Семінарія
Етер 6: яредійці подорожують до обіцяної землі


“Етер 6: яредійці подорожують до обіцяної землі”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Етер 6”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Етер 6

Яредійці подорожують до обіцяної землі

Зображення
Яредійські барки гойдаються на хвилях

Уявіть, що відчували яредійці, коли сідали на свої барки та перетинали великі води, прямуючи до обіцяної землі. Хоча подорож була довга й важка, яредійці усвідомлювали, що Господь допомагає їм на цьому шляху. Господь також може допомогти нам під час нашої смертної подорожі та повернення в присутність Небесного Батька. Цей урок допоможе вам застосовувати Писання до себе, щоб засвоїти істини, які стануть вам у пригоді на вашому життєвому шляху.

Подорож життям

Наше земне життя можна порівняти з довгою подорожжю, бажаним пунктом призначення якої є вічне життя. У своєму щоденнику для навчання напишіть “Я” на одній стороні сторінки, і “Вічне життя” — на іншій. У проміжку між цими двома заголовками напишіть кілька перешкод, які можуть з’явитися під час нашої подорожі і зробити для нас гідне повернення до Небесного Батька важчим. Потім подумайте про ваш шлях до вічного життя та з якими з визначених перешкод ви зараз стикаєтесь.

Сьогодні ви дізнаєтеся про подорож яредійців до обіцяної землі, яку вони здійснили після завершення будівництва своїх барок. Навчаючись, шукайте істини, що допоможуть вам подолати перешкоди, з якими ви стикаєтесь на своєму шляху до присутності Бога.

Застосовуйте Писання до свого життя

Зазначені далі кроки допоможуть вам порівняти те, що ви прочитаєте в Писанні, з вашими особистими обставинами. У своєму щоденнику для навчання напишіть заголовок “Як я можу застосовувати Писання до свого життя”. Запишіть ці кроки під заголовком.

  1. Знайдіть важливі подробиці.

  2. Зробіть порівняння.

  3. Виявіть важливі уроки.

  4. Визначте, як застосовувати це у вашому житті.

Крок 1. Знайдіть важливі подробиці

Прочитайте Етер 6:1–3 і знайдіть важливі подробиці. Серед подробиць можуть бути люди, місця, предмети або дії, на яких робиться наголос.

Однією з важливих подробиць, на яку ви могли звернути увагу, може бути розповідь про те, як Господь засвітив камінці, які брат Яреда заздалегідь підготував і приніс Йому (див. Етер 3:1–6), щоб яредійці мали світло на барках.

Крок 2. Зробіть порівняння

Подумайте, як подробиці, які ви визначили на попередньому кроці, можна порівняти з чимось духовним або ситуаціями з вашого життя.

  • З чим ви можете порівняти подробиці, які ви визначили на попередньому кроці?

Наприклад, ви можете порівняти каміння, що дає світло, з джерелами духовного світла, якими нас благословив Небесний Батько, як-от учення та приклад Ісуса Христа, Святий Дух, Святе Письмо й живі пророки. (Див. Псалом 118:105; Іван 8:12 та 1 Нефій 17:13. Ви можете порівняти ці вірші з віршами в Етер 6:3).

Крок 3. Виявіть важливі уроки

Подумайте, які уроки або істини ви засвоюєте, порівнюючи ці вірші зі своїм життям або з чимось духовним. Також подумайте про те, що ви дізналися про Небесного Батька та Ісуса Христа.

  • Які уроки чи істини ви винесли для себе з цих віршів? Що з цього, на вашу думку, може допомогти вам у повсякденному житті?

Одна з істин, яку ми можемо засвоїти, полягає в тому, що Небесний Батько та Ісус Христос дають нам скерування й світло як допомогу під час нашої подорожі земним життям.

Крок 4. Визначте, як застосовувати це у вашому житті

Поміркуйте над тим, як ви можете застосувати у своєму житті визначені на попередньому кроці уроки.

  • Що ви можете зробити, щоб слідувати за Божим світлом або отримувати більше Божого світла у вашому житті?

Ви можете обміркувати серед інших дій зокрема такі: удосконалити своє вивчення Писань; з молитвою звертатися до Небесного Батька за скеровуванням щодо ваших щоденних рішень або старанніше намагатися зробити Святого Духа своїм постійним напарником.

Попрактикуйтеся застосовувати інші вірші з цієї історії до свого життя

Зображення
Яредійська барка

Вивчіть решту історії про подорож яредійців до обіцяної землі, прочитавши Етер 6:4–12. Знайдіть більше прикладів того, як подорож яредійців можна порівняти із вашою подорожжю по життю. Під час навчання практикуйтеся у використанні чотирикрокового процесу застосування Писань до вашого життя.

Зверніть особливу увагу на те, чого ці вірші вчать вас про Небесного Батька та Ісуса Христа.

  1. Дайте відповіді на наведені далі запитання.

    • Які важливі подробиці ви визначили у тому, що вивчали?

    • Які порівняння ви провели між цими подробицями та подіями у вашому житті?

    • Який урок або кілька уроків про Небесного Батька та Ісуса Христа ви винесли з цих віршів?

    • Що з цих віршів ви намагатиметеся застосувати у своєму житті?