2010
Запитання і відповіді
Червень 2010 р.


Запитання і відповіді

“Я вже довгий час молюся й вивчаю Писання, але, як мені здається, відповіді на свої запитання все ще не маю. Чому Господь не благословляє мене свідченням?”

Деякі люди розповідають вражаючі, навіть дивовижні історії про те, як вони здобули своє свідчення. Але частіше свідчення приходить поступово і непомітно. Якщо у вас не було потужного духовного підтвердження, не занепадайте духом. Ви вже зробили перший крок до отримання свідчення своїм бажанням повірити (див. Алма 32:27). Небесний Батько любить вас і хоче благословити свідченням, але у вибраний Ним час і спосіб (див. УЗ 88:68).

Не всі отримують свідчення однаковим чином. Хтось відчуває, як “груди запалали зсередини” (див.УЗ 9:8). Інші відчувають, як Святий Дух промовляє істини їхньому розуму і серцю (див. УЗ 8:2). Ви також можете отримати свідчення через тихий спокійний голос Духа. Попросіть Небесного Батька допомогти вам розпізнати ці непомітні спонукання.

Могутній спосіб здобути свідчення—ділитися євангелією з іншими. Коли ви будете навчати євангелії інших людей, Дух свідчитиме вам, а також іншим, що сказане вами є істина.

Продовжуйте молитися з вірою і від усього серця, терпляче чекаючи на відповідь від Господа. Якщо ви дотримуєтеся заповідей, то будете гідні супроводу Святого Духа, Який і є джерелом свідчення.

Моліться завжди

Я розумію ваші почуття. Я сам переживав важкі часи, коли моє свідчення було непевним. Те, що допомогло мені вистояти і зміцнити свідчення, яке я маю і сьогодні,—невпинне вивчення Писань і молитва. Я читав Писання при кожній нагоді. Я молився вранці й увечері, намагаючись відчути Духа. Однак усе здавалося марним. Проте одного дня, прийшовши додому зі школи, я став на коліна біля ліжка. Не знаю, як довго я молився, але таки отримав відповідь. Просто завжди моліться. Вивчайте Писання. Ви знайдете відповідь, якої шукаєте.

Крістофер В., 15 років, шт. Невада, США

Будьте щирі

Небесний Батько знає ваше серце ще до того, як ви спитаєте; просто Він чекає, коли ви звернетеся з питанням у щирій молитві. Я маю особисте свідчення, що Він відповідає на молитви. Ви можете отримати відповідь негайно або це може зайняти трохи часу, але я точно знаю, що Він відповість. Будьте терплячими і незмінно вірними.

Шерон Ф., 20 років, Лагос, Нігерія

Слухайте Святого Духа

Моліться, щоб мати провід у пошуках особистої мудрості. Небесний Батько чує наші молитви й відповідає на них. Відповідь приходить через спонукання від Святого Духа. Просіть з вірою, будьте смиренними, дотримуйтеся заповідей, будьте гідні того, щоб приймати причастя, приділяйте час розмірковуванням над Писаннями і терпляче прагніть дізнатися Божу волю.

Ана Мае Р., 20 років, Східний Давао, Філіппіни

Діліться свідченням

Провідники Церкви навчають, що ми повинні не лише запитувати, але і ділитися свідченням про те, що хочемо дізнатися, навіть якщо ми ще не отримали твердої відповіді. Багато разів я молилася, щоб отримати свідчення, і не отримувала його, поки не поділилася свідченням про євангелію і про Відновлення. Хоч я ще не отримала міцного свідчення, однак здобула чітке, лагідне, потужне підтвердження Святого Духа. Я знаю, що коли ми ділимося свідченням, Господь його зміцнить.

Аура О., 18 років, Колумбія

Постіться і моліться.

Піст і молитва підготують духовний ґрунт, на якому зростатиме ваше свідчення, і ваше свідчення стане силою та якорем, допомагаючи протистояти всім випробуванням і спокусам. Свідчення здобувається наполегливістю; наша старанність допомагає відчути істину. Ми повинні багато поститися, як і Алма (див. Алма 5:45–46). Ваше свідчення може бути спочатку маленьким, але продовжуючи молитися і досліджувати Писання, ви почнете помічати плоди вашої віри.

Старійшина Цубейта, 20 років, Колумбійська місія Калі

У пошуках божественного одкровення

Будучи новонаверненою, я мала нагоду піти до храму, щоб виконати хрищення за померлих родичів. Коли я стояла у воді, готова до виконання цього священного обряду, то мала сильне відчуття того, що хрищення за померлих є божественним. З того часу я змогла зміцнювати своє свідчення про хрищення за померлих. Як я розумію, свідчення—це божественне одкровення людині віри. Щоб здобути свідчення, ми повинні молитися, вивчати Писання і дотримуватися учень Ісуса Христа. В основі кожного свідчення повинно лежати праведне життя. У протилежному випадку Святий Дух не зможе свідчити про роботу Господа в наш час.

Маріам Н., 19 років, Аккра, Гана

Ніколи не здавайтеся

Щоб здобути свідчення, знадобиться час. Є багато всього, що ви зможете зробити, аби отримати непохитне свідчення. Просто ніколи не здавайтеся і просіть Небесного Батька відповісти на ваші молитви.

Уілбен Г., 18 років, Бенгет, Філіппіни

Будьте терплячими

Іноді ми не отримуємо негайну відповідь на свої запитання. На отримання відповіді може знадобитися час, і вона надійде відповідно до бажань серця людини. Одна з якостей святого—це терпіння. Невпинно моліться, вивчайте Писання, дотримуйтеся заповідей і слухайте свідчення інших людей. Також уважно дослухайтеся до спонукань Святого Духа. Відповіді можуть надійти, коли ви їх найменше очікуєте.

Чіома О., 15 років, Абіа, Нігерія

Залишайтеся спокійними

Небесний Батько завжди готовий відповісти нам; однак часом наш внутрішній стан не дає можливості отримати відповіді, які ми так прагнемо знайти. Думаю, що найкращий спосіб здобути свідчення—залишатися спокійними, як духовно, так і фізично. У такий спосіб, коли ми молимося і читаємо Писання, ми будемо готові отримати відповідь.

Моніка Н., 19 років, Ліма, Перу