Семінарія
Етер 12:28–41: Ісус Христос — “Джерело всієї праведності”


“Етер 12:28–41: Ісус Христос — “Джерело всієї праведності”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Етер 12:28–41”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Етер 12:28–41

Ісус Христос — “Джерело всієї праведності”

Зображення
зображення Христа

Ми можемо знайти у світі багато хорошого чи поганого. Усе залежить від того, що ми шукаємо. Дізнавшись про знищення яредійців і ставши свідком знищення нефійців, Мороній благав усіх своїх читачів шукати Ісуса Христа та благословень, які Він може запропонувати. Цей урок може допомогти вам відчути більше бажання шукати Ісуса Христа у своєму житті.

Джерела

Джерело — це “місце, з якого щось надходить або постачається”, наприклад, “джерело води, що витікає із землі” (Merriam-Webster.com Dictionary, “джерело”).

Зображення
Джерело води
  • Якби ви мали доступ до чудесного джерела, яке безперервно виробляло б все, що ви захочете, чого б ви забажали в нього?

Намалюйте схематичне зображення джерела, яке виробляє те, що ви вибрали, і коротко поясніть, чому бажаєте саме цього.

Прочитайте Етер 12:28 і знайдіть джерело, про яке Господь говорив після того, як навчав Моронія про Його здатність перетворювати наші слабкості на силу.

  • Про яке джерело говорить Господь?

  • Чого цей вірш навчає нас про те, як ми приходимо до Христа?

Істина, якої навчає цей вірш, полягає в тому, що віра, надія та милосердя приводять нас до Ісуса Христа: Джерела всієї праведності.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на наведені далі запитання.

    • Чому “Джерело всієї праведності” є гарним титулом для Ісуса Христа?

    • Що, на вашу думку, постійно надходить від Нього?

    • Як, на вашу думку, розвиток віри, надії та милосердя приводить нас до Ісуса?

Наведіть кілька прикладів, у яких ілюструється, що Спаситель є Джерелом усієї праведності. Це можуть бути приклади з Писань, вашого життя або життя ваших знайомих. Якщо вам потрібна допомога із пошуком прикладу, прочитайте розповідь про Спасителя в Марк 2:1–12 або подивіться “Ісус прощає гріхи і зцілює розслабленого чоловіка” (2:57).

Поміркуйте, як ці приклади впливають на ваші почуття до Ісуса Христа. Подумайте про ваше бажання прийти до Ісуса Христа й прийняти праведність, яка йде від Нього. Чи є ваше бажання настільки ж сильним, яким би ви його хотіли бачити? Чому так або чому ні?

Продовжуючи навчання, шукайте істини про Ісуса Христа, які можуть позитивно вплинути на ваше бажання та здатність прийти до Нього й прийняти праведність, яку Він пропонує.

Дари, що надає Христос

Прочитайте Етер 12:29–37 і знайдіть благословення, які Ісус Христос пропонує тим, хто приходить до Нього з вірою, надією та милосердям.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на наведені далі запитання.

    • Які благословення, за словами Моронія, приходять, коли ми шукаємо Ісуса?

    • Які з цих благословень отримали ви чи інші люди, коли шукали Спасителя?

    • Які з цих благословень ви найбільше очікуєте отримати в майбутньому? Чому?

Шукайте Ісуса

Наприкінці Етер 12 Мороній поділився своїм священним досвідом. Прочитайте вірш 39 і спробуйте уявити, яким мав бути цей досвід для Моронія.

Прочитайте та позначте запрошення Моронія у вірші 41.

  • Чому, на вашу думку, Мороній після того, як описав свій досвід у вірші 39, написав своє запрошення до нас?

Як і Мороній, старійшина Мелвін Д. Баллард (1873–1939), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, мав священний досвід зі Спасителем. Прочитайте його опис цього досвіду й знову спробуйте уявити, як почувався старійшина.

Зображення
Старійшина Мелвін Д. Баллард

“Якось однієї ночі уві сні я опинився у священній споруді — у храмі. Після того, як я деякий час молився і відчував радість, мені було повідомлено, що я маю привілей увійти в одну з кімнат, щоб зустрітися зі славетною Особою; тож, переступивши поріг, я побачив славетну Особу, яка сиділа на підвищенні, і ця Особа була найславетнішою, яку я коли-небудь бачив або яка тільки могла, за моїм розумінням, існувати в усіх вічних світах.

Коли я наблизився, щоб мене було представлено, Він встав і пішов мені назустріч з розкритими обіймами, і ніжно посміхнувся, називаючи мене по імені. Якби мені довелося жити і мільйон років, то я все ще не забув би тієї посмішки. Він обійняв і поцілував мене, притис до своїх грудей і благословив так, що, здавалося, мозок в моїх кістках танув! Коли Він закінчив, я впав Йому в ноги і, покриваючи їх сльозами й поцілунками, побачив сліди від цвяхів на ногах Викупителя світу. Почуття, яке прийшло до мене в присутності Того, Хто тримає все у Своїх руках, відчуття Його любові, Його прихильності і Його благословення було таким, що якби я міг колись отримати те, передчуття чого тоді лише мав, то віддав би всього себе такого, яким я є і яким сподіваюсь стати, аби відчути те, що відчув тоді!

…Тепер я бачу Ісуса не на хресті. Я не бачу Його чоло зранене шипами і Його руки пронизані цвяхами, натомість я бачу Його усмішку, розпростерті обійми і чую Його слова, звернені до всіх нас: “Прийдіть до мене!” (Мелвін Д. Баллард, “Я знаю, що Він живе”, Ліягона, груд. 2014, с. 80.)

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на наведені далі запитання.

    • Що з досвіду старійшини Балларда вас вразило найбільше? Чому?

    • Які думки чи почуття про Спасителя викликають у вас події, що сталися зі старійшиною Баллардом і Моронієм?

Поміркуйте про те, що ви дізналися та відчули сьогодні. Що найбільше вплинуло на ваше бажання шукати Ісуса у вашому житті? Візьміть на себе зобов’язання діяти згідно з будь-якими спонуканнями чи враженнями, які ви мали.