2019
Персоналізоване особисте одкровення
Квітень 2019


Дорослій молоді

Персоналізоване особисте одкровення

У чому полягає різниця між одкровенням і вашими думками?

Зображення
woman reading book

Картини Браяна Кершисника

Ми живемо у світі багатьох можливостей. Ми маємо свободу вибирати для себе кар’єру, навчальний заклад, подружжя, місце проживання і багато іншого. Це дійсно благословення для нашого покоління. Однак, з іншого боку, набагато важче приймати всі ці рішення, бо важко прийняти рішення, коли є так багато шляхів та можливостей, що ведуть до хорошого. Як обрати правильно, якщо є так багато хороших можливостей? Коли виникає відчуття розгубленості й збентеження серед штормів рішень, знайте, що Небесний Батько хоче скерувати вас. Ви можете обирати правильний шлях і отримувати відповіді, яких так прагнете, якщо йтимете за Його голосом. Навчіться дізнаватися, коли Він до вас промовляє, довіряйте Йому, йдіть за пророком, будьте терплячими, більш оптимістичними і майте віру. Згодом вас буде скеровано до правильного рішення.

—Віра Ващенко, Київ, Україна

Упродовж усього свого життя я бачила, як Господь веде мене, і я розуміла, що все, чого досягнула—це завдяки Йому і Його скеруванню. Навіть у миті, коли я думала, що йду на самоті, в кінці Він давав мені зрозуміти й відчути, що Він був завжди зі мною. Ось чому я прийняла рішення завжди йти вперед з вірою, навіть коли я думаю, що залишаюся на самоті. Іноді здається, що дорогу не дуже добре видно, і я не завжди можу бачити, що чекає на мене в майбутньому, однак я завжди крокую з вірою і потім починаю бачити світло й розуміти Божу руку у своєму житті. Я знаю, що наш Небесний Батько і Його Син, Ісус Христос, люблять нас і що Вони хочуть нас спрямувати, однак Вони також очікують, що ми будемо довіряти Їм і діяти, коли отримаємо підказки від Духа.—

Індіра Мея, Домініканська Республіка

Коли я стала дорослішою, мені довелося вивчити мову Духа. Дух промовляє до мене, посилаючи прості думки. Необхідна певна практика, щоб звикнути до цього, але, зазвичай, Дух приходить до мене у спокійних місцях, наприклад, коли я їду на своїй машині на роботу. Я знаю, що це не мої думки, бо Дух часто раптово втручається, коли я навіть не думала про певне питання.

—Кларисса Маі Тейлор, шт. Юта, США

Я думаю, що одне з найдивовижніших умінь, яке ми маємо опанувати—це здатність розпізнавати тихий шепіт Святого Духа. Старанне вивчення Писань підштовхнуло мене до опанування цього вміння. Я завжди вірив, що людина, яка старанно шукає, знайде, і таємниці Бога буде їй відкрито силою Святого Духа (див. 1 Нефій 10:19). Іншими словами, якщо я хочу розпізнати Духа, я не можу дозволити собі піддаватися марним думкам або щоденним життєвим клопотам, але натомість треба поринути в роботу й забути про себе. Саме тоді я зможу краще розпізнавати Духа, бо я готовий до цього! Так само, як корабель не зможе легко плисти під час шторму, ми також не можемо чути Духа, якщо нас відволікають клопоти життя, які знаходяться поза сферою нашого впливу.—

Еммануель Борнгрейт Доджбі, Аккра, Гана

Зображення
couple

У нашій маленькій сім’ї ми помічаємо Духа завдяки спокою, який відчуваємо, особливо, коли ми з чоловіком разом удвох. Якщо це наші власні думки, ми ніколи не відчуваємо, що це безпомилково правильно—завжди є якісь сумніви або страх. Але, якщо це одкровення, ми завжди відчуваємо спокій, навіть коли намагаємося шукати певні пояснення або коли здається, що, на перший погляд, це не дуже раціонально. Якщо ми беремо до уваги спонукання і діємо за ним, ми завжди бачимо, як усе стає на свої місця і все спрацьовує. Тоді ми дивимося одне на одного і кажемо: “O, тепер зрозуміло!”

—Maріана Райт, шт. Юта, США

Хоча ми всі можемо отримувати особисте одкровення по-різному, одне є безсумнівно істинним: Бог промовляє до нас часто. Нам потрібно лише мати бажання докласти зусиль, щоб покращити свою здатність розрізнити і почути Його голос. Як радив Президент Нельсон: “Моліться в ім’я Ісуса Христа про ваші занепокоєння, ваші страхи, ваші слабкості—так, прагнення вашого серця. А потім слухайте! Записуйте думки, які приходять до вас. Записуйте почуття і дійте відповідно до спонукань, які ви отримуєте. Якщо ви повторюватимете цей процес день за днем, місяць за місяцем, рік за роком, ви будете “розвиватися в принципі одкровення” (“Одкровення для Церкви, одкровення для вашого життя”, Ліягона, трав. 2018, с. 95).