Семінарія
Етер 7–11: “Безсумнівно, це приведе вас у неволю”


“Етер 7–11: ’Безсумнівно, це приведе вас у неволю”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Етер 7–11”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Етер 7–11

“Безсумнівно, це приведе вас у неволю”

Зображення
жінка в тюремній камері

Оскільки Бог любить нас, Він покликає пророків, щоб вони попереджали нас про зло та спонукали нас дотримуватися заповідей. Яредійці не прислухалися до попередження брата Яреда, і тому багатьом поколінням довелося зіткнутись із серйозними наслідками. Цей урок може допомогти вам відчути, чому важливо слідувати за Господніми пророками.

Неволя

Розгляньте наведене далі зображення. Про що може думати або що може відчувати ця людина?

Зображення
чоловік за ґратами

Поміркуйте, які попередні рішення могли поступово призвести до цих обставин, і чому ця людина могла зробити такий вибір.

Грішна поведінка може привести людей до духовної й фізичної неволі.

Сьогодні ви вивчатимете розповідь, яка допоможе дізнатися, що необхідно робити, щоб не потрапити у духовну неволю. Навчаючись, звертайте увагу на підказки Духа, які можуть допомогти вам побачити, як застосувати те, що ви дізналися, у своєму житті.

“Безсумнівно, це приведе вас у неволю”

Прибувши на обіцяну землю, яредійці вірно служили Господу, розмножувалися та зміцнювалися на цій землі (див. Етер 6:17–18). Наближаючись до кінця свого земного життя, Яред і його брат зібрали свій народ, щоб поговорити з ними.

Прочитайте Етер 6:19–23 і знайдіть інформацію про те, чого бажали люди.

  • Яке попередження дав брат Яреда людям у вірші 23?

Уявіть, що ви були присутні, коли було дано це застереження. Подумайте, як би ви відреагували за цих обставин. Подумайте, що ви знаєте про Бога та Його пророків, і як це могло вплинути на ваше рішення.

Застереження здійснилося

Попри застереження брата Яреда, народ таки вибрав мати царя. Спочатку кілька їхніх синів відмовилися, і тоді син Яреда Орійга нарешті погодився стати царем і правив праведно все своє життя (див. Етер 6:24–29; 7:1). Утім пророцтво брата Яреда про те, що наявність царя призведе до неволі, справджувалося багато разів протягом історії яредійців.

Прочитайте зазначені далі уривки й знайдіть приклади того, як справдилося пророцтво брата Яреда. Ви можете записати ці посилання у своєму примірнику Писань на полях біля Етер 6:23.

  • На що ви звернули увагу у цих віршах?

  • Яку істину ми можемо засвоїти з цієї історії про наслідки вибору не дослухатися до слів Господніх пророків?

Істина, яку ми можемо дізнатися з цієї історії, полягає в тому, що якщо не дослухатися до слів Господніх пророків, це може призвести до неволі.

  • Які ви можете навести приклади того, як людина може опинитися в неволі, ігноруючи або відкидаючи поради Господніх пророків?

  • Як ви вважаєте, чому люди вирішують ігнорувати поради та застереження, які Господь дає через Своїх пророків?

Сучасні поради Господніх пророків

Знайдіть поради або застереження сучасних пророків і апостолів. Їх можна знайти в брошурі Заради зміцнення молоді (2022) або у виступах на останніх генеральних конференціях. Подивіться, чи зможете ви знайти конкретні слова або фрази, що описують, які ми отримаємо благословення, якщо дотримаємося цієї поради, а також наслідки, які ми можемо відчути, якщо ігноруватимемо її.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на наведені далі запитання.

    • Які застереження чи поради ви змогли знайти?

    • Як Господь благословить нас, якщо ми будемо дотримуватися цієї поради?

    • Як ігнорування цієї поради чи цих застережень може привести когось до неволі?

Застосування знайденої інформації до вашого життя

Поміркуйте, як ви реагуєте на поради та застереження Господніх пророків, про благословення, які ви отримали за те, що дотримувалися їх, і про пораду, якої вам, можливо, потрібно дотримуватися більш віддано.

Інколи люди занепадають духом, переживаючи наслідки нехтування Господніми порадами та застереженнями, отриманими через Його пророків. Проте, якщо ми звернемося до Спасителя, він може визволити нас із неволі, навіть коли ми робимо помилки. Наприклад, прочитайте Етер 7:25–27 і зверніть увагу на те, що сталося, коли люди покаялися й повернулися до Бога.

  • Чого цей уривок навчає вас про Господа? (Див. також Мосія 7:33.)

Щоб побачити приклад, як комусь вдалося пережити Господнє визволення після духовної неволі, подивіться відео “Безпосередня великодушність Бога”, доступне на сайті ChurchofJesusChrist.org, з часового коду 3:37 до 6:33.

У своєму щоденнику для навчання запишіть те, що ви сьогодні дізналися та відчули стосовно слідування за Господніми пророками. Запишіть будь-які духовні враження, які ви отримали, і складіть план, як діяти відповідно до них.