2020
Мій досвід з відвідання інституту
Червень 2020


Місцеві сторінки

Мій досвід з відвідання інституту

На початку навчального року в нашому колі пройшов захід: Відкриття Інституту Релігії. Повертаючись додому після заходу, мене не покидало відчуття того, що мені потрібен цей курс, але вже за пару тижнів я мала почати працювати і мій розклад не дозволяв відвідувати інститут. Дуже скоро мені написав один з провідників, який знав мою ситуацію і запропонував стати частиною онлайн-класу, де уроки проводились в суботу. Інститут став для мене справжнім благословенням!

Коли я почала вивчати більше про Спасителя, це допомогло мені “завжди пам‘ятати” Його і, як результат, дотримуватися заповідей. Я помітила, що стало легше проганяти погані думки і, чесно кажучи, на них просто не було більше часу. Я і раніше намагалась не засуджувати людей, але, вивчаючи життя Спасителя, милосердя, розуміння і терпіння стали для мене природнішими.

Я стала більш чутливою до Святого Духа і Він допомагає мені приймати важливі рішення і відчувати, які зміни необхідні в моєму житті. Президент Нельсон навчав на одній з генеральних конференцій: “У майбутньому буде неможливо вижити духовно без скеровуючого, спрямовуючого, втішаючого й постійного впливу Святого Духа” (“Одкровення для Церкви, одкровення для нашого життя”, Генеральна конференція, квітень 2018).

Не завжди легко планувати свій час таким чином, щоб встигати насичуватися духовно і служити в покликаннях. Тому я особливо вдячна саме за інститут. Програма вивчення допомогла мені звертатись до Писань регулярно, знаходити паралелі і укріплювати своє свідчення. Наша вчителька давала нам конкретні завдання для самостійного вивчення і це дуже допомогало!

Раніше я просто читала Книгу Мормона, розділ за розділом, і це, безумовно, також чудово. Але вивчати окремі теми було цікавіше і корисніше.

Через особливості графіку моє особисте вивчення найчастіше проходило в транспорті по дорозі на першу роботу. Цей був час, нібито освячений, коли я могла зануритись у Писання, навіть знаходячись в переповненому тролейбусі.

Курс ще не закінчився, але я вже бачу позитивні зміни в своєму житті! Звичайно ж, у мене бувають погані дні і навіть погані тижні; життя не стало ідеальним і Бог не позбавив мене проблем через те, що я відвідую інститут. Але я бачу Його руку в моєму житті, моє розуміння випробувань змінилось і я швидше долаю розчарування.

Я отримала не тільки духовну винагороду: Господь благословив мене чудовими друзями, які ніколи б не стали частиною мого життя, якби ми не опинились в одній групі.

Небесний Батько та Ісус Христос дуже люблять нас! Вони запровадили курс інституту, бо на те є причина. Вони хочуть, аби ми відвідували інститут, щоб благословити нас.

Якщо ви все ще вагаєтесь, чи варто вам відвідувати інститут релігії—просто спробуйте! Небесний Батько приготує шлях особисто для вас, враховуючи ваші обставини.