2007
Чому ми є членами єдиної істинної Церкви?
Листопад 2007 р. року


Чому ми є членами єдиної істинної Церкви?

Найціннішою силою, яку ми можемо мати, є скарб особистого свідчення про нашого Господа Ісуса Христа.

Зображення

Чому ми є членами єдиної істинної Церкви? Я не можу відповісти на це запитання за всі 13 мільйонів членів Церкви, але зі свого серця я хотів би дати кілька відповідей, що, ймовірно, співпадатимуть і з вашими.

Багатства вічності

“Знайте, той багатий, хто має вічне життя” (УЗ 6:7).

У дитинстві я не знав багатств. Нас було п’ятеро в сім’ї: мій батько і четверо дітей. Мати померла, коли мені було 5. Мізерний заробіток батька йшов на продукти; придбання одягу відкладалося, наскільки це було можливо.

Одного дня я підійшов зажурений до батька і сказав:

—Тату, чому ти не купиш мені нові черевики? Поглянь на ці—вони зношені, і через дірку стирчить великий палець.

—Ми виправимо це,—відповів він і гуталіном начистив туфлі до блиску. Потім він сказав: Сину, вони як нові.

—Ні,—відповів я,—мій палець і досі видно.

—І це можна виправити,—сказав він. Тоді він знов узяв гуталін і намастив ним мій палець, і невдовзі палець блищав, як і туфлі. Так я ще в дитинстві зрозумів для себе, що щастя не залежить від грошей.

Пройшов час, і пара місіонерів навчила нас багатств відновленої євангелії, вчення про план спасіння і про вічні сім’ї. Ми охристилися, і коли батько почав служити в покликанні президента округу, його першою метою було поїхати до храму й отримати благословення за таку жертву. Їхати треба було 15-днів, майже 8 тисяч км. То була важка дорога—з невдачами, з поганими шосе, незручними автобусами, навіть без визначеного маршруту, але з великою надією на обряди, в яких ми візьмемо участь.

Прибувши до міста Меса (шт. Арізона), ми поїхали проспектом, у кінці якого виднівся Дім Господа, сяючий і прекрасний. Пам’ятаю радість, якою сповнилися наші серця. Всі ми вибухнули співом і хвалою, а по щоках багатьох святих текли сльози.

Потім, уже в храмі, ми стояли на колінах сім’єю і слухали прекрасні обіцяння вічній сім’ї, впевнені, що наша мати, хоч і відсутня, є тепер нашою матір’ю назавжди, і ми відчули спокій, який здобувається знанням, що ми дійсно є вічною сім’єю.

Так обіцяння вічного життя дало нам багатства вічності! “Знайте, той багатий, хто має вічне життя” (УЗ 6:7).

Відновлене священство

Церква Ісуса Христа є церквою священиків, “священство царське, народ святий” (1 Петра 2:9).

Відновлена церква дає в кожну домівку носія священства із силою Бога, щоби благословляти. Скільки разів я чув удома цей м’який, милий голос дитини: “Тату, можеш благословити мене?”, клав свої руки на її голову в миті болю і труднощів, промовляв благословення втішення і зцілення і бачив, як діє сила священства, а наступного дня цей тендітний голосок казав: “Дякую, тату, мені добре спалося вночі”! Нам не треба шукати “когось”, хто мав би цю силу,—вона поміж нами! Яке це благословення—мати змогу навчати цього принципу дітей! Це—єдина Церква на землі, яка несе сім’ям таке благословення.

Завдяки цій силі я міг висвятити кожного з моїх синів у священство і в такий спосіб дати їм владу Божу виконувати Його обряди.

Тож це ще одна з причин того, чому я є членом цієї Церкви,—тому що сила священства знов на землі і навіть у межах наших домівок.

Наше особисте свідчення

Найціннішою силою, яку ми можемо мати, є скарб особистого свідчення про нашого Господа Ісуса Христа і Його спокутну силу.

Нам дається свідчення, коли ми живемо гідно і шукаємо його в молитві. “І Дух буде дано вам молитвою віри” (УЗ 42:14),—казав наш Господь через пророка Джозефа.

Коли моєму сину Даніелю було 6, він бачив, як я хвилювався, готуючись до конференції колу. Я не знав, чого навчати святих. Він підійшов до мене і сказав:

—Тату, це ж просто! (Отак діти все бачать!)

—Гаразд, сину,—сказав я йому,—якщо це просто, скажи мені, про що мені з ними поговорити.

—Говори про молитву,—відповів він.

—Хороша тема,—сказав я,—та вони багато вже чули про молитву. Що нового я можу їм сказати?

—Це теж просто, тату. Спочатку скажи їм: “Перед тим як розмовляти з Небесним Батьком, подумайте, що ви хочете Йому сказати”.

—Це чудова ідея,—відповів я,—а що далі?

—Ну, коли ви подумали про це, скажіть це Йому! Коли ви закінчили, почекайте і подивіться, чи не хоче Він вам щось сказати.

Тож завдяки нашим молитвам Дух говорить нашому духові і свідчить нам про реальність Спасителя.

Мене вражає любов, яку виявив мій Спаситель Ісус Христос, зійшовши з небесних осель і прийшовши у світ, де більшість відкинула Його послання, і хоча вони не мали влади забрати у Нього життя, вони засудили Його на смерть. Христос заплатив за мої гріхи, мої хвороби, страждання і смуток. Його біль неможливо описати; Лука лишень згадує, що “піт Його став, немов каплі крови” (Лука 22:44).

Понад усе, це і є та причина, з якої я став членом цієї Церкви, тому що Святий Дух проник у моє серце і відкрив мені, що Христос живий, що Він є моїм Спасителем, що Він сплатив за мої гріхи і що Він зробив так, щоб я міг мати всі інші обіцяні благословення, якщо житиму згідно з Його настановами.

Кілька тижнів тому також помер мій батько, і зараз я більше, ніж будь-коли відчуваю вдячність моєму Богові за багатства і красу Його вчення.

Сімейне життя може тривати за порогом смерті. Царське священство було відновлено на землі. І Дух промовив до мого духа і дав мені свідчення, що мій Спаситель Ісус Христос живий і що завдяки Його заступництву я, в залежності від моєї відданості, зможу жити з Ним. І саме з цих причин та ще інших я є членом єдиної істинної Церкви на лиці землі, і я вічно буду вдячним за це. В ім’я Ісуса Христа, амінь.