2016
Осягнути євангелію завдяки материнству
March 2016


Осягнути євангелію завдяки материнству

Автор живе в штаті Айдахо, США.

Материнство може надавати нам унікальні можливості вивчати Господню доктрину через Духа.

Зображення
little girl looking at ironing

Будь-яка мати знає, що весь розклад життя кардинально змінюється після того, як в сім’ю приходять діти. Коли я по-новому навчалася мудро розпоряджатися своїм часом, маючи чотирьох малих дітей, то іноді у мене опускалися руки, особливо якщо це стосувалося вивчення євангелії. Нелегко запланувати вивчення Писань і зробити все можливе, щоб воно було змістовним. Але кілька випадків навчили мене, що якщо я слухняна і перебуваю в молитві, Господь навчатиме мене в інший спосіб.

Наші Небесні Батьки

Одного разу, коли я прасувала, однорічна Клер почала плакати, знаходячись у своєму ліжечку. Вона спала, і я знала, якщо швиденько дам їй сосочку, вона знову засне. Трирічна Люсі гралася в тій кімнаті, де я прасувала. Якусь мить я вагалася, а потім вирішила залишити праску увімкненою, знаючи, що вийду з кімнати лише на якусь мить. “Люсі, ти бачиш праску на моєму високому столику?— запитала я.— Вона ДУЖЕ гаряча. Мені треба дати Клер сосочку. Будь ласка, не доторкайся до праски, поки мене не буде, бо ти обпечешся”.

Я була впевнена, що Люсі зрозуміла, тож швиденько вибігла в іншу кімнату. Я повернулася за якусь мить і почула, як хтось скимлить за стільцем.

“Люсі,— запитала я,— де ти?”

Вона не відповіла.

“З тобою все гаразд? Чому ти ховаєшся?”

Я зайшла за стілець і сіла на підлогу. Вона закрила обличчя руками. Після кількох відмов розповісти мені, що ж сталося, вона зрештою сказала: “Мамусю, я доторкнулася до твоєї праски”.

Спочатку я була збентежена, що вона не послухалася мого застереження. Потім я відчула розпач, що вона заховалася від мене після того, як зробила маленьку помилку, злякавшись, що втратить мою любов і довіру. Я знала, що вона не могла нічого зробити, аби полегшити біль, і лише я могла зарадити її обпеченому пальчику. Я втішала Люсі і, коли я швиденько йшла з нею до ванної кімнати, щоб полегшити біль, Дух прошепотів у моєму серці: “Те ж саме відчуває Небесний Батько, коли Його діти не дослухаються до Його застережень і не дають Йому полегшити їхній біль, коли вони потребують цього найбільше”. У ту мить я відчула велику радість, що знаю це, і впевненість у тому, що Господь готовий мене навчати.

Чисте милосердя

Кілька років тому мене покликали радником у президентство Товариства допомоги. Я відчувала невідповідність цьому покликанню. Я почала вивчати принцип милосердя. Я молилася, щоб здобути більше Христового милосердя до сестер, яким служила. Але я не була впевнена, як цей духовний дар виглядає або відчувається.

Одного разу, коли я готувала обід, це занепокоєння ніяк не полишало мене. Моя третя дочка Анні сиділа на площадці між двома прольотами сходів, щось собі метикуючи, як це вміє дворічна дитина. Я спостерігала, як вона нахилилася вперед, щоб схопити іграшку, втратила рівновагу і покотилася вниз по чотирьох чи п’яти сходинках. Я підбігла до неї і намагалася заспокоїти її плач. Я майже заспокоїла її і тут почула схлипування за кухонним столом. Я поглянула туди і побачила, що плаче п’ятирічна Клер.

“Підійди сюди,— сказала я.— Щоcь не так?”

Вона підбігла до Анні й до мене і ми всі обнялися. Слова, сказані нею, були прямою відповіддю на моє молитовне запитання про милосердя.

“Я побачила, що Анні починає падати, а потім подивилася на неї і подумала, як жаль, що вона впала—сказала Клер.— Краще б я упала зі сходів замість Анні, ніж було бачити, як падає вона”.

У мене відразу ж з’явилася думка, яку доніс до мене Дух: “Оце і є милосердя”.

Зростати у вірі

Нещодавно мій чоловік навчав наших дітей історії про Мойсея. Я сказала: “Думаю, що віра Мойсеєвої матері є просто дивовижною! Вона пустила кошик плисти по воді і молилася, щоб Небесний Батько зберіг його. Чи ви можете уявити, якою великою була її віра, щоб довірити Небесному Батькові свою дитину?”

Люсі запитала: “Мамо, а у тебе є така ж велика віра?”

То було глибоке запитання. Я думала якусь мить, а потім поділилася кількома випадками зі свого життя, коли я успішно покладалася на Господа, маючи віру. Обговорення, яке почалося після того, дуже зміцнило всю мою сім’ю. Її запитання виникає в моєму розумі постійно. Я зміцнююся, знаючи, що можу мати віру, яка була у Мойсевої матері.

Коли я ходжу у вірі, запитую в молитві і слухняно навчаюся, Господь використовує мій досвід матері, щоб навчати Своєї доктрини через Духа. І Він навчає мене часто, незважаючи на обмежену кількість часу через виконання батьківських обов’язків.