2017
Якова 1:5–6
January 2017


Рядок за рядком

Якова 1:5–6

Яків навчав нас про те, як просити Бога, щоб отримати відповідь.

5 А якщо кому з вас не стачає мудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, і буде вона йому дана.

6 Але нехай просить із вірою, без жадного сумніву. Бо хто має сумнів, той подібний до морської хвилі, яку жене й кидає вітер.

Нехай просить із вірою

Зображення
Старійшина Девід А. Беднар

“Вимога просити з вірою [включає] необхідність не тільки виражати щось, але й робити щось—подвійний обов’язок як благати, так і виконувати, вимога і казати, і діяти.”

Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, “Просіть із вірою”, Ліягона, трав. 2008, с. 94.

Не стачає мудрости

До певної міри нам усім не стачає тієї мудрості, яку може дати лише Бог. “Не знає ніхто й речей Божих, окрім Духа Божого. (1 Коринтянам 2:11). Ось чому нам усім потрібно просити у Нього.

Нехай просить від Бога

“В молитвах ми звертаємося до Небесного Батька в ім’я Ісуса Христа. …

Мета молитви—не змінити Божу волю, а забезпечити себе та інших благословеннями, які Бог уже хоче дарувати, але про які нам необхідно попросити, аби отримати їх”.

Путівник по Писаннях, “Молитва”, scriptures.lds.org.

Всім дає

“Він ні від кого не відмовиться, хто прийде до Нього, … і всі є однаковими для Бога”.

Просто

Просто—це переклад з грецького слова, яке означає “простоту”, що може мати на увазі єдиноспрямованість думок до Божої мети дати нам вільно і щедро.

Не докоряє

Господь відповість вам і ніколи не докорятиме (не критикуватиме або не звинувачуватиме) за те, що ви смиренно просите Його відповісти на щире запитання.

Без жодного сумніву

Зображення
Старійшина Д. Тодд Крістофферсон

“Нехай у важкі часи ваші завіти матимуть для вас першорядне значення, а ваша слухняність буде неухильною. Потім ви зможете просити з вірою, не маючи жодних сумнівів, згідно з потребами, які у вас є, і Бог відповість”.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, “Cила завітів”, Ліягона, лист. 2009, с. 22.