2019
Викуплення Христа
Квітень 2019


Послання президентства території

Викуплення Христа

Якось мені довелося говорити з людьми, які думають, що “ера Христа скінчилася і розпочався новий виток еволюції. І те, що виконав Христос, просто потрапляє в правильну систему координат поведінки у суспільстві; мораль і заповіді, які Він уклав, є чудовими, але ми просуваємося далі”. І прямо в той момент я подумав про Великдень і те, що насправді означає Воскресіння Спасителя.

З дитинства я пам’ятаю це свято—ясний весняний день з пасками, крашанками, усмішками, спогадами про предків і словами “Христос воскрес!”

Я вірю, що Христос воскрес, що Він помер і на третій день піднявся з мертвих. Я знаю, що завдяки Його Воскресінню я житиму зі своєю сім’єю вічно. У гімні “О, який пречудовий лунатиме спів” є такі слова:

О, яка буде там незрівнянна краса!

О, який там лунатиме спів!

Нам блаженство і радість наповнять серця:

Ми в обіймах Небесних батьків.

В кожнім серці лунатиме радісний спів—

Ми в обіймах Небесних батьків.

Коли я думаю про тих, хто шукає сенс життя, я згадую про Воскресіння Христа. І тоді все стає на свої місця. А вагання, сумніви, розчарування зникають. Старійшина Крістофферсон сказав: “Якщо Ісус дійсно воскрес буквально, то з цього беззаперечно витікає, що Він є божественною істотою. Жоден простий смертний не має в собі сили, щоб ожити після смерті”. У світі є багато різних вчень. Але чи був ще хтось, хто подолав смерть, потрапив за завісу і повернувся як воскресла істота з досконалим тілом і знанням? “Оскільки Він воскрес, Ісус мав бути Богом, саме Єдинонародженим від Батька. Тому те, чого Він навчав, є істинним; Бог не може обманювати. Тому Він був Творцем землі, як Він і сказав. Тому і небеса, і пекло існують, як Він і навчав. Тому існує світ духів, який Він відвідав після Своєї смерті. Тому Він прийде знову, як сказали ангели, і “буде особисто царювати на землі”. Тому є воскресіння і останній суд для всіх.

Знання про воскресіння дає нам мужність перед обличчям смерті. Коли помер батько моєї дружини, я сумував, дивлячись на горе близьких, які не вірили у воскресіння. Але у світлі очей моєї коханої я бачив світло віри і надії. Вона була спокійна і засмучувалася лише через тимчасову розлуку. Я чув її свідчення, що ми будемо разом. Це схоже на людей Аммона у Книзі Мормона, які “ніколи не дивилися на смерть з якою-небудь мірою жаху через їхню надію і погляди на Христа і воскресіння; отже, смерть була поглинута для них перемогою Христа над нею”. Сам Христос сказав: “Промовляє до нього Ісус: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене”. Як тоді шукати правди без Христа? Ніяк!

Коли я відвідував храм, то отримав підтвердження слів пророка, що “храми є живим, діючим свідченням нашої віри у реальність воскресіння. Вони забезпечують священне оточення, в якому живі повірники можуть виконувати всі необхідні обряди смертного життя для тих, хто живе у світі духів”.

Надія на воскресіння і життя з близькими змінює наше бачення земного життя. Чим більше людей віритимуть в це, тим кращим стане наше суспільство. Воскресіння—це більше, ніж просто поєднання духа й тіла. З Книги Мормона ми дізнаємось, що відновлення приводить знову “диявольське до диявольського” і “добре до того, що є добрим”.

За словами старійшини Ніла А. Максвелла: “Перемога Христа над смертю поклала кінець скруті людини. Тепер є лише особисті неприємності, але і від них нас можуть врятувати, якщо ми будемо дотримуватися учень Того, Хто врятував нас від загального знищення”.