2007
Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, вересень 2007 р.
Вересень 2007 року


Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, вересень 2007 р.

Провідники Початкового товариства можуть використовувати подані додаткові ідеї для проведення спільних заходів разом з тими, що надруковані в журналі Ліягона за вересень 2007 р. Урок, вказівки та вправи, яким відповідають дані ідеї, можна знайти в статті “Господар служив” на сторінках Д4 і Д5 дитячого розділу цього випуску.

  1. Поясніть, що закликом “Іди,—і роби так і ти!” (Лука 10:37) закінчується одна дуже важлива розповідь Ісуса Христа. Покажіть ілюстрацію з набору Євангелія в мистецтві 218 (Добрий самарянин). Користуючись текстом, що на звороті цієї ілюстрації, поясніть, чому Ісус розповів цю історію. Прочитайте слова Ісуса з Лука 10:30–37, а діти в цей час нехай слідкують у Писаннях. Ознайомивши дітей з цією історією, попросіть чотирьох з них зіграти її за ролями (див. “Інсценування”, Навчати—немає покликання величнішого [2000 р.], с. 168). Нехай діти зіграють роль священика, левита, самарянина і пораненого чоловіка. Читайте цей уривок ще раз, коли діти будуть грати цю сценку.

    Знову поверніться до слів “Іди,—і роби так і ти!” Поясніть, що Ісус розповів цю історію ще й для того, щоб навчити людей по-доброму ставитися до ближнього. Спитайте дітей, як вони можуть бути схожими на самарянина. Старшим дітям покажіть брошуру “Віра в Бога”. Прочитайте ідеї, вміщені в розділі “Служити іншим”, що на сторінках 8 і 9. Закличте дітей, щоб служачи іншим, вони були більш схожими на Ісуса.

    Для молодших дітей: Вкажіть на різні частини тіла і попросіть дітей подумати, як вони можуть служити за допомогою тієї чи іншої частини тіла. Наприклад, про ноги вони можуть сказати: “Я можу щось принести мамі в іншу кімнату”; про вуха: “Я можу слухатися батьків і підкорятися їм”.

    Ісус навчав нас служити іншим Своїм словом і прикладом. Заспівайте “На Господа схожим бути” (Збірник дитячих пісень, с. 40). Розділіть дітей на кілька груп. Нехай кожна з них заспіває по рядку; дійшовши до слова “я”, нехай діти вкажуть на себе. Приспів нехай співають усі діти. Свідчіть про любов, яку мають до нас Небесний Батько та Ісус Христос. Свою велику любов Ісус виявив, віддавши за нас Своє життя. Свідчіть, що Він—Божий Син.

  2. Покажіть зроблену з великих аркушів книгу з написом на обкладинці “Таємниця M217”. Розгорніть книгу і почитайте на першій сторінці: “Що таке M217? Підказка: це вірш з Писань про служіння”. Попросіть дітей допомогти вам розгадати таємницю, шукаючи цей вірш (Мосія 2:17). Нехай половина дітей продивиться сторінку зі змістом Біблії і знайде там усі книги, що починаються з літери М. Інша половина нехай продивиться сторінку із змістом Книги Мормона і знайде те саме. Після цього нехай вони прочитають вказаний вірш 2:17 у кожній книзі, назва якої починається на М (наприклад, Малахія 2:17). Зауважте, що в деяких книгах вірша 2:17 не буде. Підкажіть їм знову, що вірш, який вони шукають, має стосуватися служіння.

    Коли діти правильно назвуть Мосія 2:17, попросіть їх підкреслити цей вірш у своїх примірниках Писань, якщо вони бажають. Скажіть, що в ньому нам сказано, як служити Господу. Покажіть наступну сторінку вашої книги, де написано “Коли ви служите вашим ближнім, то ви тільки служите вашому Богові”.

    Запропонуйте дітям погортати сторінки вашої книги, де показано, як ми можемо служити Богові. Показуючи деякі ілюстрації з набору “Євангелія в мистецтві”, наприклад, 612 (Місіонери навчають євангелії Ісуса Христа), 611 (Єпископ) і 607 (Виступ молодої жінки в Церкві), обговоріть, як саме служать зображені там люди. Покажіть ще ілюстрації з набору Початкового товариства, де показано, як можна допомагати в сім’ї. Обговоріть, як діти можуть служити іншим, тим самим служачи Ісусу Христу.

    Роздайте аркуші паперу, з яких діти могли б зробити собі такі книжки. Нехай вони згорнуть аркуші навпіл, потім попросіть їх написати “Таємниця М217” на “обкладинці” і переписати цей вірш на другу сторінку обкладинки. Запропонуйте їм намалювати або написати, як вони служитимуть Господу наступного тижня. Попросіть їх показати свої книги вдома на домашньому сімейному вечорі. Закличте їх робити добрі справи впродовж усього тижня. Поясніть, що служачи іншим, ми зміцнюємося у вірі.