2015
Завдяки Джозефу
Квітень 2015


Завдяки Джозефу

Знайдіть шість шляхів, якими ваше життя стає (або може стати) іншим завдяки пророку Джозефу Сміту.

Зображення
Painting of a young boy kneeling looking up at a grove of trees. At the center of the painting is a young boy (age 14) kneeling. His hands are resting on his thighs and he looks up at a light source above his head. The boy wears grey trousers (with suspenders) and grey vest and an off-white shirt. The shirt has a collar and two button placket at the front and the sleeves are rolled. The young boy had blond hair that is slightly rumpled. The background his a grove of trees, almost all with no leaves. There are some low saplings immediately behind the boy. The foreground has rocks, twings and small plants sprouting. "Walter Rane 04" appears in the lower right corner in red.

Джозеф Сміт загинув понад 170 років тому. Він прожив лише 38 років, провівши більшу частину того часу в місцях настільки маловідомих, що ви навряд чи й знайдете їх на якійсь карті, хіба що на найбільш детальній. І ви, можливо, знаєте про безліч справ, які він зробив за своє життя. Але чи замислювалися ви про те, як вони вплинули на особисто ваше життя? Оскільки тих шляхів надто багато, щоб перерахувати, ви можете розпочати з цих шести.

Завдяки Джозефу Сміту:

1. Ви розумієте, Ким насправді є Бог і Ісус Христос.

Навіть якщо це сталося не завдяки Джозефу Сміту, ви можливо дотепер вірили в Бога Батька і в Ісуса Христа. Ви могли мати свідчення про Біблію. Але подумайте, наскільки глибшим і багатшим є ваше розуміння завдяки тому, що відновив Джозеф Сміт—завдяки сміливим, підтверджуючим свідченням Книги Мормона, Учення і Завітів та Дорогоцінної Перлини. Наприклад, ви знаєте щось, чого більшість людей у світі не знає: що воскреслий Спаситель зʼявився на Американському континенті, доводячи, за Його словами, що Він не тільки “Бог Ізраїля, [але також] і Бог усієї землі” (3 Нефій 11:14).

Подумайте, наскільки зміцнилося ваше свідчення про Небесного Батька та Ісуса Христа завдяки переконливому свідченню таких пророків, як Нефій, Алма і Мороній, не кажучи вже про самого Джозефа Сміта, який проголосив: “Він живе! Бо ми бачили Його, саме праворуч Бога” (УЗ 76:22–23). У добу, коли віра в Бога та Ісуса Христа ставиться під сумнів і часто відкидається, яке це благословення мати це додаткове світло!

2. Ви знаєте, що ви—дитя Бога, як і всі інші.

Зображення
Youth in the Philippines are walking in a line and laughing and holding hands.

Можливо, найважливішою істиною, яку відновив Джозеф Сміт, є істина про наш звʼязок з Богом1. Він у буквальному розумінні є нашим Батьком. Ви коли-небудь зупинялися, щоб задуматися нам тим, що випливає з цього факту? Це змінює те, як ви дивитеся на себе: незалежно від того, що про вас думає світ, ви знаєте, що ви—улюблене дитя Бога, з Його рисами в вас. Це змінює те, як ви дивитеся на інших: несподівано кожний—кожний—стає вашими братом чи сестрою. Це змінює те, як ви дивитеся на саме життя: усі його радощі і випробування є частиною плану Небесного Батька і допомагають нам стати схожими на Нього. Зовсім не дивно, що ми співаємо про це у Початковому товаристві!2

3. Ваша сімʼя може бути вічною.

Зображення
Family posing together on a street in Hong Kong.

Чому так багато людей не можуть розібратися в тому, що шлюб і сімʼя є важливими? Можливо тому, що вони не знають вчення, відновлене через Джозефа Сміта про те, що шлюб та сімʼя встановлені Богом і вони призначені бути вічними (див. УЗ 49:15; 132:7). Це не просто створені людиною традиції, які наше суспільство переросло, вони є складовою вічного порядку небес у вічному порядку небес. А завдяки ключам священства і храмовим обрядам, які відновлені через Джозефа Сміта, ваша вічна сімʼя може розпочатися тут на землі.

4. Ви маєте доступ до священства і його благословень.

Зображення
Filipino church members during a sacrament meeting.

Оскільки Бог відновив Своє священство через Джозефа Сміта, ви можете бути охрищені й отримати дар Святого Духа. Ви можете прагнути благословень священства—зцілення, втіхи і поради. Ви можете увійти у священні завіти, які звʼяжуть вас з Богом. І ви можете відновляти свої завіти щотижня, коли приймаєте причастя. Через обряди священства сила Бога входить у ваше життя (див. УЗ 84:20–21). Нічого з цього не було б можливим без роботи, виконаної Джозефом Смітом.

5. Ви вільні від пристрасті до шкідливих речовин.

Зображення
Two young men in DR Congo playing basketball.

Або принаймні ви можете бути вільними, якщо прислухаєтеся до одкровення, яке Джозеф отримав ще в 1833 році, задовго до того, як клінічно було доведено, що тютюн викликає рак легенів, а алкоголь повʼязаний із захворюваннями печінки. Якщо у вас є пророк, який розкриває мудрість Бога, то навіщо чекати мудрості світу навздогін їй? Слово мудрості показує, що Бог дбає не тільки про наші духи, але й про наші тіла (див. УЗ 89). Адже, як показало одкровення Джозефа Сміта, наявність тіла робить нас більше—а не менше—схожими на нашого Небесного Батька, Який також має тіло із плоті і кісток (див. УЗ 130:22).

6. Ви можете пізнати істину для себе через Святого Духа.

Зображення
A young Polynesian woman kneeling in prayer beside her bed.

Коли юний Джозеф Сміт увійшов у священний гай в 1820 році, спільним віруванням серед багатьох церков було те, що одкровення залишилися у минулому. Перше видіння Джозефа Сміта довело, що це не так. Небеса відкриті—і не тільки для пророків. Будь-хто, маючи запитання, може отримати відповідь завдяки смиренному, старанному прагненню (див. УЗ 42:61; 88:63). Наприклад, ви можете вияснити для себе, чи був Джозеф Сміт пророком Бога, в той же спосіб, що й Джозеф—запитавши у Самого Бога.

Цей список—лише початок. Що б ви додали? Як змінилося ваше життя завдяки Джозефу Сміту?

Посилання

  1. Див. Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт (2007), сс. 37–44.

  2. Див. “Я Божеє дитя”, Гімни, № 186.