2007
Запитання і відповіді
Жовтень 2007 року


Запитання і відповіді

“Якось я прочитав 1 Нефій 7:12, де сказано, що Господь може зробити для нас усе, якщо ми будемо виявляти віру в Нього. Як ми виявляємо віру в Христа?”

  • Виявляти віру в Ісуса Христа означає мати до Нього довіру й покладатися на Нього.

  • Віра—це сила виявляти Його волю у вашому житті.

  • Віра—дар від Бога—приходить, якщо ви праведні.

  • Три розділи, що містять важливу інформацію про віру: Євреям 11, Етер 12 і Мороній 7.

Ліягона

Віра—це наявність довіри до Господа і впевненості в Ньому. Ваша віра є силою, завдяки якій ви будете послушні Його євангелії, а ваш послух допоможе вам мати більше віри, яка є даром від Бога.

Як кажуть Писання, якщо ви маєте віру в Господа, Він може для вас усе зробити, наприклад, вилікувати, простити, втішити і навернути вас. Але мати віру—не означає казати Богові, що робити. Це означає довіряти Йому й розуміти, що всі благословення приходять “по волі [Його]” (1 Нефій 7:12) і “у Його належний час, і Його належним шляхом” (УЗ 88:68). Наприклад, ви можете не отримати негайної відповіді на молитви. Але ваша віра запевняє вас, що Небесний Батько чує ваші молитви і відповість на них у належний час.

Щоб розвивати і виявляти віру, (1) вивчайте слово Бога або шляхом читання Писань, або слухаючи тих, хто має повноваження викладати їх (див. Римлянам 10:17). Знання слова допоможе вам побачити, що Бог завжди виконує Свої обіцяння.

(2) Дійте відповідно до того, про що ви дізналися або, за словами Алми, зробіть дослід над словом. Слово подібне до насіння. Якщо воно добре, то буде збільшувати вашу душу, просвітлювати ваше розуміння і почне бути приємним для вас (див. Алма 32:28). Це є вашим духовним підтвердженням того, що слово є істинним, а це зміцнить вашу віру.

(3) Виконуйте заповіді. Ваша праведність дозволяє дару віри зростати у вашому житті. Покажіть вашу віру в Ісуса Христа шляхом наслідування Його прикладу і вчень. Робіть те, про що Він просить вас через Писання, вчення сучасних пророків і спонукання Святого Духа. Чи прийняли ви, наприклад, запрошення Президента Гордона Б. Хінклі прочитати Книгу Мормона до кінця 2005 р.? Ті, хто так зробив, діяв з вірою і отримав обіцяні благословення. (Звичайно, якщо ви не закінчили читати Книгу Мормона, ви все ще можете це зробити!)

Хоча багато людей може прожити життя без віри в Господа, вони ніколи не зможуть успадкувати вічне життя без віри в Нього. Лише через євангелію Ісуса Христа—з вірою в Нього, яка є першим принципом,—ми зможемо насолоджуватися вічним життям, яке є даром, найвеличнішим з усіх дарів Бога (див. УЗ 14:7).

Читачі

Я вірю в те, що наша відданість Христу і Його євангелії—це найкращий спосіб показати свою любов до Нього і віру в Нього. Коли ми живемо за Його принципами і нормами і твердо ходимо шляхом, який Він нам вказав, то свідчимо не лише Йому, але й іншим людям у нашому житті. Ми свідчимо про свою вдячність за Його жертву, яку Він приніс за нас, і за Відновлення євангелії.

Ян В., 17 років, Моравія, Чеська Республіка

Коли ми віримо в допомогу й силу Господа, тоді можемо йти вперед, маючи довіру до Нього. Наш послух заповідям показує, що ми маємо віру в Нього. Я знаю всім своїм серцем, що Він хоче дати нам великі благословення і що віра та послух є важливими для їх отримання.

Марко С., 18 років, Лігурія, Італія

Мати віру в Ісуса Христа—означає повністю довіряти Йому і бути впевненим у своєму розумі та серці, що Він існує і що Він—наш Спаситель. Ми повинні покладати довіру на Христа, тому що Він знає, як допомогти нам подолати труднощі в нашому житті. Брак віри в Нього призводить до того, що ми занепокоєні своїм духовним станом і сумніваємося в Божих обіцянках. Зосередження на Спасителі допомогло мені залишитися вірною євангелії, мати владу над своїми страхами і долати перепони.

Наталія Н., 19 років, Чімборасо, Еквадор

Виявляйте віру в Христа через послух. Віра без діл—мертва. Слухаючись, навіть не знаючи чому, ми виявляємо свою довіру до Нього і віру. Виконання заповідей показує, що ми довіряємо Йому і маємо віру в те, що Він просить нас робити. Молитва і читання Писань щодня зміцнює мої стосунки з Небесним Батьком, даючи мені більше віри в Нього. Ви також повинні сподіватися отримати відповіді на свої молитви. Моліться, щоб отримати допомогу в здобутті віри.

Меган С., 18 років, шт. Міссурі, США

Ми можемо виявляти віру, дозволяючи Господу керувати нашим життям. Довіряючи Богові, йдучи за Ним, старанно працюючи над дотриманням заповідей, ми можемо виявляти віру в Нього. Підкоривши свою волю Його волі, ми можемо стати свідками великих чудес у своєму житті і в житті людей навколо нас.

Дмитро З., 21 рік, Донецьк, Україна

Якщо ми маємо знання про євангелію та маємо віру в її істинність, нам потрібно зробити дослід, живучи за нею, щоб отримати благословення. Віра без діл—мертва. Якщо є віра і діла, тоді віра стає все міцнішою. У книзі 1 Нефій 7:12 нам нагадують, що слід бути вірними Богові. Вірність—це перший крок до розвитку віри.

Отгончімег Б., 15 років, Тов, Монголія

Ми можемо виявляти віру в Ісуса Христа, покладаючись і повністю довіряючи Його всезнанню і всемогутності. Гарний спосіб робити це—сплачувати десятину, бо таким чином ми можемо показати, що готові зректися мирських речей заради більших обіцяних благословень.

Саманта Л., 15 років, Самбоанга дель Сур, Філіппіни

У нас є багато способів виявляти віру в Бога, наприклад: щодня читати Писання і молитися, зберігати у святості день Суботній, платити десятину і пожертвування від посту, служити іншим і з готовністю дотримуватися інших заповідей.

Сенг С., 18 років, Баттамбанг, Камбоджа

Ми виявляємо віру в Христа, коли приходимо до церкви, молимося, читаємо Писання, приймаємо покликання, каємося у гріхах, приймаємо причастя і звеличуємо свої покликання.

Адам Н., 18, шт. Джорджия, США

Відповіді слід розглядати як допомогу і спрямування, а не як офіційне проголошення вчень Церкви.

Зображення

“Кожного разу, коли ви випробовуєте вашу віру, тобто гідно дієте відповідно до отриманого відчуття, ви отримаєте підтверджуючий доказ Духа. Ці відчуття зміцнятимуть вашу віру. Якщо ви повторюватимете цю модель, ваша віра зміцнішає. … При постійному використанні віра стане живою, міцною силою, яка підносить і надихає силу у ваше життя”.

Старійшина Річард Г. Скотт, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, “Підтримка сили віри у часи непевності і випробування”, Ліягона, трав. 2003, с. 76.