2007
Натхненні думки
Вересень 2007 року


Послання Першого Президентства

Натхненні думки

Зображення

Останній розподіл

“Як чудово, що [Бог] прихильно посміхається в цей останній розподіл, розподіл повноти часів, коли Він відновив Свою роботу з усіма її силами, її славою, істиною та повноваженнями попередніх розподілів у цей величний заключний період часу! …

Я знаю, що Бог, наш Вічний Батько, живий і любить нас, що Ісус—це Його Улюблений Син, наш Викупитель, наш Спаситель, наш Господь, наш Друг, що Джозеф Сміт був і є пророком, що ця Церква істинна і що це Їхню роботу відновлено на землі, щоб принести нам благословення і щастя” (регіональна конференція, Солт-Лейк-Сіті, Юта, 4 травня 2003 р.).

Я знаю, що євангелія істинна

“Чи знаю я, що [євангелія] істинна? Я хочу, щоб кожен у цьому залі сьогодні усвідомив, щоб кожен з вас почув, як я сказав, що Бог, наш Вічний Батько—живий. Я знаю, що Він живий. Я знаю, що Він є реальною істотою. Я знаю, що Він є великим Богом Всесвіту. Однак я знаю, що я є Його дитям і що ви—Його діти, що Він буде слухати, й почує наші молитви, й дасть на них відповідь.

Я знаю, що Ісус—це Христос. Він був величним знаряддям у руках Бога для створення землі. У Євангелії від Івана сказано, що ніщо з того, що було створено, не було створено без Нього [див. Іван 1:3]. Він був Творцем. Він був Єговою Старого Завіту. Він був Христом-дитям, Яке прийшло у світ і народилося в дуже скромних умовах. Він був Месією, Який самотньо пройшов дорогою до Своєї передвисвяченої місії, зцілюючи хворих і піднімаючи мертвих. Він був великим Викупителем світу, Який помер на горі Череповище і воскрес на третій день, “первісток серед покійних” (1 Коринтянам 15:20). Саме Він прийшов до нефійців на Американському континенті й навчав їх так само, як навчав на Святій землі. І саме Він разом з Батьком відвідав хлопчика Джозефа й розмовляв з Ним про Відновлення цієї роботи.

Я знаю, що священство є тут, на землі, і воно доступно кожному чоловікові, який живе гідно його. Я знаю, що храмові обряди є на землі, величні обряди запечатування, завдяки яким ми можемо поєднати сім’ї на час і на вічність. Я знаю, що Бог не відмовиться від цієї роботи, але Він слідкуватиме, щоб завжди був той, через кого він повідомить Свої істини людям” (збори, Найробі, Кенія, 4 серп. 2005 р.).

Сучасне одкровення

“Як чудово, що ми віримо в сучасне одкровення! Мене не покидає думка про те, що якщо одкровення було таким потрібним у давнину, коли життя було простим, те ж саме одкровення також є необхідним і в наш час, коли життя є складним. Ніколи в історії землі люди не потребували одкровення більше, ніж зараз.

Я хочу свідчити вам, мої брати і сестри, що книгу одкровень не закрито. Бог спрямовує цей день і час і промовляє так само певно в наш час, як у часи Авраама, Ісака та Якова” (збори, Мадрид, Іспанія, 29 трав. 2004 р.).

Перевірте самі

“Я благаю, мої брати і сестри, щоб при виникненні будь-якого сумніву стосовно будь-якого вчення цієї Церкви, ви перевірили його. Спробуйте! Живіть за цим принципом. Станьте на коліна й моліться про нього, і Бог благословить вас знанням про істинність цієї роботи” (збори, Париж, 28 трав. 2004 р.).

Не поступайтеся злу

“Мої дорогі друзі! Ніколи не дозволяйте, щоб щось позбавило вас гідності увійти в дім Господа і долучитися до великого і чудового служінням заради тих, хто пішов з життя.

Навколо вас так багато зла. Не поступайтеся йому. … Я не знаю, чи коли-небудь в історії світу існував період, коли зло було б у світі більшим, ніж тепер. Я хочу похвалити вас, молоді чоловіки й жінки Церкви, які залишаються непохитними перед лицем зла. Нехай Бог благословить вас і дасть сили чинити опір” (збори, Сан-Паулу, Бразилія, 21 лют. 2004 р).

Сама мета цієї роботи

“Я закликаю вас, любі сестри, приходити в дім Господа і заохочую вас, чоловіки, приходити з ними. Якщо раптом серед присутніх є людина, яка ніколи не була чи довгий час не була у храмі, я звертаюся до вас з усією любов’ю свого серця зробити все необхідне, щоб заслужити цей привілей. Якщо ви цього ще не зробили, то ви дійсно не зрозуміли суті цієї Церкви. Головна мета цієї роботи, як було проголошено Богом небес,—здійснити безсмертя і вічне життя чоловіків і жінок [див. Мойсей 1:39]. Чи любите ви свого чоловіка? Чи любите ви своїх дітей, онуків та правнуків? Тоді не втрачайте нагоди об’єднатися з ними у вічний союз, який не зможе зруйнувати ні час, ні смерть. Цього неможливо досягнути ніяким іншим чином. …

І якщо ці благословення доступні [нам] у цьому поколінні, то хіба справедливий Бог не забезпечив би спосіб зробити їх доступними для наших предків, які не мали таких можливостей?” (збори Товариства допомоги колу, Солт-Лейк-Сіті, шт. Юта, 20 бер. 2002 р.).

