять з ваших вуст. Ці зобов’язання ви можете взяти на себе в тиші вашої кімнати, стоячи на колінах. Успіх прийде до вас, коли ви будете наполегливо, молитовно і смиренно наближатися до Господа. Писання вчать: “Будь смиренним; і Господь Бог твій вестиме тебе за руку і дасть тобі відповідь на твої молитви” (УЗ 112:10).

Ви також можете побажати взяти на себе зобов’язання бути скромними в одязі і в поведінці на побаченнях. Дотримуватися Господніх норм завжди легше, якщо ви вже вирішили для себе, що саме будете робити, коли вам доведеться приймати рішення уже під час самого побачення, серед друзів або однолітків. Деякі люди можуть не розуміти ваших норм, коли ви слідуєте принципам праведності і дотримуєтеся заповідей, але вони будуть щиро поважати вас і захоплюватися вами, бажаючи бути схожими на вас.

Ще варто обдумати і взяти на себе зобов’язання стосовно наступного: абсолютна моральна чистота і статева чистота, дотримання Дня суботнього, підготовка до місії і до храму, а також намір завжди причащатися гідно.

Президент Хінклі любить молодь і постійно заохочує вас слідувати нормам, що їх установив Господь. Якщо прислухатися до заохочень і порад живого пророка, то це поведе вас шляхом до “вічного щастя”.

Якщо ви зараз візьмете на себе зобов’язання виконувати волю Господа, Він буде допомагати і зміцнювати вас. Ваша віра, довіра і прагнення слідувати за Ним будуть вашими найважливішими ключами до успіху. Я знаю, що наш Небесний Батько любить кожного з вас і що Він дійсно послав Свого Єдинонародженого Сина допомагати вам, щоб ви сягнули славетного успіху, щиро зобов’язавшись слідувати за Ним. В ім’я Ісуса Христа, амінь.