2017
Ми віримо, що Церква наповнить усю землю
January 2017


У що ми віримо

Ми віримо, що Церква наповнить усю землю

Коли Церкву було організовано в 1830 році в маленькому містечку в шт. Нью-Йорк, вона нараховувала лише 6 членів. З того часу Церква зросла до понад 15,5 мільйонів з приходами і філіями у більше ніж 150 країнах. Це зростання є виповненням старозавітного пророцтва, що Церква буде збільшуватися, поки на наповнить усю землю (див. Даниїл 2:31–45). Церква—царство Боже на землі—описується так: “З гори відірвався камінь сам, не руками” (Даниїл 2:45), показуючи, що ця робота є божественною, не людською.

Хоча вплив Церкви наповнює землю, кількість її членів все ще буде залишатися порівняно невеликою. Нефій передбачав це і написав про наші дні: “Я побачив церкву Агнця Божого, і кількісно вона була невеликою” через оточуючу злочестивість (1 Нефій 14:12). З наближенням часу Другого пришестя Ісуса Христа світ ставатиме все більш злочестивим, і “належати до святих останніх днів буде все менш популярним”1.

Але Нефій також передбачав, “що церква Агнця, яка складалася з святих Бога, також поширилася по всьому лицю землі” (1 Нефій 14:12). Приходи і філії можна знайти по всьому світу, генеральна конференція перекладається більш ніж 90 мовами і майже 75 тисяч місіонерів повного дня діляться євангелією в 418 місіях. Євангелія також поширюється по всьому світу за допомогою соціальних медіа та веб-сайтів, таких як Mormon.org і LDS.org.

Ці зусилля є важливими і широкомасштабними, але часто рух є непомітним. “Ця Господня робота дійсно є величною і чудовою, але просувається вперед здебільшого непоміченою багатьма провідниками у сфері політики, культури та науки. Вона просувається від серця до серця, від сім’ї до сім’ї, спокійно і ненав’язливо, її священне послання повсюди благословляє людей”2.

Камінь, про який пророкувалося так давно, дійсно котиться, і якщо ми виконуємо свою частину, євангелія продовжуватиме поширюватися і наповнювати всю землю (див. Даниїл 2:31–45).

Що ми можемо зробити, щоб допомагати євангелії наповнювати світ?

  • Дотримання заповідей і зміцнення свідчення дає нам основу, яка сприятиме поширенню євангелії.

  • Коли ми навчаємо євангелії свої сім’ї, то зміцнюємо їх, допомагаючи залишатися вірними у світі, який навчає їх протилежному.

  • Виконання своїх покликань допомагає зміцнювати Церкву на місцях.

  • Ми можемо сприяти поширенню євангелії, просто розмовляючи з людьми про неї.

  • У храмі ми можемо виконувати обряди заради тих, хто помер, не почувши про євангелію в цьому житті.

Зображення
Ways to help move the gospel forward

Посилання:

  1. Рассел М. Нельсон, “Бути справжнім поколінням нового тисячоліття”, Ліягона, жовт. 2016, с. 50.

  2. Л. Уітні Клейтон, “Прийде час”, Ліягона, лист. 2011, с. 13.