Приходьте у храм

“Я хочу сказати кожному з присутніх: приходьте у храм. Живіть гідно відвідування храму. Живіть за заповідями Бога, щоб ви могли увійти до храму. Робіть те, що зробить вас гідними служіння у домі Господа. Його було збудовано для вас, мої брати і сестри, щоб ви могли мати нагоду прийти сюди і отримати чудові благословення, які неможливо отримати в жодному іншому місці світу, крім інших храмів, де вас можуть запечатати разом як чоловіка і дружину, де ваші діти можуть бути запечатані до вас, де ви можете працювати заради ваших предків, які вже померли. Ця велична, чудова і неймовірно безкорислива робота відбувається в домі Господа. Приходьте у храм” (збори, Аба, Нігерія, 6 серп. 2005 р.)

Живіть гідно священства

“Бог передав вам, [носії священства], часточку Своєї сили, божественності, реальності й корисності. Він благословив вас самою суттю Своєї могутті, повноваженням промовляти в Його святе ім’я і здійснювати роботу, щоб благословляти, навчати, заохочувати, управляти справами Його царства—силою царського священства. Це не просто і не відбувається саме собою. Ця сила є Його божественною силою. Цією силою було створено землю і нею ж здійснюється Його робота. І Він у Своїй поблажливості дарував вам і мені, завдяки Своїй доброті та щедрості, цю силу і владу. О, як же нам треба намагатися жити гідно цієї сили, ніколи не робити того, що знищить нашу дієвість як Його синів у виявленні цієї божественної, священної та видатної сили, яку ми називаємо святим священством!” (регіональна конференція, Плезент-Гроув, шт. Юта, 19 січ. 2003 р.).

Благословення від членства у Церкві

“Як чудово належати до цієї Церкви! Чи коли-небудь ви задумувалися над тим, яким порожнім було б ваше життя без неї? Якими вдячними ми повинні бути… за неймовірні благословення, що приходять через євангелію Ісуса Христа! Дякую… за те, що ви є вірними святими останніх днів і за те, що прагнете виховувати своїх дітей у світлі та істині, з любов’ю до Господа і Його великої та святої роботи” (конференція колу, Уест-Веллей-Сіті, шт. Юта, 10 лист. 2002 р.)

Божественна місія Ісуса Христа

“Ми—велика сім’я, об’єднана любов’ю та вірою. Наші благословення, кожного окремо і всіх разом,—величні. У наших серцях живе тверде і непорушне переконання про божественну місію Господа Ісуса Христа.

Він був великим Єговою Старого Завіту, Творцем, Який під керівництвом Свого Батька створив усе, і “ніщо, що повстало, не повстало без Нього” (Іван 1:3). Він був обіцяним Месією, що прийшов зі зціленням на своїх крилах. Він—Чудотворець, Великий цілитель, Воскресіння і Життя. Він—єдине ім’я дане під небесами, яким ми повинні спастися [див. Дії 4:12]. …

Він прийшов як дар від Вічного Батька. “Так-бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Іван 3:16).

Він з поблажливості залишив свій трон на висоті та прийшов на землю, щоб народитися у стайні серед завойованого народу. Він ходив курними шляхами тієї землі, зцілюючи хворих, викладаючи вчення, благословляючи всіх, хто приймав Його. …

На горі Череповище Він віддав Своє життя за кожного з нас. Це і є найбільший дар, який будь-хто з нас може отримати. Це—дар Воскресіння і вічного життя.

Ми вшановуємо Його народження. Але без Його смерті те народження було б просто ще одним народженням. Саме Викуплення, яке Він здійснив у Гефсиманському саду і на хресті Череповища, зробило Його дар безсмертним, всеосяжним і вічним. Саме Він здійснив велике Викуплення за гріхи людей. Він— Воскресіння і Життя, “первісток серед покійних” (1 Коринтянам 15:20). Завдяки Йому всі люди встануть з могили.

Ми любимо Його. Ми вшановуємо Його. Ми дякуємо Йому. Ми поклоняємося Йому. Він зробив для кожного з нас і для всього людства те, що не міг зробити ніхто інший. Дяка Богові за дар Його Улюбленого Сина, нашого Спасителя, Викупителя світу, безвадного Агнця, Якого було принесено в жертву за всіх людей!” (місіонерський духовний вечір, 15 груд. 2002 р.).

Благословення Спокути

“Спокута [Ісуса Христа] є найвеличнішою подією в історії людства. Ніщо не зрівняється з нею. Це—найголовніша частина плану щастя Небесного Батька для Його дітей. Без неї земне життя було б існуванням, яке закінчується смертю без усякої надії на майбутнє. Дар нашого божественного Викупителя приносить у наше життя абсолютно новий вимір. Завдяки жертві Спасителя замість гнітючого забуття і смерті ми маємо перехід до більш славетного царства. Воскресіння стає реальністю для всіх. Вічне життя доступне тим, хто ходить у послуху Його заповідям” (супутникова трансляція конференції колу в Австралії, 12 лют. 2005 р.).

Ідеї для домашніх учителів

З молитвою підготувавшись, поділіться цим посланням у такий спосіб, щоб це заохочувало ваших слухачів до обговорення. Ось кілька прикладів:

  1. Поясніть, що одна з головних ролей пророка—навчати і свідчити. Запропонуйте членам сім’ї по черзі читати вголос той розділ, що зацікавив їх. Свідчіть, як важливо іти за пророком.

  2. Запропонуйте одному члену сім’ї стати в такому місці, де він може бачити те, чого ніхто більше не бачить. Поясніть роль провидця (див. Мосія 8:15–17). Прочитайте уривки зі статті. Як ці висловлювання пророка покращують наше духовне бачення?

  3. Принесіть предмети, що будуть символізувати уривки зі статті (Писання, зображення храму чи Спасителя тощо). Прочитайте відповідні розділи і обговоріть, як ми можемо дізнатися про те, що ці поняття дані Небесним Батьком. Свідчіть, що ми можемо знати істину силою Святого Духа.