2021
Ряснота Христової благодаті
Лютий 2021


Лише в цифровому форматі

Ряснота Христової благодаті

Коли вам здається, що ви в полоні, покладайтеся на благодать, яку дарує Ісус Христос Своєю Спокутою.

Зображення
жінка дивиться в далечінь

Коли я вивчала фізику в коледжі, один урок запам’ятався мені дуже добре. Фізика була єдиним предметом, який я мало не провалила, і хоча минуло багато років, однак третій закон Ньютона—це мабуть єдина тема, яку я досі пам’ятаю. Закон звучить приблизно так: кожна дія зазнає однакової за силою протидії.

У своєму житті я бачила, як цей закон може справджуватися і в духовній сфері, а не лише у фізичній. Я бачила, як Господь протидіє силам зла силою Своєї благодаті. Оскільки через Падіння гріх поширюється, так само поширюється і благодать завдяки Христу і Його Спокуті.

Ряснота Христової благодаті.

Я відчувала Його благодать. Вона була відчутною. Рясною. Настільки сильною, що проникала у серце. Павло описував її, кажучи, що там, де збільшився гріх, “зарясніла благодать” (Римлянам 5:20). Я стала свідком цієї істини. Я сильно відчувала Його благодать у храмах і в каплицях, але також відчувала безмежну благодать Спасителя за дверима в’язниці.

Мене цікавлять такі місця, як в’язниці—можливо через те, що мій син також відбував ув’язнення, а може тому, що мені з власного досвіду зрозумілі відчуття людини, неспроможної подолати щось власними силами. Багато років тому я їхала місцевістю, яка називається Гадаринською. Це спокійне місце, де є багато зелених пагорбів. Їдучи, я уявляла, що мав відчувати той чоловік з Нового Завіту, якого також можна порівняти із в’язнем.

У Марк 5 та в Лука 8 ми читаємо про місце, де були могильні печери. Чоловік ходив без одягу й терпів муки вдень і вночі. Коли Ісус його побачив, то запитав у чоловіка його ім’я.

“Легіон”,—відповів чоловік, даючи зрозуміти, що він одержимий багатьма дияволами (Maрк 5:9; Лука 8:30). Однак Ісус знав, як вигнати те, що тримало чоловіка в полоні. Були свині, скеля і озеро, а потім … уздоровлений чоловік сидів біля ніг Спасителя. Одягнутий, при здоровому глузді. Не уявляю, які думки й почуття сповнювали того чоловіка і його душу тепер, коли він нарешті здобув спокій.

Коли Христос сів у човен, щоб плисти далі, чоловік попросив Ісуса взяти його з Собою. Можливо, він почувався в особливій безпеці, сидячи поруч з Господом. Однак у Спасителя для нього було інше завдання. Ісус попросив цього чоловіка повернутися додому і розповісти своїм друзям про те, що сталося. Тож чоловік пішов і по всьому місту свідчив, “які речі великі для нього Ісус учинив” (Лука 8:39).

Я намагаюся уявити, яким було життя того чоловіка до зустрічі з Ісусом, до того, як він відчув на собі Його милість і силу. “І він повсякчас перебував день і ніч у гробах та в горах, і кричав, і бився об каміння” (Maрк 5:5). Після цього Христос явив Свою благодать саме в тому місці, де той чоловік був у путах. А на зміну життю в кайданах—одержимості та втечі від демонів—прийшло свідчення про милість і силу Ісуса Христа.

Чи вам коли-небудь здавалося, що ваше минуле може зруйнувати вас? Є Той, хто бачить те хороше, що є у вас, незалежно від того, яким було ваше життя. Він знає ваше ім’я. Він приготував багато величного для тих, хто шукає Господа. Якщо є те, що тримає вас у полоні, просіть у Нього благодаті. Вірте, що Він рясно її проллє.

Ісус Христос бачить вас.

Він може допомагати вам долати труднощі.

Я бачила, як Він змінив життя мого сина.

Він може і буде робити те ж саме для кожного, хто звертається до Нього.