2016
Як досягнути єдності
March 2016


Відповіді від церковних провідників

Як досягти єдності

З виступу на жовтневій генеральній конференції 2008 р.

Зображення
young women

Усі ми маємо різні обставини в житті. Ми приходимо в царство Боже з різних країн і з різними культурно-національними традиціями.

Ми з власного досвіду знаємо, що благословення єдності приносить радість. Небесний Батько не може наділити нас нею кожного окремо. Радість єдності, якою Він так сильно прагне нас обдарувати, не відчувають на самоті. Разом з іншими ми маємо прагнути її і бути гідними цього. Тому не дивно, що Бог закликає нас збиратися, щоб благословляти нас. Він хоче, щоб ми об’єднувалися у сім’ї. Він установив класи, приходи і філії і повелів нам часто збиратися. На цих зібраннях, які Бог встановив для нас, міститься велика можливість. Ми можемо молитися і працювати заради єдності, яка принесе нам радість і примножить нашу силу служити.

Крім обрядів є принципи, яких ми дотримуємося як народ, і які ведуть до більшої єдності.

1. Одкровення. Одкровення—це єдиний спосіб дізнатися, як разом виконувати волю Господа. Для цього потрібне світло згори. Святий Дух свідчитиме нашим серцям і серцям тих, хто зібрався з нами, яких дій Він від нас очікує. І саме завдяки дотриманню Його заповідей наші серця можуть бути скріплені разом, як одне.

2. Будьте смиренними. Гордовитість—великий ворог єдності. Ви вже бачили і відчували її жахливі наслідки. На щастя, я бачу все більше вмілих миротворців, які вгамовують неспокійні води ще до того, як буде завдано певної шкоди. Ви можете бути одним з тих миротворців, чи то ви учасник конфлікту, чи лише його свідок. Один з відомих мені дієвих способів—шукати щось, у чому ми погоджуємося.

3. Говоріть одне про одного хороше. Подумайте про те, коли востаннє вас запитували про те, як хтось інший виконує своє служіння у вашій сім’ї або в Церкві. Я можу обіцяти, що ви відчуєте мир і радість, якщо будете великодушно відгукуватися про інших у Світлі Христа.

За умови зростання єдності, свідком чого я є, Господь зможе здійснити те, що світу здаватиметься дивом. Святі можуть досягати будь-якої Господньої цілі, коли повністю об’єднаються в праведності.