2011
Підготовка до хрищення за померлих
Вересень 2011


Підготовка до хрищення за померлих

Коли тобі виповниться 12 років, у тебе може бути можливість піти в храм, щоб тебе христили і конфірмували за тих, хто помер, не маючи можливості отримати євангелію за їхнього життя на землі. Ось як ти можеш підготуватися, щоб увійти у храм і відчути там Святого Духа.

Як готуватися

  • Май віру в Ісуса Христа. Треба охриститися і бути конфірмованим членом Його Церкви. Хлопці повинні мати Ааронове священство.

  • Виконуй заповіді і роби правильний вибір. Кайся, коли зробиш щось неправильне.

  • Єпископ або президент філії має провести з тобою співбесіду. Якщо підтвердиться твоя гідність, тобі видадуть храмову рекомендацію обмеженої дії.

  • Допомагай у виконанні сімейно-історичної роботи, щоб, якщо це можливо, подавати імена у храм.

  • Вивчай Писання та церковні публікації (наприклад, Ліягона за жовтень 2010 р.), які допомагатимуть тобі зрозуміти, що таке храмова робота.

У той день

  • Одягнися у своє вбрання, яке ти одягаєш, ідучи в церкву. Треба бути чистим і охайним.

  • Почитай Писання або церковні журнали чи послухай надихаючу музику.

  • Молися, щоб, перебуваючи у храмі, відчувати Святого Духа.

  • Дорогою до храму не читай книжок, не користуйся електронними пристроями і не слухай музику, які не будуть допомагати тобі відчувати благоговіння.

У храмі

  • Тобі дадуть біле вбрання, в яке тобі слід буде переодягтися. Білий колір—це символ чистоти й непорочності.

  • У христильній купелі ти побачиш, як христять за померлих інших.

  • Очікуючи своєї черги, ти можеш молитися і роздумувати. Храм—це особливе місце, де ти можеш бути близько до Небесного Батька.

  • Тебе будуть конфірмувати за людей, за яких уже виконано хрищення.

  • Подумай про тих, за кого були виконані хрищення й конфірмація, та про благословення, які тепер будуть доступними для них завдяки твоєму служінню у храмі.

Фотоілюстрація Крістіни Сміт