Генеральна конференція
Зараз настав час
Квітнева генеральна конференція 2022 р.


Зараз настав час

Зараз той час, коли ми можемо навчатися. Зараз той час, коли ми можемо покаятися. Зараз той час, коли ми можемо благословляти інших.

Мої дорогі брати і сестри, ця конференція була багато у чому історичною. Ми мали благословення почути молитви, виступи та музичний супровід. Нас надихали слуги Господа.

Ми отримали важливе спрямування на майбутнє. Я молюся про те, щоб Дух безпосередньо промовляв до вас, даючи вам знати, що Господь хоче, аби ви робили.

Майбутнє завжди непевне. Погода мінлива. Економічні цикли непередбачувані. Стихійні лиха, катастрофи та хвороби можуть швидко змінити життя. Ці події здебільшого непідконтрольні нам. Але є те, що ми в змозі контролювати, зокрема, як ми щодня проводимо наш час.

Мені подобається цей вірш Генрі Ван Дайка, наведений на підніжжі сонячного годинника у Веллс-коледжі, штат Нью-Йорк. Там написано:

Тінь, що від пальця цього пролягає,

Минуле від майбуття відділяє.

Попереду—ще ненароджена мить,

Вона непідвладна тобі, бо ще спить.

Позаду від тіні—та мить, що пройшла,

Вже більше тобі не належить вона.

Насправді підвладна тобі лише мить,

Де тінь саме ЗАРАЗ спокійно лежить1.

Так, нам слід навчатися у минулого, і так, нам слід підготуватися до майбутнього. Але лише зараз можемо ми робити. Зараз той час, коли ми можемо навчатися. Зараз той час, коли ми можемо покаятися. Зараз той час, коли ми можемо благословляти інших та “опущені руки … випрост[овувати]”2. Мормон радив своєму синові Моронію: “Трудімося старанно; … бо ми маємо працю, яку повинні виконати, [поки] ми в цій скинії з глини, щоб ми могли перемогти ворога всієї праведності і наші душі могли б почити в царстві Бога”3.

Ворог ніколи не спить. Тому завжди чинитиметься протидія істині. Я повторю заклик, з яким звернувся сьогодні вранці: робіть те, що збільшить вашу позитивну духовну рушійну силу і підіймальну силу, про яку говорив старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, щоб вони допомагали вам просуватися вперед незалежно від того, з якими викликами ви стикнетеся і які можливості у вас з’являться.

Позитивна духовна рушійна сила збільшується, коли ми поклоняємося у храмі та зростаємо у нашому розумінні надзвичайної широти і глибини благословень, які ми отримуємо тут. Я благаю вас протистояти мирському впливу, зосереджуючись на вічних благословеннях храму. Ваш час тут приносить благословення для вічності.

У міру зростання Церкви ми намагаємося встигати будувати більше храмів. Сорок чотири нові храми зараз активно будуються. Ще більше знаходяться у стані ремонту. Я молюся за тих вправних людей, які працюють над цими проєктами по всьому світу.

У дусі щирої вдячності я радий оголосити про наші плани побудувати новий храм у кожному з наступних місць: Веллінґтон, Нова Зеландія; Браззавіль, Республіка Конго; Барселона, Іспанія; Бірмінгем, Великобританія; Куско, Перу; Масейо, Бразилія; Сантос, Бразилія; Сан-Луїс-Потосі, Мексика; Мехіко Бенемеріто, Мексика; Тампа, штат Флорида; Ноксвілл, штат Теннессі; Клівленд, штат Огайо; Вічіта, штат Канзас; Остін, штат Техас; Міссула, штат Монтана; Монпельє, штат Айдахо; Модесто, штат Каліфорнія.

Ці 17 храмів благословлять безліч життів по обидва боки завіси. Я люблю вас, мої дорогі брати і сестри. І, найважливіше, Господь любить вас. Він—ваш Спаситель і Викупитель. Він веде Свою Церкву і скеровує її. Будьмо народом гідним Господа, Який сказав: “І станете ви народом Мені, а Я буду вам Богом!”4

Про це я молюся у священне ім’я Ісуса Христа, амінь.