Генеральна конференція
Проповідування євангелії миру
Квітнева генеральна конференція 2022 р.


Проповідування євангелії миру

Ми маємо священний обов’язок ділитися силою і миром, які дає Ісус Христос, з усіма, хто слухатиме.

Мої дорогі брати і сестри, вітаю вас на генеральній конференції! Я дуже чекав на цей день. Я щодня молюся за вас. Я також молився про те, щоб ця конференція стала для кожного з вас часом духовного оновлення.

Після останньої конференції світ продовжує стикатися з труднощами. Глобальна пандемія все ще впливає на наше життя. А нині світ уражений збройним конфліктом, який руйнує життя мільйонів невинних чоловіків, жінок і дітей.

Пророки бачили наперед наші дні, коли будуть війни і чутки про війни, і коли вся земля буде у сумʼятті1. Ми, послідовники Ісуса Христа, закликаємо лідерів країн знайти мирні способи врегулювання їхніх розбіжностей. Ми закликаємо людей повсюди молитися за нужденних, робити все, що в змозі, щоб допомогти тим, хто зазнав лиха, і шукати Господньої допомоги для припинення будь-яких великих конфліктів.

Брати і сестри, ще ніколи не було такої нагальної потреби в євангелії Ісуса Христа, як сьогодні. Суперечка є порушенням усього, що відстоював Спаситель і чого Він навчав. Я люблю Господа Ісуса Христа і свідчу, що Його євангелія—це єдиний надійний шлях до миру. Його євангелія—це євангелія миру2.

Його євангелія є єдиною відповіддю, коли багато людей у світі мертвіють від страху3. Ось чому робиться такий наголос на тому, щоб ми виконували Господнє повеління, яке Він дав Своїм учням: “Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте!”4 Ми маємо священний обов’язок ділитися силою і миром, які дає Ісус Христос, з усіма, хто слухатиме і зробить так, щоб Бог був понад усе у їхньому житті.

Кожна людина, яка уклала завіти з Богом, пообіцяла піклуватися про інших і служити нужденним. Ми можемо виявляти віру в Бога і завжди бути готовими дати відповідь тим, хто питатиме про “надію, що в [нас]”5. Кожен з нас має відігравати певну роль у збиранні Ізраїля.

Сьогодні я знову рішуче підтверджую, що Господь закликав кожного з гідних, здатних до служіння молодих чоловіків підготуватися і служити на місії. Для юнаків, які є святими останніх днів, служіння на місії—це обов’язок священства. Вас, молоді чоловіки, було прибережено на цей час, коли відбувається обіцяне збирання Ізраїля. Служачи на місії, ви відіграєте ключову роль у цій безпрецедентній події!

Для вас, молоді сестри, здатні до служіння, місія є чудовою нагодою, але скористатися нею ви можете за бажанням. Ми любимо сестер-місіонерок і раді їм від усього серця. Ваш внесок у цю роботу—величезний! Моліться, щоб знати, чи хоче Господь, аби ви служили на місії, і Святий Дух відповість вам у вашому серці та вашому розумі.

Дорогі юні друзі, кожен з вас є дуже важливим для Господа. Він приберіг вас донині, щоб ви допомогли збирати Ізраїль. Ваше рішення служити на місії—чи то на місії проповідування, чи то на місії служіння—принесе благословення вам і багатьом іншим людям. Ми також запрошуємо літні подружні пари долучитися до служіння, коли їм дозволять це їхні обставини. Їхні зусилля просто незамінні.

Усі місіонери навчають про Спасителя і свідчать про Нього. Світ перебуває в духовній темряві, тому є більша, ніж будь-коли, потреба у світлі Ісуса Христа. Кожна людина заслуговує на можливість дізнатися про відновлену євангелію Ісуса Христа. Усі люди заслуговують на те, щоб знати, де вони можуть знайти надію і мир, що “вищий від усякого розуму”6.

Хай же ця конференція буде для вас часом миру і духовного бенкетування. Упродовж цих сесій прагніть особистого одкровення і отримуйте його, про це я молюся у священне ім’я Ісуса Христа, амінь.