2011
Як я будую свій вічний шлюб
Вересень 2011


Наші домівки, наші сім’ї

Як я будую свій вічний шлюб

Ще в підлітковому віці я почала вірити в те, що шлюб може бути прекрасним і вічним. Однак мені було важко завжди у це вірити, оскільки ті шлюби, які я спостерігала поки зростала, не були міцними, тому в серці я боялася шлюбу. Але я твердо вирішила, що невдача і нещастя не є правилом і що Небесний Батько допоможе мені дізнатися, як створити щасливий шлюб.

Коли мені було 26 років, ми з Сідні уклали шлюб у храмі Сан-Паулу, Бразилія. Ще під час побачень ми намагалися підготувати себе духовно і морально до найважливішої події у своєму житті. Ми вирішили, який саме шлюб хочемо мати, ми разом встановлювали цілі й ділилися думками—своїм свідченням про євангелію, своїми бажаннями і тривогами та своїми мріями. Ми також читали разом пораду пророків щодо шлюбу. Ми робили все, що могли, аби приготуватися, бажаючи забезпечити щастя й безпеку одне одному та нашим майбутнім дітям. Ми просили Господа дати нам мудрості, щоб жити щасливим життям.

Зараз ми в шлюбі вже 18 років. Упродовж цих років ми продовжуємо здобувати знання завдяки законам євангелії, порадам провідників і, звичайно ж, Духу. Ось дещо з того, що ми робимо, аби мати сильний, щасливий шлюб:

  1. Ми щодня молимося разом. Коли ми молимося ввечері, то дякуємо Небесному Батькові за свій шлюб, за любов, яку відчуваємо одне до одного, і просимо, щоб наші почуття зміцнювалися і щоб ми могли стати сильнішими особистостями перед лицем задумів супротивника, який докладає всіх зусиль, щоб зруйнувати сім’ї.

  2. Ми просимо пробачення. Ми намагаємося ніколи не допускати того, щоб гординя заважала нам попросити пробачення або визнати свою неправоту. Любов і єдність більш важливі, ніж те, хто є правим, а хто винним.

  3. Ми ніколи не кажемо поганого одне про одного. Зрозуміло, що жоден з нас не є досконалим, але ми не кажемо поганого одне про одного, і коли ми в присутності інших людей, то кажемо щось хороше одне про одного.

  4. Ми захищаємо інститут шлюбу. Коли випадає нагода, особливо, коли ми в присутності людей, які критикують інститут шлюбу, ми захищаємо сім’ї і свої вірування.

  5. Ми багато говоримо і слухаємо. Ми відкладаємо те, що робимо, аби по-справжньому слухати співбесідника.

  6. Ми ставимося одне до одного з любов’ю і повагою. Ми не ображаємо, не звинувачуємо і не критикуємо одне одного.

  7. Ми продовжуємо шукати допомоги і поради стосовно шлюбу в Писаннях і словах сучасних пророків. Ми не знаємо всього. Ми недосконалі й схильні забувати та робити помилки. Ми вирішили, що не будемо чекати, поки проблеми створять нам клопоти; натомість ми працюємо над тим, щоб шлюб був міцний ще до виникнення складної ситуації.

Усе це дієво допомагало нам з чоловіком у зміцненні стосунків. Я знаю, що коли ми розповідаємо про своє життя і свої почуття Небесному Батькові та просимо у Нього поради, Святий Дух надихне нас і ми зможемо стати вічною сім’єю, пройшовши через усі важкі часи. Ми також знаємо, що Небесний Батько допомагатиме нам, якщо ми будемо прагнути пізнавати й виконувати Його волю.

Фотоілюстрація Лоурені Фочетто