2019
Мій особистий план
Січень 2019


Місцеві новини

Мій особистий план

Коли я став з молитвою обмірковувати “Мій план” від території, до мене прийшли думки не лише про мій особистий розвиток, але й про розвиток моєї сім’ї, мої стосунки з дружиною і дітьми. Натхнення просто лилося згори, і мені лише потрібно було його записувати. Виявилося, що мій особистий план спрямований не лише на розвиток мого внутрішнього світу, але й, головним чином, на розвиток моїх стосунків з моїми близькими та підтримку їхнього духовного розвитку. Виконанням одного з пунктів “Мого плану” була поїздка всією нашою родиною у Гельсінський храм з групою молоді. Благословення та вплив Святого Духа, які ми отримали, неможливо переоцінити! У сім’ї стало більше миру і любові.

Основні положення плану у всіх у нас загальні, як-от, наприклад, вивчення Книги Мормона та щоденна молитва. Я молюся Господу кілька разів на день і завжди, коли можливо, із сім’єю й окремо перед сном з дружиною. Я впевнений, що сімейна молитва і молитва подружжя—необхідні частини “Особистого плану” будь-кого.

Якщо ви з молитвою будете обмірковувати план території, ви обов’язково отримаєте ваше особисте натхнення. Господь дасть вам особисту настанову для вашого розвитку й удосконалення, а також для вашої сім’ї. Для кожного це буде свій особливий, благодатний наказ від Господа, виконання, якого принесе вам успіх у житті й велику радість, “бо Бог не є Богом безладу, але миру” (1 Кор. 14:33).

Особливим пунктом “Мого особистого плану” є допомога іншим людям отримати обряди та благословення євангелії Ісуса Христа. Я давно для себе вирішив, що я хочу завжди залишатися свідком Ісуса Христа та природним чином розповідати про Церкву та євангелію. Останні два роки я ходжу стригтися до того ж самого майстра. Її звати Ксенія. Ксенія—чудова мама, яка виховує п’ятирічного сина сама. Коли я приходжу на стрижку, ми завжди говоримо про її сина і про те, як йде його розвиток. Їй буває важко налагодити з ним стосунки. Одного разу я розповів їй про те, як навчають і добре впливають на дітей у Початковому товаристві. Їй було дуже цікаво. Наступного разу, коли стригся перед конференцією колу, я розповів їй про наші конференції, просто розповідав їй про принципи євангелії і наші переконання. Настав момент, і я розповів їй про Книгу Мормона, і вона погодилася її прочитати. Коли я піду стригтися наступного разу, я візьму Книгу Мормона для неї у подарунок.

Я знаю, що ділитися євангелією—це просто, це природне бажання для кожного віруючого, який має свідчення і слово Бога, що отримує, вивчаючи Священні Писання та щоденно молячись. “Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що походить із уст Божих” (Матвій 4:4).

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, служачи у той час у Першому Президентстві, висловив цю думку так: “Найефективніший спосіб проповідувати євангелію—це особистий приклад”.

Якщо ми чесні й постійно живемо за своїми моральними нормами, люди це обов’язково помітять. Коли ми випромінюємо радість і щастя, вони помічають це ще швидше.

Кожен хоче бути щасливим. Коли ми, члени Церкви, випромінюємо світло євангелії, люди можуть бачити, що ми щасливі, і відчувати, як любов Божа наповнює і переповнює наше життя. Вони хочуть знати причину. Вони хочуть зрозуміти наш секрет.

У мене є улюблене висловлювання, яке часто приписують святому Франциску Ассизькому: “Проповідуй євангелію у всі часи, і, якщо буде потрібно, використовуйте слова” (Ліягона, травень 2011, Ліягона, лютий 2013).