2007
Господар служив
Вересень 2007 року


Спільні заходи

Господар служив

“Коли ви служите вашим ближнім, то ви тільки служите вашому Богові” (Мосія 2:17).

Ісус любив служити іншим. Він був досконалим прикладом служіння. Він казав: “А я серед вас, як службовець” (Лука 22:27). Він знав, що прийшов на землю служити іншим, а не щоб служили Йому. А для вас не є дивним те, що Господар служив іншим? Господар і слуга—це протилежні слова. Вас може здивувати, що найбільшими господарями є ті, хто служить.

Під час земного життя Ісус служив бідним. Він навчав євангелії. Він нагодував багато голодних людей. Він омив ноги своїм учням. Він зціляв хворих і навіть піднімав з мертвих.

Ісус навчав про важливість служіння. Коли Він прийде на землю знову, то скаже праведним: “Я голодував був—і ви нагодували Мене, прагнув— і ви напоїли Мене, мандрівником Я був—і Мене прийняли ви. Був нагий—і Мене зодягли ви, слабував—і Мене ви відвідали, у в’язниці Я був—і прийшли ви до Мене” (Матвій 25:35–36).

Ісус сказав, що праведні не будуть пам’ятати нічого з того, що вони робили для Нього. Потім він скаже їм: “Що тільки ви вчинили одному з найменших братів Моїх цих,—те мені ви вчинили” (Матвій 25:40). Коли ми служимо іншим, то також служимо Йому.

Ви можете служити Господу, служачи людям навколо вас. Вам не потрібно робити щось значне, щоб служити іншим. Посмішка принесе втіху в серце друга. Добре слово, допомога брату чи сестрі, послух батькам—усе це служіння. Коли ми з готовністю служимо, то стаємо більше схожими на Христа і наша віра зростає.

Вправа

Наклейте с. Д4 на цупкий папір. Виріжте дев’ять частинок. В указаних місцях пробийте отвори. За допомогою товстої нитки або мотузки зробіть петлю на верхньому отворі зображення Спасителя. За допомогою іншого відрізка мотузки з’єднайте низ малюнка Спасителя з уривком з Писань. За допомогою інших семи відрізків мотузки прив’яжіть кожен малюночок із зображенням акту служіння до верхнього зображення. Підвісьте своє мобіле там, де воно буде вам нагадувати про те, що коли ви служите іншим, ви також служите Ісусу Христу.

Ідеї для проведення спільних заходів

  1. 1. Розкажіть історію про зламаний лук Нефія (див. 1 Нефій 16:18–32), використовуючи сагайдак зі стрілами. Ви можете намалювати сагайдак і стріли на дошці або зробити їх із паперу. До кожної стріли прикріпіть запитання. Наприклад, напишіть: “У кого Нефій запитав, куди йти полювати?” (у свого батька, Легія) і “Що Нефій зробив із їжею, яку здобув?” (поділився із сім’єю). На кожній стрілі напишіть слово, що стосується запитання, наприклад: слухатися і вділяти. Після того як на всі запитання буде дано відповідь, покажіть кожну стрілу й попросіть дітей порівняти якість, написану на стрілі, зі своїми власними сім’ями. Просіть наводити конкретні приклади, наприклад: “Я можу допомагати своєму татові приготувати поїсти”. Розкажіть з власного досвіду про те, як служіння членів сім’ї благословило вас.

  2. 2. Зайдіть у кімнату у фартуху з тацею в руках, накритою серветкою. Скажіть дітям, що хочете їм служити. Нехай вони звернуться до Послання галатам 5:13–14. Допоможіть їм підкреслити: “Любов’ю служити один одному” і “Люби свого ближнього, як самого себе”. Покладіть на тацю різні посилання на Писання, малюнки, де зображено служіння, або цитати з історій, які ви їм розповісте. Ви можете мати невеличкі чашечки з посиланнями на Писання, прикріпленими зовні, малюнок із зображенням служіння на тарілці або цитати, прикріплені до ложок. Після того як діти виберуть собі предмет і подивляться на нього або прочитають написане, попросіть їх поділитися тим, про що вони дізналися. Розкажіть історії про служіння. Ви можете переказувати історії з Ліягони.