Семінарія
Етер 8: “Господь не діє в таємних змовах”


“Етер 8: “Господь не діє в таємних змовах”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Етер 8”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Етер 8

“Господь не діє в таємних змовах”

Зображення
Ісус Христос

У Книзі Мормона таємні змови поширилися серед кількох груп людей. Це явище виникло серед яредійців і навіть призвело до їхнього знищення. Пишучи про яредійців, пророк Мороній додав важливі істини, яких ми можемо навчитися з цих руйнівних явищ. Цей урок може допомогти вам зрозуміти, чому необхідно відмовитися від таємних змов і слідувати за Ісусом Христом.

Діє таємно

  • Яким чином Сатана використовує таємниці для досягнення своїх злих намірів?

  • Як такі таємниці вплинуть на стосунки людини з Ісусом Христом? Чому?

  • Що б ви хотіли, щоб знала людина, яка відчуває, що їй може зійти з рук злочин, тому що вона тримає це в таємниці?

Сьогодні ви дізнаєтеся про групу людей, які брали участь у таємних злочестивих діях, відомих як таємна змова. Під час навчання шукайте вчення, які допоможуть вам зрозуміти небезпеку таємних змов.

Злочестивість серед яредійців

Ви, мабуть, пам’ятаєте, що після прибуття на обіцяну землю яредійці призначили царя правити ними, хоча брат Яреда й попереджав, що це призведе до неволі (див. Етер 6:22–23). Злочестиві царі, які правили в наступних поколіннях, призвели до поділення серед людей та до їхнього страждання.

Прочитайте Етер 8:1–10 і знайдіть інформацію про те, що сталося, коли чоловік на ім’я Омер став царем.

Ви можете написати короткий підсумок того, що сталося в цих віршах, у вашому щоденнику для навчання.

Яред погодився із злочестивим планом своєї дочки. Коли Акіш попросив руки дочки Яреда, то Акіш, Яред, його дочка та інші члени сім’ї уклали таємну змову, щоб убити Омера (див. Етер 8:11–15).

Небезпеки таємних змов

Таємна змова — це “організація людей, пов’язаних разом клятвою для здійснення злих цілей групи” (“Таємні змови”, Путівник по Писаннях, scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Сатана є творцем таємних змов (див. Геламан 6:25–30).

Як оповідач цієї історії пророк Мороній поділився кількома важливими вченнями та застереженнями щодо таємних змов. Прочитайте Етер 8:18–25 і знайдіть інформацію про те, як Господь ставиться до таємних змов.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповідь на запропоноване запитання.

    • Що ми дізналися з цих віршів про таємні змови?

Істина, яку ми можемо дізнатися з цих віршів, полягає в тому, що в очах Бога таємні змови є мерзотними (Етер 8:18).

Щоб краще зрозуміти, чому таємні змови є мерзотними для Господа, прочитайте зазначені далі уривки з Писань і з’ясуйте, що ви дізнаєтеся про Ісуса Христа.

  • Що з того, що ви дізналися з цих віршів, могло б допомогти людям, про яких ви вивчали в Етер 8?

  • Чого ці вірші навчають вас про Господа?

  • Як ці вчення можуть допомогти підліткам сьогодні?

Мороній завершив свої вчення про таємні змови поясненням, чому він додав ці застереження. Прочитайте Етер 8:26 і знайдіть інформацію про те, що Мороній хотів, щоб ми знали.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на наведені далі запитання.

    • Що ви дізналися про те, чому Мороній додав ці вчення в Книгу Мормона?

    • Що з того, що ви дізналися сьогодні, могло б переконати вас відданіше слідувати за Ісусом Христом?