2007
Впізнати Спасителя
Вересень 2007 року


Впізнати Спасителя

Я сиділа за столом з кількома подругами у шкільній кафетерії, коли розмова зайшла про Друге пришестя Христа. Мої друзі були не дуже релігійними, але вони ходили до церкви достатньо, щоб почути пророцтва про цю подію. Вони також знали, що я регулярно ходжу до Церкви і маю міцну віру в Спасителя.

Ми поговорили трохи про це й у відповідь на їхні запитання я сказала їм, що ніхто точно не знає, коли Христос прийде знову. Одна з моїх подруг повернулася до мене і сказала досить серйозно: “Джейд, якщо Друге пришестя настане скоро й Ісус прийде, я можу Його не впізнати. Ти покажеш мені Його?”

Звичайно ж, я відповіла, що так і зроблю, і ми почали говорити про щось інше.

Мої подруги, мабуть, ніколи більше не згадували про цю розмову, а я думала про неї часто. З огляду на те, що я казала і робила, мої подруги припускали, що я знаю Спасителя. Вони дійсно розраховували на те, що я знаю Його! Але чи справді це так? Чи могла я відповісти на запитання Алми: “Хіба ви не отримали образ Його у виразі вашого обличчя?” (Алма 5:14).

Те мимовільне запитання, поставлене моєю подругою, часто змушувало мене оцінювати свої стосунки зі Спасителем. Наприклад, чи моя особиста молитва і вивчення Писань є достатньо глибокими і чи наближають мене до Нього? Я сподіваюся, що так. І я сподіваюся, що одного дня, коли Христос справді прийде, то я зможу стояти перед Ним з чистим серцем і чистими руками. Тоді не лише я зможу легко Його впізнати, але й Він зможе впізнати мене, тому що я матиму Його образ, вигравіюваний на моєму обличчі (див. Алма 5:19).