2017
Як зробити конференцію частиною нашого життя
May 2017


Вони виступали перед нами

Як зробити конференцію частиною нашого життя

Подумайте про те, як використати деякі з цих завдань і запитань, як початок для сімейного або особистого вивчення.

Для дітей

  • Сторінка 86: Президент Томас С. Монсон закликав нас щодня читати Книгу Мормона, обіцяючи: “Святий Дух доведе вам її істинність”. Окрім особистого вивчення, ви можете набути звичку щоденного вивчення Книги Мормона зі своєю сім’єю. Ви також можете розігрувати сцени або грати в ігри, які допоможуть запам’ятати важливі вірші та історії. Зайдіть на сайт friend.lds.org і знайдіть в номерах журналу Ліягона за 2016 рік історії з Книги Мормона, графіки читання та інше.

  • Сторінка 117: Старійшина Гарі Е. Стівенсон розповів, як його тато дослухався до Святого Духа і врятував його від змії. Попросіть ваших батьків провести сімейне обговорення питання: Як вам допомагає Святий Дух? Розкажіть одне одному про випадки, коли Святий Дух попереджав вас, втішав або свідчив вам. Ви навіть можете записати ці розповіді та створити книгу.

  • Сторінка 87: Сестра Джой Д. Джоунс навчала, що ви, з часом, можете підготуватися до укладання святих завітів, навчаючись зараз дотримуватися обіцянь. Поставте ціль і пообіцяйте наближатися до неї. Попросіть свого друга проконтролювати вас і пересвідчитися, що ви дотримуєтеся свого обіцяння.

  • Сторінка 90: Старійшина Йон Гван Чоі розповів про пораду свого батька: “Не озирайся навколо, дивись вгору!” Іноді ми відволікаємося і забуваємо зосереджуватися на Небесному Батькові та Ісусі Христі. Тому нагадуйте собі: Дивись вгору! Ви можете повісити зображення Ісуса у своїй кімнаті. Вийдіть на двір і подивіться у небеса. Приділяйте щодня деякий час, щоб спокійно подумати про Небесного Батька та Ісуса і відчути Дух.

Для молоді

  • Сторінки 93 та 117: Чи ставили ви собі запитання: “Що я можу робити, щоб Святий Дух завжди був зі мною? Як я можу розпізнати Святого Духа? Як мені допомагає Святий Дух?” Старійшини Рональд А. Разбанд та Гарі Е. Стівенсон дають відповіді на ці та багато інших запитань. “Ми маємо священний обов’язок навчитися розпізнавати Його вплив у нашому житті і реагувати на нього”,—сказав старійшина Разбанд. Як ви можете виконувати цей обов’язок?

  • Сторінка 33: Старійшина Уліссес Соарес процитував частину уривку з Писань, який є темою для спільних заходів: “Просит[и] із вірою, без жодного сумніву. Бо хто має сумнів, той подібний до морської хвилі, яку жене й кидає вітер” (Якова 1:6). Як ви можете позбутися сумнівів? Почніть зі зміцнення своєї віри в Ісуса Христа. Вивчайте більше про Нього. Пригадуйте часи, коли ви відчували Його любов і мир.

  • Сторінки 86 та 9: Президент Томас С. Монсон закликав нас: “Якщо ви не читаєте Книгу Мормона щодня, будь ласка, робіть це”. А сестра Керол Ф. Мак-Конкі запитала: “Чи відкладаємо ми телефон, нескінченний список справ та мирські клопоти? Якщо ми молимося, вивчаємо Слово Боже і дослухаємося до нього, то запрошуємо Його очищуючу і зцілюючу любов у свої душі”. Заплануйте кожного дня у певний час читати Книгу Мормона і залиште нагадування у вашому щоденнику-планувальнику або в телефоні.

