2020
Товариству молодих жінок 150 років
Червень 2020


Товариству молодих жінок 150 років

Небесний Батько має для вас багато роботи, яку вам потрібно виконати, готуючись до Другого пришестя нашого Спасителя.

Зображення
group of young women walking

Коли я думаю про все дивовижне, що Небесний Батько зробив для Своїх дітей, моє серце сповнюється неймовірним здивуванням і вдячністю за те, як сильно Господь любить Своїх дочок. Він любить ВАС!

І оскільки Він любить вас, 150 років тому Він надихнув провідників Церкви створити організацію для молодих жінок, щоб допомогти вам стати такими людьми, якими Він вас бачить. Пророк Бригам Янг (1801–1877) заохочував зміцнювати свідчення, живучи за євангелією: “Є потреба в тому, щоб юні дочки Ізраїля отримали живе свідчення про істину. … Я б хотів, щоб наші дівчата здобули власне знання про євангелію”1. Він також казав: “Більшість свідчень здобувають на ногах, а не на колінах”2.

Організація для молодих жінок з роками змінювалася, щоб відповідати вимогам часу. Але хоча програма адаптувалася, її мета для молодих жінок не змінювалася—допомагати вам здобути живе свідчення і, маючи віру, рухатися вперед шляхом завітів. Коли ви дізнаєтеся, ким насправді є, і будете діяти з вірою, то отримаєте благословення, які Небесний Батько приготував для вас.

Які класи мало Товариство молодих жінок упродовж років

На самому початку Товариство молодих жінок називалося “Асоціацією обмеження”, яка ставила перед собою мету “вдосконалюватися в усьому, що є хорошим і красивим”. На початку 1900-х років ця організація стала називатися Асоціацією взаємного вдосконалення молодих панночок, і в класах навчалися молоді жінки віком від 12 до 24 років. Назви класів змінювалися з роками і були такими: Camp Fire Girls (Ватра), Beehives (Вулик), Guardians (Вартові) та Gleaners (Збирачі). Церква зростала, молоді жінки з’являлися в інших країнах і розмовляли іншими мовами. Вони докладали найкращих зусиль, щоб адаптуватися до програми, як наприклад, з деякими назвами—клас Mia Maid у Німеччині перетворився на “Rosenmädchen” (Дівчина-троянда).

У наш час молоді жінки є майже в усіх країнах, класи організовуються відповідно до потреб кожного приходу або філії, і всі об’єднані однією назвою—Товариство молодих жінок.

Зображення
YW timeline

Вимоги до програм Товариства молодих жінок з роками також змінювалися. Справа подано кілька з них.

У 1915:

  • Навчитися запрягати коней і керувати упряжкою.

  • Вивчити напам’ять уривки з Писань.

З 1940-х до 1960-х:

  • Збільшувати впевненість у собі, привчаючись до правильної постави (під час сидіння, стояння і ходьби).

  • Виявляти ввічливість, яка є ознакою благородства.

У 1980-х:

  • Прочитати дві місіонерські брошури і навчити подругу або родича того, про що дізналися.

  • Займатися фітнесом щонайменше 30 хвилин на день п’ять днів на тиждень упродовж трьох тижнів.

У 2009:

  • Дізнатися про важливість цнотливості й доброчесності.

  • Прочитати всю Книгу Мормона. Записувати свої думки у щоденнику.

2020

  • Представлено нову програму.

Програма для дітей і молоді

Дивлячись на ці вимоги духовними очима, ви помітите, що у них є щось спільне. Минуле і сучасне переплітаються, об’єднуючись разом, щоб допомагати молодим жінкам наближатися до Ісуса Христа і розвиватися духовно, інтелектуально, соціально і фізично.

У 2019 році було запроваджено нову програму особистого розвитку, яка сприятиме розвитку вашої впевненості в собі та вмінню покладатися на Спасителя. Вас запрошують прагнути Святого Духа і встановлювати особисті цілі на шляху до того, щоб ставати більш подібною до нашого Спасителя Ісуса Христа! Мені подобається довіра, яку виявляють вам—надзвичайним молодим жінкам Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

За підтримки єпископату і президентства Товариства молодих жінок вас також скеровує президентство вашого класу—ваші однолітки, яких було покликано і рукопокладено, щоб планувати і втілювати програму Товариства молодих жінок. У наш час є більше півмільйона молодих жінок по всьому світу, яких скеровують їхні однолітки!

Усіх молодих жінок об’єднує девіз, який вміщує ці основоположні принципи: ти—улюблена дочка Небесних Батьків; ти—послідовниця Ісуса Христа, яка йде шляхом завітів; ти прагнеш особистого одкровення, яке приходить через Святого Духа, і дієш за ним; ти є яскравим свідком Бога, намагаючись стати такою, як Спаситель Ісус Христос, і служиш іншим у Його святе ім’я.

Зображення
young woman

Вас люблять і ви потрібні!

Оскільки ви є улюбленими дочками живого і люблячого Небесного Батька, вас було унікальним чином підготовлено стати “спасителями на горі Сіон”3. Як сказав Президент Рассел М. Нельсон: “Кожен пророк говорив про наші дні, коли відбуватиметься збирання Ізраїля і підготовка світу до Другого пришестя Спасителя. Подумайте про це! З усіх людей, які будь-коли жили на планеті Земля, саме ми є тими, хто братиме участь у цьому остаточному великому збиранні”4.

Це священне запрошення брати участь у храмовій та сімейно-історичній роботі, служити в покликаннях провідників, служити сестрам, які є поруч, і ділитися свідченням із сім’єю та друзями. Вас люблять і ви потрібні!

Мої любі друзі! Небесний Батько має для вас багато роботи, яку вам потрібно виконати, готуючись до Другого пришестя нашого Спасителя Ісуса Христа! Ви є важливою складовою цієї роботи. Він любить вас, Він хоче, щоб ви взяли участь у Його роботі, Він вам довіряє!

Я вірю у вас і довіряю вам, так само, як наш дорогий пророк, Президент Нельсон, який проголосив: “Ви серед найкращих з усіх, кого Господь будь-коли посилав у цей світ. У порівнянні з будь-яким іншим попереднім поколінням у вас є здатність бути розумнішими й мудрішими та мати більший вплив на світ!”5

Я молюся, щоб слова девізу Товариства молодих жінок глибоко запали у ваше серце і щоб ви заповзято виконували нову програму, користуючись кожною можливістю наближатися до Спасителя і більше про Нього дізнаватися. Станьте такою людиною, якою Він вас хоче бачити. Я знаю, що якщо ви так вчините, ваше життя сповниться можливостями ділитися Його світлом і Його любов’ю з вашими сім’ями, друзями і кожним навколо вас. Якщо ви будете намагатися іти за Ним, ваше свідчення стане твердим і непохитним.

Посилання

  1. Бригам Янг у A Century of Sisterhood: Chronological Collage, 1869–1969 (1969), 8.

  2. Бригам Янг у Susa Young Gates, History of the Young Ladies’ Mutual Improvement Association of the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints from November 1869 to June 1910 (1911), 9.

  3. Квентін Л. Кук, квітнева генеральна конференція 2014 р. (Ліягона, трав. 2014, с. 48).

  4. Рассел М. Нельсон, “Надія Ізраїля” (всесвітній духовний вечір для молоді, 3 черв. 2018 р.), с. 8 HopeofIsrael.ChurchofJesusChrist.org.

  5. Рассел М. Нельсон, “Надія Ізраїля”, с. 17.

Фотографія Леслі Нільссона

Ілюстрації Корі Егберт

Фотографія Метью Рійєра