Семінарія
Опанування доктрини: Етер 12:27 — Подолання наших слабкостей


“Опанування доктрини: Етер 12:27 — Подолання наших слабкостей”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: Етер 12:27”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини. Етер 12:27

Подолання наших слабкостей

Зображення
молода жінка розтягує м’язи

Вивчаючи Етер 12:23–27, ви дізналися, що якщо ми будемо смиренними й віритимемо в Господа, Він зможе перетворити наші слабкості на силу. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для Етер 12:27, пояснити суть учення та застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Поясніть і запам’ятайте

Не підглядаючи в Етер 12:27, перевірте, чи зможете ви заповнити пропущені слова в цьому реченні з огляду на те, чого Господь навчав Моронія.

  • Якщо я , та , тоді Ісус Христос зробить так, що слабке стане для мене сильним.

  • Як ви вважаєте, що важливо було б запам’ятати в цьому реченні?

Щоб запам’ятати посилання та ключову фразу з Писань, перегляньте їх кілька разів, а потім спробуйте записати їх із пам’яті у своєму щоденнику для навчання.

Етер 12:27: “Якщо люди прийдуть до Мене… то Я вчиню так, щоб слабке стало сильним для них”.

Порівняйте те, що ви написали з пам’яті, із посиланням і ключовою фразою з Писань, наведеними вище, та внесіть необхідні виправлення. Спробуйте написати посилання та ключову фразу з Писань ще три-чотири рази, або доки не зможете написати їх з пам’яті.

Застосування на практиці

Спробуйте згадати три принципи набуття духовного знання з пам’яті й запишіть їх у своєму щоденнику для навчання. Якщо можливо, додайте коротке пояснення до кожного принципу. Якщо необхідно, повторіть ці принципи з абзаців 5–12 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2023).

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте запропоноване далі завдання.

  • У своєму щоденнику для навчання запишіть деякі слабкості, через які молодь може відчувати себе невмілою або невідповідною.

  • Виберіть одну з цих слабкостей, яка, на вашу думку, актуальна для багатьох молодих людей, і запишіть, як молодь може застосувати принципи набуття духовного знання, щоб подолати цю слабкість.

  • Один зі способів зробити це — перерахувати кожен із принципів набуття духовного знання у вашому щоденнику для навчання під тією слабкістю, на якій ви вирішили зосередитися. Потім ви можете перелічити під кожним принципом, як його можна застосувати до роботи над слабкістю, або записати запитання, які хтось може поставити щодо принципу.

Наприклад, якщо ви виберете слабкість або занепокоєння на кшталт “Молодь проводить занадто багато часу у своїх телефонах”, то ваш запис у щоденнику для навчання може мати приблизно такий вигляд.

Молодь проводить занадто багато часу у своїх телефонах

Діяти з вірою

  • Можливо, ті, хто бореться з цією проблемою, могли б конкретніше молитися про допомогу з її вирішенням. Перед молитвою вони можуть поміркувати, яка допомога їм може знадобитися цього дня. Можливо, вони можуть навіть молитися, перш ніж використовувати свій телефон.

  • Бог дав нам технології, щоб благословити наше життя й допомогти нам та іншим бути ближчими до Нього; як ми можемо використовувати їх таким чином?

  • Етер 12:27: як ми можемо показати Господу, що ми смиренні, довіряємо Йому і потребуємо Його допомоги, щоб удосконалюватися?

Вічна перспектива

  • Якщо якійсь людині не вдасться впоратися з проблемою, то як це вплине на майбутні стосунки, роботу, вічність тощо.?

  • Що я знаю про Бога та Його норми? Чому наше використання технологій має значення для Нього?

Божественно призначені джерела

  • Я знаю, що мій єпископ говорив про це, і пам’ятаю, як він розповідав про те, що зробив сам. Я запитаю його, які ресурси він використовував і що йому допомогло.

Коли ви завершите, виконайте попереднє завдання ще раз. Цього разу зосередьтеся на конкретній слабкості, з якою вам потрібна допомога. Вас не проситимуть ділитися цим з іншими.