2021
У пошуках сил і сміливості літати
Лютий 2021


У пошуках сил і сміливості літати

Ми, діти Бога, маємо божественну природу, завдяки якій наділені потенціалом духовно літати.

Зображення
bird flying out of a nest

Не так давно пара голубів почала будувати гніздо на одному з дерев у моєму саду. Я спостерігав, як вони збирають маленькі гілочки, щоб створити те, що згодом перетвориться на їхній дім.

Минули дні, і я помітив на траві яєчну шкаралупу. У гнізді вилупилося двоє чудових пташенят. Вони росли так швидко, що невдовзі були майже такими ж великими, як і їхня мати.

Якось вранці я спостерігав, як одне з пташенят, стоячи на краю гнізда, зробило кілька спроб злетіти. Врешті-решт це пташеня піднялося в повітря й перелетіло на дах нашого будинку. Минуло кілька днів, і цей відважний голуб уже літав зі своєю матір’ю.

Інше пташеня тим часом спостерігало з гнізда. Можливо, воно думало, що колись полетить разом з ними. Я почав сумніватися. Цей маленький голуб не виявляв бажання літати.

Втім на мій подив через кілька днів я побачив, як він ходить по траві під гніздом. Вочевидь він намагався злетіти. Потім упродовж кількох днів те пташеня робило багато незграбних спроб політати. І нарешті йому вдалося знову прилетіти у гніздо, а звідти піднятися у небо.

Ми, діти Бога, маємо божественну природу, завдяки якій наділені потенціалом духовно літати. Втім ми можемо припуститися помилки, якщо оцінюємо свій розвиток так, як робив це спочатку я, порівнюючи розвиток несміливого пташеняти з успіхом його брата. Коли ми порівнюємо свої духовні зусилля із зусиллями інших людей, яких ми вважаємо більш сміливими, то можемо думати, що не розвиваємося.

Супротивник також хоче, аби ми думали, що ми не можемо розвиватися духовно. Він хоче, аби ми вірили в те, що лише мирські блага мають значення, тож він спокушає нас такими марними речами, як мода і суєтність світу.

Під час нашого випробування, яким є земне життя, ми зазнаємо багато труднощів, негараздів і невдач. Але Небесний Батько сказав нам: “Будь сильний та відважний. Не бійся й не лякайся, бо з тобою Господь, Бог твій, у всьому, де ти будеш ходити” (Ісус Навин 1:9). Якщо нас спіткає невдача, Господь сподівається, що ми продовжимо докладати зусилля, будемо пам’ятати про свій потенціал і, подібно до пташеняти, не будемо зводити свого погляду з небес.