2017
Просто читай і молися
Вересень 2017


Просто читай і молися

Зображення
girl looking at tablet

Коли мені було 17 років, моя подруга сказала, що вона мормонка. На той час я і гадки не мав, хто такі мормони. Мої батьки не водили мене до церкви, тож я знав дуже мало про Біблію чи про Бога, і не дуже хотів знати. Я сказав подрузі: “Якщо я захочу щось дізнатися про це, то дізнаюся сам”.

Побачивши, що Церква мене не дуже цікавить, вона просто дала мені примірник Книги Мормона. Потім вона попросила мене читати її і молитися. Подруга на мене не тиснула і не розчаровувалася, що я не хотів нічого чути про Церкву. Все, що вона хотіла—це щоб я читав і молився.

Пізніше того вечора, коли я відкрив книгу, то помітив свідчення на початку. Коли я прочитав свідчення, то відчув, що мені слід дізнатися більше про цю книгу. Тож я почав з 1 Нефія. Я не міг відкласти книгу. Мені треба було дізнатися більше.

Невдовзі я пішов на домашній сімейний вечір, який проводився в її сім’ї, де мене навчали євангелії Ісуса Христа. Хоча я нічого не знав про євангелію, здавалося, що в усьому тому був сенс. Коли я дізнався більше, моє ставлення до церкви, Бога та Ісуса Христа змінилося. Вперше в житті я хотів робити те, що хотів від мене Бог. Невдовзі мене навчали місіонери і я охристився та був конфірмований членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Книга Мормона змінила моє життя. Озираючись назад, я бачу, як Святий Дух викликав у мене бажання дізнаватися більше. Євангелія допомогла мені дізнатися, ким я є, звідки прийшов і куди можу піти, якщо буду вірний. Я вдячний за подругу, яка поділилася зі мною євангелією і показала, що справжній друг ділиться євангельськими істинами.