Семінарія
Опанування доктрини: Етер 12:6 — “Ви не матимете доказів перед тим, як буде випробувано вашу віру”


“Опанування доктрини: Етер 12:6 — “Ви не матимете доказів перед тим, як буде випробувано вашу віру”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: Етер 12:6”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини: Етер 12:6

“Ви не матимете доказів перед тим, як буде випробувано вашу віру”

Зображення
дві молоді жінки розмовляють

Вивчаючи Етер 12:1–22, ви дізналися, як виявляти віру в Ісуса Христа та Його євангелію, щоб отримати духовне свідчення щодо істинності (див. Етер 12:6). Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування і ключову фразу з Писань для Етер 12:6, пояснити вчення та застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Поясніть і запам’ятайте

На попередньому уроці ви дізналися таку істину з Етер 12:6: якщо ми бажаємо отримати духовне свідчення, то спочатку маємо виявляти віру в Ісуса Христа та в Його євангелію.

Зображення
піктограма, записуйте
  1.  Щоб вам було простіше пояснити вчення з Етер 12:6, дайте відповідь на наведене далі запитання, взявши за основу фрази з вірша та доповнивши їх власними думками.

    • Яка порада в Етер 12:6 дається тим, хто має запитання, на яке ще не отримав відповіді, або хто ще не бачить істину?

Використовуйте власний метод запам’ятовування або скористайтеся наведеною нижче ідеєю, щоб запам’ятати посилання на цей уривок з Писань і ключову фразу з нього.

Президент Езра Тефт Бенсон (1899–1994) навчав, що кожна людина врешті-решт cпирається на стіну віри та має зайняти тверду позицію (див. “The Book of Mormon Is the Word of God”, Ensign, May 1975, 65). Іншими словами, кожен повинен з вірою вирішити для себе вірити й знати, що є істинним.

Намалюйте велику стіну, перед якою стоїть схематична фігурка, що зображує вас. Використовуйте “стіну віри”, щоб полегшити запам’ятовування посилання на Етер 12:6 і ключової фрази для цього уривка. Прикрасьте свою стіну: вгорі напишіть “Етер 12:6”, а на решті стіни напишіть кілька разів фразу:“Ви не матимете доказів перед тим, як буде випробувано вашу віру”. Коли весь простір на вашій стіні буде заповнено ключовою фразою з уривка, спробуйте кілька разів промовити її вголос, не підглядаючи.

Застосування на практиці

Готуючись розглянути зазначену далі навчальну ситуацію, перечитайте абзаци 5–12 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2023).

Христина й Настя — найкращі подруги. Христина — членкиня Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Вона щосили намагається бути хорошим прикладом для Насті, яка не вірить в організовану релігію. Настя часто ставить під сумнів вірування Христини та дивується, чому вона відвідує церкву в неділю, платить десятину, живе за Словом мудрості та обирає одягатися скромно.

Христина пояснює Насті, що відчуває, що заповіді та норми, за якими вона живе, є істинними та наданими Богом. Настя доброзичливо відповідає: “Як ти можеш довести, що це дійсно так? Як ти можеш знати, що все, чого ти не бачиш, дійсно існує?”

Скористайтеся принципами набуття духовного знання та вченням, викладеним в Етер 12:6, щоб відповісти на запитання Насті.

  1. Дайте відповідь принаймні на одне запитання під кожним із наведених далі заголовків.

Розглядати поняття й запитання з погляду на вічну перспективу

  • Які концепції чи істини ви б хотіли допомогти Насті краще зрозуміти? Чому?

  • Що ви б могли розповісти Насті про Господа і про те, як Він співпрацює з нами?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

  • Які вчення з Етер 12:6 можуть допомогти в цій ситуації? Чому?

  • Які додаткові уривки з Писань чи висловлювання провідників Церкви можуть допомогти Насті та скерувати її?

Діяти з вірою

  • Який досвід мали ви чи інші, виявляючи віру в Ісуса Христа? Як це може спонукати Настю діяти з вірою?

  • Що б ви могли порадити Насті робити, щоб діяти з вірою?