Семінарія
Оцініть підсумки навчання 9: Мормон 7–Етер 15


“Оцініть підсумки навчання 9: Мормон 7–Етер 15”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Оцініть підсумки навчання 9”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Оцініть підсумки навчання 9

Мормон 7Етер 15

Зображення
юнак, що сперся на дерево

Обмірковування й оцінювання свого духовного навчання може допомогти вам наблизитися до Спасителя. Цей урок може допомогти вам згадати й оцінити, як вивчення Мормон 7Етер 15 допомогло вам духовно зростати.

Кільця у розрізі стовбура дерева

Зображення
пень із кільцями

Президент Дітер Ф. Ухтдорф, тоді член Першого Президентства, навчав:

“Просто вражає те, як багато ми можемо дізнатися про життя, вивчаючи природу. Наприклад, учені можуть подивитися на кільця дерева й зробити наукове припущення про клімат і умови росту дерева сотні й навіть тисячі років тому. Вивчаючи зростання дерев, ми дізнаємося про багато всього, зокрема про те, що коли умови ідеальні, дерева розвиваються нормально. Однак у ті роки, коли умови для зростання дерев не є ідеальними, вони уповільнюють свій ріст і витрачають всю енергію на підтримання основних функцій, необхідних для виживання” (Дітер Ф. Ухтдорф, “Про найважливіше”, Ensign або Ліягона, лист. 2010, с. 19).

Подібно до дерев, ми маємо періоди зростання й періоди, коли нам може здаватися, що ми просто намагаємося вижити. Кожен із нас переживає зростання по-різному та з різною швидкістю. Подумайте про періоди у вашому житті, коли ви мали духовне зростання.

  • Які саме умови допомогли вам духовно зростати? У чому було ваше зростання?

  • Яким чином ми можемо регулярно оцінювати свій духовний ріст?

На цьому уроці ви матимете змогу розповісти про те, чого ви навчилися, і оцінити цілі, які ви поставили перед собою, вивчаючи Мормон 7Етер 15.

Поясніть важливість Книги Мормона

Уявіть, що ви місіонер, який пояснює важливість Книги Мормона у Відновленні євангелії. Ви збираєтеся дати примірник Книги Мормона іншій людині, щоб вона могла ознайомитися з нею.

Підготуйте, що ви скажете цій людині, використовуючи один або кілька уривків з Писань із Мормон 8. Ви також можете використати титульну сторінку Книги Мормона. Намагайтеся пояснити, як Книга Мормона допомагає нам вірити в Ісуса Христа.

Ви можете посилатися на уривки, які ви, можливо, виділили в Мормон 8, а також на нотатки, які ви зробили у своєму щоденнику для навчання. Якщо вам потрібна допомога, ви можете переглянути Мормон 8:14–16, 25–26, 34–35. Ви також можете використовувати інші уривки, які ви знайшли в Книзі Мормона під час вивчення цього року.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Напишіть, що б ви сказали, якби пояснювали роль Книги Мормона у Відновленні євангелії, використовуючи Мормон 8 і титульну сторінку Книги Мормона.

Сплануйте, як виявляти віру в Ісуса Христа

Зображення
хліб
  • З яких інгредієнтів формується хліб?

  • Що ще, крім змішування інгредієнтів, потрібно зробити, щоб приготувати хліб?

Інгредієнти для виготовлення хліба: борошно, дріжджі, сіль і вода. Вам також може знадобитися час, щоб хліб піднявся, а потім його потрібно буде спекти.

Випікання хліба можна порівняти з виявом віри в Ісуса Христа. Результат, свідчення або чудо, якого ви прагнете, схоже на готову буханку хліба. Ваші зусилля, спрямовані на виявлення віри в Ісуса Христа, можна порівняти з інгредієнтами, часом підняття тіста й випіканням хліба. На останніх уроках ви вивчали історії про людей, які виявили віру в Ісуса Христа (див. Етер 3:1–16; 12:6–22). Ви також вивчали слова пророків, які закликали вас виявляти віру в Господа й прагнути чудес (див. Мормон 9:15–27; Етер 12:6–9).

Прочитайте Мормон 9:19–21; Етер 3:9; 12:6–9, щоб пригадати те, що ви вивчали про віру в Ісуса Христа, і плани, які ви склали.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Подумайте про результати, свідчення або чудо, яких ви прагнете, і дайте відповідь на три з наведених далі запитань.

    • Що ви вже зробили, щоб виявляти віру в Ісуса Христа?

    • Якщо виявлення віри в Ісуса Христа подібне до випікання хліба, то на якій стадії цього процесу ви перебуваєте зараз? Ви усе ще збираєте чи змішуєте інгредієнти? Ви зараз чекаєте, поки опара підніметься? Чи випікається вже хліб? Або, можливо, ви вже з’їли хліб? Поясніть, чому.

    • Які випробування вам довелося або ще доведеться подолати? Що допомогло або могло б допомогти вам їх подолати?

    • Чи відчуваєте ви, що отримали благословення за зусилля, яких ви доклали для того, щоб виявляти віру в Ісуса Христа?