Семінарія
Етер 12:23–27: “Я вчиню так, щоб слабке стало сильним для них”


“Етер 12:23–27: “Я вчиню так, щоб слабке стало сильним для них” Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Етер 12:23–27”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Етер 12:23–27

“Я вчиню так, щоб слабке стало сильним для них”

Зображення
Мороній пише на пластинах

Продовжуючи скорочувати книгу Етера, Мороній боявся, що іновірці глузуватимуть із його роботи через його слабкість у письмі. Господь відповів, що коли ми приходимо до Нього зі смиренням та вірою, Він може перетворити наші слабкості на силу (див. Етер 12:27). Цей урок має на меті допомогти вам прийти до Ісуса Христа, щоб подолати слабкості через Його благодать.

Слабкість і сила

  • Яке завдання зараз поза межами ваших фізичних сил? Що вам потрібно зробити, щоб бути достатньо сильними для виконання цього завдання?

У смертному житті ми всі стикаємося зі слабкостями. Іноді це може бентежити. На цьому уроці ви дізнаєтеся про спосіб того, як перетворити слабкі сторони на сильні, як про це навчав Моронія Господь.

Занепокоєння Моронія

Коли Мороній отримав завдання скоротити літопис яредійців, він знав, що його у майбутньому прочитає багато людей. Закінчивши скорочення, він записав деякі зі своїх останніх думок і додав особисті занепокоєння та хвилювання щодо того, що його попросили зробити.

Прочитайте Етер 12:23–25 і знайдіть інформацію про те, що хвилювало Моронія.

  • Про що саме хвилювався Мороній?

Відповідь Господа Моронію

Прочитайте Етер 12:26–27 і знайдіть інформацію про те, як Господь відповів на занепокоєння Моронія.

Етер 12:27 є доктринальним уривком для опанування. Ви можете позначати доктринальні уривки для опанування якось по-особливому, щоб потім їх було легко знайти. На наступному уроці у вас буде можливість попрактикуватися в застосуванні вчення, зазначеного в цьому уривку, відповідаючи на запитання або розбираючи навчальні ситуації.

Розділіть чистий аркуш паперу або сторінку в щоденнику для навчання на чотири квадрати та напишіть першу фразу, виділену жирним шрифтом, в одному з квадратів. Потім запишіть другу фразу, виділену жирним шрифтом, в іншому квадраті. Продовжуйте, доки не запишете всі фрази, виділені жирним шрифтом. Напишіть у цих квадратах примітки, які допоможуть зрозуміти, що означають ці фрази.

“І якщо люди прийдуть до Мене, Я покажу їм їхню слабкість”

  • Що, на вашу думку, означає прийти до Христа?

Зауважте: Господь каже, що Він покаже нам нашу слабкість, якщо ми прийдемо до Нього.

  • Чому це є благословенням для нас?

Слово слабкість у цій фразі стосується нашого занепалого стану, який передбачає окремі “недоліки” та нашу нездатність бути досконалими.

  • Що ви дізнаєтеся з Етер 12:27 про те, чому Спаситель хоче, щоб ви визнали свою слабкість?

Поміркуйте, чи був у вас нещодавно випадок, коли Бог показав вам вашу слабкість. Або можна помолитися подумки, щоб Він допоміг подолати слабкості у вашому житті.

“Я даю людям слабкість, щоб вони були покірними”

Прочитайте кілька прикладів людей у Писаннях, які визнали свою слабкість:

  • Як усвідомлення своєї слабкості допомогло людям у цих розповідях бути смиренними?

  • Чому, на вашу думку, Господь хоче, щоб ми були смиренними?

“Достатньо Моєї благодаті для всіх людей, які упокорюються переді Мною”

  • Як ви вважаєте, що означає, що благодаті Спасителя достатньо для всіх, хто впокорюється перед Ним?

Старійшина Кевін С. Гамільтон, сімдесятник, пояснював:

“Зміцнююча, уможливлююча благодать [Ісуса Христа] дає нам силу подолати всі перешкоди, всі випробування і всі слабкості у нашому прагненні змінитися…

Спаситель виконав Свою безкінечну та вічну Спокуту, щоб ми могли насправді змінитися, покаятися та стати кращими. Ми дійсно можемо народитися знову. Ми можемо подолати звички, залежності і навіть “бажання чинити зло” [Мосія 5:2]” (Кевін С. Гамільтон, “Я вчиню так, щоб слабке стало сильним для них”, Ліягона, трав. 2022, сс. 51–52).

Зверніть увагу на те, як народ царя Веніямина відчув на собі благодать Господа в Мосія 4:3.

  • Хто ще в Писаннях продемонстрував, що благодаті Спасителя достатньо, щоб допомогти нам подолати наші слабкості?

“Якщо вони упокорюються переді Мною і мають віру в Мене, то Я вчиню так, щоб слабке стало сильним для них”

Старійшина Гамільтон зазначив, що слово “слабке” в цьому вірші може стосуватися нашої поведінки, яка є слабкістю.

“Якщо ми спочатку змінюємо нашу занепалу природу, нашу слабкість, то ми зможемо змінити нашу поведінку, наші слабкості” (Кевін С. Гамільтон, “Я вчиню так, щоб слабке стало сильним для них”, Ліягона, трав. 2022, с. 51).

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте одне із завдань.

    1. Абзацом щонайменше з трьох речень опишіть те, чого ви навчилися й що хочете запам’ятати з цього уроку.

    2. Абзацом щонайменше з трьох речень опишіть те, як ви застосовуватимете те, чого навчилися сьогодні.