2011
Як знайти спокій в час неспокою
Вересень 2011


Ми говоримо про Христа

Як знайти спокій в час неспокою

З виступу “Спокій душам вашим”, Ліягона, лист. 2010, сс. 101–102.

“Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені,—і Я вас заспокою!” (Матвій 11:28).

Зображення
Elder Per G. Malm

У центрі Ґетеборга, Швеція, є широкий бульвар з прекрасними деревами пообіч. Одного дня я побачив дупло у стовбурі одного величезного дерева, то ж я з цікавості зазирнув усередину і побачив, що дерево було зовсім пустотілим.

Я був здивований, як це дерево все ще стояло. То ж я подивився вгору і побачив широку сталеву стрічку, яка обвивала верхівку стовбура. До цієї стрічки кріпилися декілька сталевих дротів, які, в свою чергу, були приєднані та закріплені до прилеглих будинків. Здалеку воно виглядало, як і інші дерева; і тільки подивившись всередину, можна було визначити, що замість міцної твердої серцевини стовбур насправді порожній. Так само як деревце зростає сантиметр за сантиметром у міцне дерево, так і ми крок за кроком ростемо у нашій здатності бути міцними як ззовні, так і всередині, на відміну від того пустотілого дерева.

Саме завдяки зцілюючій Спокуті Ісуса Христа ми можемо мати силу непохитно стояти і наповнювати свої душі світлом, розумінням, радістю і любов’ю.

Віра в Ісуса Христа і життя за Його вченнями дають нам тверду надію, і ця надія стає міцним якорем для наших душ. Ми можемо стати стійкими і непохитними. Ми можемо мати тривалий внутрішній спокій; ми можемо увійти в покій Господа. Тільки якщо ми відвернемося від світла та істини, відчуття порожнечі, як дупло в тому дереві, пошириться на найпотаємніші куточки наших душ.

Давайте зосереджуватися на тому, що сприятиме тривалому спокою розуму і серця. Тоді “зміцніє [наша] впевненість у присутності Бога” (УЗ 121:45). Обіцяння ввійти в покій Господа, отримати дар миру—це набагато більше від мирського задоволення, що минає. Це воістину небесний дар: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається” (Іван 14:27). Він має владу зцілити і зміцнити душу. Він є Ісус Христос.

“І приступило до Нього багато народу, що мали з собою кривих, калік, сліпих, німих і інших багато, і клали їх до Ісусових ніг. І він уздоровлював їх.

А народ не виходив із дива, бо бачив, що говорять німі, каліки стають здорові, криві ходять, і бачать сліпі,— і славив він Бога Ізраїлевого!” (Maтвій 15:30–31).

Відновлення зору, художник Дж. Кірк Річардс