2016
Я відчуваю…
March 2016


Я відчуваю…

Ці картки з віршами з Писань можуть надихати, коли ви занепадаєте духом.

Зображення
I’m Feeling cards 1
Зображення
I’m Feeling cards 2
Зображення
I’m Feeling cards 3
Зображення
I’m Feeling cards 4

Незалежно від того, як ви себе почуваєте, Бог знає вас, любить вас і розуміє, через що ви проходите. Він дійсно любить вас настільки, що послав Свого Сина Ісуса Христа здійснити Спокуту, аби ви могли подолати труднощі, бути щасливими і повернулися, щоб жити з Ним знову (див. Іван 3:16). Хоча важко в це повірити, коли занепадаєш духом, але є місце, до якого ви можете звертатися по допомогу. Це—Писання.

У наступних картках наведено чудові приклади з Писань, які показують, що Бог завжди поруч. Тож коли вам сумно, самотньо або вас охоплює невдоволення, ви можете витягнути ці картки, звернутися до вказаних там віршів і знати що Бог з вами.

Інструкції: Виріжте ці картки і скріпіть їх у вигляді блокнота з відривними листками, мотузкою або стрічкою. Ви можете заламінувати їх або помістити в пластиковий файл, аби вони довше зберігалися. Ви можете завантажити більше копій для своїх друзів або членів сім’ї на сайті liahona.lds.org.

Сум

Христос пережив весь сум, який мені доведеться відчувати, тож Він зможе мене втішити.

Учення і Завіти 121:1–9: Під час перебування у в’язниці Ліберті Джозеф Сміт відчував розпач, тому що члени Церкви страждали і він страждав також. Він молився й отримав запевнення. Бог буде зі мною, якщо я звернуся до Нього за втішенням.

Додаткові уривки з Писань:

Страх

Христос подолав усе, тож мені нічого боятися.

Maрк 4:36–41: Учні злякалися, коли вони були у відкритому морі і раптом розпочалася сильна буря. Христос стишив бурю, наказавши їй: “Стій, зупинись”. Коли мені страшно, я звернуся до Господа, і Він допоможе мені заспокоїтися.

Додаткові уривки з Писань:

Збентеження

Господь знає, як вирішувати кожну проблему, яка стає переді мною, тож я можу покладатися на Його Спокуту.

Джозеф Сміт—Історія 1:5–20: Джозеф Сміт відчував збентеження, не знаючи, до якої церкви приєднатися. Він запитав у Бога й отримав відповідь, внаслідок чого відбулося Відновлення Господньої Церкви. Відчуваючи збентеження, я помолюся Богові, й Він мені відповість.

Додаткові уривки з Писань:

Відчуття провини

Спаситель узяв на Себе Мої гріхи, щоб мені отримати прощення і звільнитися від смутку й відчуття провини.

Aлма 36:16–21: Алма молодший вчинив серйозні гріхи, але зміг отримати прощення, і його тягар провини було знято. Завдяки покаянню я можу мати такий самий мир, який описує Алма.

Додаткові уривки з Писань:

Занепад духу

Я можу подолати занепад духу, якщо намагатимусь зрозуміти Христову Спокуту і те, як можна отримати доступ до Його сили.

Алма 26:27: Аммон нагадує своїм братам, що коли вони відчували занепад духу, Господь їх утішав і пообіцяв, що вони досягнуть успіху. Бог дасть таке ж обіцяння й мені, якщо я звернуся до Нього.

Додаткові уривки з Писань:

Приголомшення

Завдяки Спокуті Ісуса Христа я можу отримати віру й силу витерпіти все.

Мосія 24:13–15: Народ Алми було перетворено на рабів злочестивими наглядачами. Люди молилися й отримали силу нести свої тягарі. Коли я приголомшений, Бог зміцнить також і мене.

Додаткові уривки з Писань:

Сумніви

Я можу знаходити відповіді на свої запитання в євангелії та довіряти тому, що Спаситель допоможе подолати будь-які сумніви.

Якова 1:5–6: Яків заохочує мене запитувати в Бога, якщо я не розумію чогось, однак він дає настанову—запитувати з вірою. Він розумів, що коли ми ставимо запитання, це веде до бажання зрозуміти, тоді як сумніви ведуть до зневіри.

Додаткові уривки з Писань:

Невдоволення

Христова благодать може дати мені терпіння, щоб подолати невдоволення собою чи іншими.

2 Нефій 4:16–35: Навіть Нефій, яким би вірним він не був, відчував невдоволення собою. Коли я намагаюся подолати свою слабкість, виконати роботу або протистояти спокусам, я можу знаходити втішення, знаючи, що Бог допоможе мені і пошле мир.

Додаткові уривки з Писань:

Занижена самооцінка

Христос постраждав за мене, бо любить мене і знає, що я маю вічну цінність.

Лука 15:3–7: У притчі про загублену вівцю розповідається, що Добрий Пастир, Ісус Христос, зробить усе можливе, аби віднайти загублену вівцю. Я настільки цінний для Небесного Батька та Ісуса Христа, що Вони приготували шлях, аби мені повернутися до Них і стати, як Вони.

Додаткові уривки з Писань:

Хвороба

Господь знає, як мені допомогти, і завдяки Йому одного дня я зцілюся від усіх своїх хвороб.

Лука 8:43–48: Перебуваючи на землі, Ісус Христос зцілив багато людей. Я також можу зцілитися. Це зцілення може не буде негайним або не станеться в цьому житті, але він утішить мене (це різновид зцілення) і повністю мене зцілить під час Воскресіння.

Додаткові уривки з Писань:

Самотність

Оскільки Христос перестраждав Спокуту за мене, мені не треба зносити випробування самотужки.

Йов 1:21–22: Йов пройшов через неймовірні страждання, серед яких і смерть його дітей. Він витерпів усе це, бо покладався на Господа. Коли я звернуся до Господа, аби пізнати Його, то побачу, що ніколи не є абсолютно самотнім, бо Він зі мною.

Додаткові уривки з Писань:

Слабкість

Христові милість і благодать нададуть мені силу подолати випробування, навіть коли я відчуваю слабкість.

Aлма 2:27–31: Коли нефійці брали участь у битві, вони звернулися до Господа і Він їх зміцнив. Коли я стикаюся з різними битвами—духовними та емоційними,—я можу відчувати слабкість, але Господь мене зміцнить.

Додаткові уривки з Писань:

Біль

Будь-який біль може зцілити Христова Спокута, і Його любов надихне мене прощати інших людей.

1 Нефій 7:6–21: Ламан і Лемуїл зв’язали Нефія і погрожували залишити в пустині. Нефій молився і з Господньою допомогою звільнився та простив своїх братів. Я також можу молитися, відчувати мир і здобути силу, щоб прощати.

Додаткові уривки з Писань: