2020
Те, що я неодружена, нагадує мені, щоб я довіряла всьому Божому плану для мене
Червень 2020


Лише у цифровому форматі: Дорослій молоді

Те, що я неодружена, нагадує мені, щоб я довіряла всьому Божому плану для мене

Я знайшла радість, коли нарешті заспокоїлась і довірилася всьому плану Небесного Батька.

Коли мені було 30 років, друг поставив мені кілька запитань, що змінили моє життя. Він спитав: “Якби ти мала всі гроші, які є у світі, то що б ти зробила?” Я дала кілька простих відповідей, на кшталт: купила б дім, дбала про сімʼю, сама себе забезпечувала тощо.

Потім він копнув глибше і спитав: “Якби ти мала все те і всі гроші, які є у світі, то що тоді б ти робила?” Ось тоді-то я й усвідомила, що незалежно від свого статусу неодруженої жінки, у мене було дуже багато того, що я могла дати світу. Я подумала про все те, що я могла б вивчити і чим могла б ділитися і як це впливало б на інших й змінювало їх.

Переведення свого фокусу

У мене, молодої незаміжньої жінки, була мрія знайти собі пару, одружитися у храмі і мати дітей. Я вважала, що це було моєю єдиною метою. Тож коли ця мрія не збувалася, я задумалася: “Якщо одруження є найважливішим у житті, то чому я не маю можливості одружитися?”

Після того, як мій друг поставив мені ті запитання, я, зрештою, зрозуміла, якою є справжня мета цього життя. Я все ще вірю, що одруження і діти є центральною частиною вічного плану Небесного Батька для кожного з нас, але я усвідомила, що це---не весь план.

Ми тут, на землі, щоб зростати, ділитися істиною, йти за Ісусом Христом і, зрештою, повернутися до Небесного Батька (див. Алма 34:32).

Тож, памʼятаючи про це, я почала молитися і просити у Бога, щоб Він допоміг мені знайти мою мету й сили. З часом, завдяки молитві і старанням знайти нові хобі та зміцнити віру, мені була відкрита моя мета. Я усвідомила, що маю велику віру в Ісуса Христа. І частково моя мета і план мого перебування на землі---це допомагати іншим розвивати і зміцнювати їхню віру в Нього. Ця істина дала чудове спрямування моєму життю й допомогла мені зосередитися на тому, щоб стати такою, якою Він хоче, щоб я була.

Усвідомлення своєї мети

Коли мені було вже за 20, багато моїх розмов стосувалися того, що я неодружена. Я зосереджувалася тільки на своїх “сумних” обставинах. Тепер я знаю, що прагнути шлюбу---це хороша мета, але одночасно я можу прагнути досягнути ще й інших цілей та можливостей.

Якщо ви невпевнені, що вам слід робити прямо зараз, Президент Рассел М. Нельсон дав пораду, з чого почати:

“Запитайте вашого Небесного Батька в ім’я Ісуса Христа про те, що Він думає про вас і вашу місію тут, на землі. Якщо ви спитаєте зі справжнім наміром, через деякий час Дух прошепоче вам істини, що змінюють життя. …

Я обіцяю вам, що, коли ви хоча б трошки зрозумієте, якими Небесний Батько бачить вас і яких дій Він від вас очікує, ваше життя зміниться назавжди!” (“Бути справжнім поколінням нового тисячоліття”, Ліягона, жовт. 2016, с. 49).

Це дуже проникливі слова.

Хоч у мене є ідеї про те, чого я хочу в житті (а вони, на мою думку, є чудовими), Бог знає більше, ніж я. І Його план поведе мене на кращі шляхи, ніж я їх уявляла для себе.

Бути відкритими для нових надій

Спочатку підпорядкувати себе плану Небесного Батька мені було важко. Мені слід було бути відкритою для нових ідей, нового бачення і нових надій. Іноді було боляче, коли життя складалося не так, як я планувала. У моєму патріаршому благословенні було сказано про конкретні обіцяння, які все ще не здійснювалися. Але я перестала турбуватися, коли нарешті відмовилася від своїх власних ідей і вирішила довіритися тому, що всі обіцяні мені благословення будуть здійснені---бо я знала, що вони прийдуть у призначений Ним час.

Якщо ми віримо всьому плану Небесного Батька для нас і зосереджуємося на ньому, то матимемо нескінченну радість, яку Він обіцяє нам (див. 2 Нефій 2:25). Ми зрозуміємо, якою є наша особиста місія. Ми станемо такими, якими Він хоче, щоб ми стали. І в той же час ми будемо готуватися для всіх наших вічних благословень---у т.ч. й шлюбу.

Завдяки цій зміні у перспективі я знайшла радість у своєму житті. Я не знаю всіх відповідей, але Він продовжує потрошку проливати світло у моє життя.