2009
Зрозумійте євангелію Христа і живіть за нею
Вересень 2009


Послання візитного вчителювання

Зрозумійте євангелію Христа і живіть за нею

Навчайте цих уривків з Писань та висловлювань, або, при потребі, інших принципів, що стануть благословенням для сестер, яких ви відвідуєте. Свідчіть про це вчення. Запросіть тих, кого ви навчаєте, розповісти, чого вони навчилися і що відчувають.

Як я можу краще зрозуміти євангелію та жити за нею?

Старійшина Джозеф Б. Віртлін (1917–2008), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Вірні члени Церкви мають бути сильними, як дуб, вростаючи корінням глибоко в родючу землю фундаменальних принципів євангелії. Ми повинні розуміти прості основні принципи і жити за ними, не ускладнюючи їх. Наша основа має бути міцна і надійна, щоб ми могли протистояти вітрам спокуси, хибним ученням, труднощам і нищівним атакам супротивника, та при цьому не похитнутися і не впасти. …

Духовне живлення є настільки ж важливим, як і збалансоване харчування, завдяки якому ми можемо бути сильними та здоровими. Ми отримуємо духовне живлення, коли щотижня приймаємо причастя, щоденно читаємо Писання, щодня молимося самостійно та із сім’єю і регулярно виконуємо храмову роботу. Нашу духовну міць можна порівняти з батарейками: їх можна зарядити і часто підзаряджати” (“Deep Roots,” Ensign, Nov. 1994, 75).

Барбара Томпсон, другий радник у генеральному президентстві Товариства допомоги: “Сестри, нині, більше ніж будь-коли, нам потрібні жінки, які братимуть на себе відповідальність і будуть стійкими. Нам потрібні жінки, які з силою, вірою і сміливістю проголошуватимуть істину. Нам потрібні жінки, які будуть прикладом праведності. Нам потрібні жінки, які “завзято займатимуться доброю справою”. Нам слід жити так, щоб наше життя свідчило про нашу любов до Небесного Батька та Спасителя Ісуса Христа і наше прагнення робити все, про що Вони нас просили” (“Радіймо всім серцем”, Ліягона і Ensign, лист. 2008 р., с 116).

2 Нефій 31:12: “Слідуйте за Мною, і робіть те, що, як ви бачили, Я робив”.

Як те, що ми розуміємо євангелію і живемо за нею, благословляє наше життя?

Президент Дітер Ф. Ухтдорф, Другий радник у Першому Президентстві: “Намагаючись зрозуміти вірні євангельські принципи, засвоїти і дотримуватися їх, ми стаємо духовно більш самостійними. … Я свідчу як апостол Господа Ісуса Христа, що Він живий, що ця євангелія істинна і що вона допомагає у вирішенні всіх особистих та суспільних проблем дітей Божих на цій землі” (“Христові риси—вітер під нашими крилами”, Ліягона і Ensign, лист. 2005, сс. 100, 101).

Старійшина М. Рассел Баллард, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “План щастя доступний усім Його дітям. Якби світ прийняв його і жив за ним, мир, радість і достаток наповнили б землю. Багато з того, що приносить страждання у наш час, було б усунуто, якби люди розуміли євангелію та жили за нею” (“Answers to Life’s Questions,” Ensign, May 1995, 23).

Старійшина Роберт Д. Хейлз, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Ми повинні так жити за євангелією, щоб нас постійно супроводжував Дух. Якщо ми живемо гідно, Дух завжди перебуватиме з нами. Тоді ми зможемо навчати Духом. … Ми молимося, досліджуємо Писання, заводимо гідних друзів і живемо за євангелією, виконуючи заповіді, для того, щоб, коли—а не якщо—прийдуть випробування, ми були готовими до них” (“Навчання з вірою”, Ліягона вер. 2003 р., сс. 10, 14–15; Ensign, Sept. 2003, 20, 24–25).

Фрагмент картини “Він воскрес”, художник Дел Парсон; фон: фотографія Джеррі Гарнса