Для дорослої молоді

  • Сторінка 62: Які цілі ви маєте для свого життя? Цілі, які стосуються вашої кар’єри, сім’ї та, навіть, спорту та хобі, це добре, але “наші найбільші і найголовніші цілі мають бути узгодженими з вічним планом Небесного Батька”,—навчав старійшина М. Рассел Баллард. Як ваші плани узгоджуються з планом Небесного Батька для вас? Як ви можете бути більш зосередженими на цілі жити вічно з Небесним Батьком та Ісусом Христом?

  • Сторінка 39: Раніше цього року президент Рассел М. Нельсон закликав дорослу молодь “присвячувати певний час щотижня вивченню усього, що сказав і зробив Ісус, як це записано в [Головних трудах]” (“Пророки, провідництво та божественний закон” [Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді, 8 січ. 2017], broadcasts.lds.org). Він повторив цей заклик на генеральній конференції, як один з чотирьох ключових елементів прикликання сили Спасителя у наше життя. Ознайомтеся з виступом президента Нельсона, щоб дізнатися, як ви можете отримати доступ до “сили, достатньої для того, щоб справлятися з тягарями, перешкодами і спокусами наших днів”.

  • Сторінки 100 та 26: Чи хотіли б ви мати дорожню карту для свого життя? Старійшина Даллін Х. Оукс навчав: “Оскільки ми маємо істину про Божество і наші стосунки з Ними, про мету життя та природу нашої вічної долі, у нас є надійна дорожня карта і запевнення для нашої подорожі смертним життям”. Він і старійшина Везерфорд Т. Клейтон навчали, що знання про план спасіння може допомогти нам долати виклики, які постають перед нами сьогодні. Вивчіть їхні послання та запитайте Небесного Батька, як вічні істини можуть бути дорожньою картою у вашому житті.

  • Сторінка 104: Страх може мотивувати, але президент Дітер Ф. Ухтдорф навчав, що страх “ніколи не перетворить нас в людей, які люблять все, що є правильним і які хочуть слухатися Небесного Батька”. Як чиста любов Христа може бути “божественною протиотрутою” проти ваших страхів?

Для дорослих

  • Сторінка 86: Якщо ми щодня будемо з молитвою вивчати Книгу Мормона і розмірковувати над нею, тоді, як сказав Президент Томас С. Монсон, “ми зможемо чути голос Духа, аби протистояти спокусам, подолати сумніви і страх й отримати допомогу з небес у нашому житті”. Особисто і всією сім’єю поставте ціль щодня читати Книгу Мормона.

  • Сторінка 39: Відгукніться на заклик президента Рассела М. Нельсона, адресований дорослій молоді (див. вище “Для дорослої молоді”). Як ви можете пристосувати цей заклик до себе та вашої сім’ї? Обговоріть благословення, які приходять, коли дізнаєшся більше про Спасителя.

  • Сторінки 93 та 117: Коли ви будете читати виступи старійшини Рональда А. Разбанда і старійшини Гарі Е. Стівенсона, знайдіть, як можна завжди мати Духа та як Дух допомагає вам. Визначте, як збільшити Його вплив у вашому житті.

  • Сторінки 39 та 62: Президент Рассел М. Нельсон і старійшина М. Рассел Баллард заохотили членів Церкви вивчати документ “Живий Христос: Свідчення апостолів” (див. другу сторінку обкладинки). Старійшина Баллард сказав: “Розмістіть примірник [цього] послання там, де ви зможете його бачити, і виділіть час на огляд кожного висловлювання, яке знайдете у цьому натхненному свідченні про Христа”. Читайте документ “Живий Христос” усією сім’єю і обговорюйте те, про що ви дізналися.

  • Сторінки 127 та 97: Старійшина Квентін Л. Кук навчав, що фундамент нашої віри будується “повільно: шар за шаром, досвід за досвідом, виклик за викликом, невдача за невдачею і успіх за успіхом”. Старійшина Л. Уітні Клейтон сказав: “Набуття хороших незначних щоденних звичок, пов’язаних з вірою, це один з найкращих способів укріпитися проти проблем життя, якими б вони не були”. Що ви можете робити кожного дня, аби зміцнити фундамент своєї віри?