2022
Коли з мого життя зникла радість, я звернулася до євангелії
Липень 2022


Лише в цифровому форматі: Дорослій молоді

Коли з мого життя зникла радість, я звернулася до євангелії

Я відчувала, що в моєму серці чогось не вистачає—поки не відкрила для себе справжню, вічну радість, яка приходить від євангелії Ісуса Христа.

Зображення
Молода філіппінська жінка спирається на перила

Це був ще один сумний, млявий і нудний день. Останнім часом все залишалося саме таким, і хоча я намагалася бути щасливішою, мені ставало все нудніше й тривожніше. Це була середина пандемії COVID-19, і моя країна перебувала в режимі суворого карантину, тому всім нам було рекомендовано залишатися вдома до подальших розпоряджень.

Кожного дня, коли я дивилася на себе в дзеркало, я бачила там порожнечу. Можливо, так було через те, що я не могла бачити друзів, або й тому, що в той час я не могла працювати й підтримувати свою родину. Я щойно закінчила коледж і хотіла стати вчителькою, але мені потрібно було пройти іспит, який відклали через пандемію.

Я відчувала себе нещасною, як ніби в моєму серці чогось не вистачало, але не могла до кінця зрозуміти, що це таке і як це знайти.

Зустріч з місіонерами

Одного разу ввечері моя двоюрідна сестра проглядала книгу. Вона була темно-синього кольору й називалася “Ang Aklat ni Mormon”. Нещодавно вона разом зі своєю подругою побувала на так званому “домашньому сімейному вечорі” і з тих пір кілька разів на тиждень розмовляла з місіонерами по телефону. У той вечір вона розмовляла, читаючи книгу, як раптом спитала мене, чи не можу я допомогти їй відповісти на запитання одного з місіонерів.

“Серйозно?— подумала я.— Це ж тебе питають, чому я маю допомагати?”

Але я поступилася й спитала її, про що йдеться. І вона відповіла: “Ano daw layunin mo sa buhay?” (“Як ти думаєш, яка твоя мета в житті?”).

Моє серце почало калатати, коли я це почула.

“Це воно і є! Це те, чого я шукала. Це те, чого не вистачало в моєму серці”,—подумала я.

Я подивилася на сестру, посміхнулася і взяла телефон, щоб відповісти на запитання місіонера. Я сказала йому, що вважаю, що мета життя—бути щасливою, насолоджуватися життям, служити іншим і бути доброю до них. І він погодився!

Він і його напарник також запитали, чи можуть вони навчати мене й мою двоюрідну сестру євангелії, і ми сказали “так”. Коли я була маленькою, мою сім’ю навчали місіонери. Моя мама—член Церкви, але більшу частину мого життя вона була неактивною, тож після розмови по телефону я захотіла дізнатися більше.

Кожного разу, коли місіонери розповідали щось про євангелію, я відчувала радість у серці, особливо коли дізнавалася про план спасіння та обіцяння Небесного Батька й Спасителя. Зрештою ми пішли до церкви, і там нас зустріли з відкритим серцем і готовністю допомогти.

Я відчувала серцем, що йду правильним шляхом. А за кілька місяців мене охристив близький друг, який допоміг мені більше дізнатися про євангелію.

Джерело справжнього щастя

Мені було важко зробити багато змін у своєму житті після хрищення. І моє життя далеко не завжди є легким або щасливим. Але в міру того, як у мене з’являлися нові можливості для служіння й поглиблювалося свідчення, я безпомилково знала, що в євангелії справді є вічна радість.

Я відчуваю радість у своєму серці кожного разу, коли читаю Писання, чую надихаючі слова наших пророків та апостолів і слухаю свідчення членів Церкви навколо мене. Я знайшла відповідь на запитання, яке поставили мені місіонери по телефону: мета життя—стати кращою людиною для Бога, для себе і для своєї сім’ї, прагнучи повернутися до Нього. І це знання принесло мені саме те щастя, що я шукала. Продовжувати служити людям й водити свою сім’ю в церкву—тепер мій головний пріоритет, адже я хочу, щоб вони відчули справжню радість.

Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Коли наше життя зосереджене на Божому плані спасіння … та на Ісусі Христі і Його євангелії, ми можемо відчувати радість незалежно від того, що відбувається—або не відбувається—у нашому житті”1.

Я також свідчу, що справжнє щастя можна знайти лише тоді, коли йдеш за Ісусом Христом. Кожна можливість, яку я знаходила в євангелії Ісуса Христа, наповнювала мою душу радістю, особливо коли цей досвід допомагав мені наближатися до Нього.

До пандемії COVID-19 я була задоволена своїм життям. Але справжня радість, яку приносить євангелія, є більшою за це. Навіть за умови пандемії євангелія приносить мені мир і показує мету в житті, що допомагає мені рухатися вперед з вірою та надією.

Нарешті я знайшла те, чого мені не вистачало. Мені, як і всім нам, потрібна була радість, яку я маю в серці й житті, йдучи за Ісусом Христом.