2009
Пророки вчать мене, як зміцнити мою сім’ю
Вересень 2009


Спільні заходи

Пророки вчать мене, як зміцнити мою сім’ю

“Що Я, Господь, сказав, Я сказав, … чи Моїм власним голосом, чи голосом Моїх слуг, все одно” (УЗ 1:38).

Сім’ї призначені Богом. До того як народитися, ми жили як духовні сини й дочки Небесного Батька. Коли для нас настав час прийти на землю, Небесний Батько назначив нам прийти у сім’ю. Він знав, що сім’ї—це найкраще місце, де нам допоможуть підготуватися, щоб ми могли повернутися і жити разом з Ним.

Небесний Батько покликає пророків свідчити про Ісуса Христа і навчати Його євангелії. Пророки допомагають сім’ям знати, що їм треба робити, щоб бути щасливими і повернутися, щоб жити разом з Ним.

Про вчення пророків ми можемо прочитати в Писаннях. Ми можемо слухати виступи пророка під час генеральної конференції. Якщо ми слухатимемо уважно, то зможемо дізнатися, чого хоче від нас Небесний Батько. Якщо ми будемо виконувати пораду пророка, наша віра зростатиме. Ми зможемо допомогти зміцнити нашу сім’ю.

Вправа

Відділіть від журналу сторінку Д8 і приклейте її на картон. Коли наступного місяця ви слухатимете пророка під час генеральної конференції, слухайте, чого він вчить і що могло б зміцнити вашу сім’ю. В картинних рамках намалюйте, як ви самі і ваші сім’ї виконуєте те, про що вчив пророк. Помістіть свої малюнки в такому місці, де вони нагадували б вам і вашій сім’ї про те, чого вчив пророк.

Ідеї для проведення спільних заходів

  1. Пророки з Книги Мормона вчать мене, як зміцнити мою сім’ю. Поясніть дітям, що пророки з Книги Мормона бачили наші дні і небезпеку, яка загрожувала нашим сім’ям. Пророки з Книги Мормона вчать нас, що ми маємо робити, аби захистити і зміцнити наші сім’ї. Використовуючи таблички з іменами або прості костюми, запросіть дітей інсценувати слова пророків з Книги Мормона, які вчать принципам, що зміцнять наші сім’ї (див. “Інсценування”, Навчати—немає покликання величнішого [2000], 168–169). Наприклад: Історія виходу Легія з сім’єю з Єрусалима демонструє послух Легія Господнім заповідям (див. 1 Нефій 2:1–7). Нехай дитина, яка грає Легія, прочитає 2 Нефій 1:4, і тоді обговоріть з дітьми результат послуху Легія. Запитайте: Якщо Господь захистив і благословив сім’ю Легія за послушність, що робитиме Господь, коли і ваша сім’я буде послушною? (Він захистить і благословить вашу сім’ю). Інсценуйте слова Алми, який молиться за свого сина Алму молодшого (див. Мосія 27:8–37). Поговоріть про те, як молитва за членів сім’ї може допомогти зміцнити наші сім’ї. Заохотьте дітей шукати приклади й інших пророків з Книги Мормона, яких вони можуть наслідувати.

  2. Сучасний пророк учить мене, як зміцнити мою сім’ю. Допоможіть дітям запам’ятати слова “Що Я, Господь, сказав, Я сказав, … чи Моїм власним голосом, чи голосом Моїх слуг, все одно” (УЗ 1:38; див. “Запам’ятовування”, Навчати—немає покликання величнішого, 162–163). Скажіть дітям, що ви збираєтеся описати одного зі слуг Господніх. Нехай вони піднімуть руки, коли впізнають, хто це: він працював у видавничому бізнесі; його друге ім’я починається з літери С і звучить так: Спенсер, він 16-й Президент Церкви; він живий пророк на землі сьогодні. Покажіть портрет Президента Томаса С. Монсона. Особливо підкресліть те, що коли він говорить, це ніби говорить Сам Господь. Напишіть на дошці і попросіть дітей повторити: “Президент Монсон вчить мене, як зміцнити мою сім’ю”. Дайте кожному класу по одній цитаті Президента Монсона, що вчить нас, як зміцнити нашу сім’ю (див. виступи з конференцій у Ліягоні). Нехай діти обговорять зі своїм вчителем те, що вони можуть зробити, щоб жити за цим конкретним вченням. Запросіть по одній дитині з кожного класу розказати про це вчення. Заспівайте “Ми вдячні, о Боже Всевишній” (Гімни, № 10). Складіть свідчення про те, що коли ми йдемо за живим пророком, ми йдемо за Господом.