2007
Якою великою буде ваша радість
Жовтень 2007 року


Спільні заходи

Якою великою буде ваша радість

“Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі” (Матвій 5:16).

Чи помітили ви, що ділячись пригощенням або іграшкою з іншими людьми, ви почуваєте себе добре? Звичайно, ви це відчували. Ви можете ділитися чимось іще, крім пригощення й іграшок. Наприклад, знаннями. Ділячись знаннями, ми отримуємо радість—не лише той, хто їх отримує, але і той, хто ними ділиться. Найкращі знання, якими ми можемо ділитися—це євангелія Ісуса Христа.

Дев’ятирічна Ешлі відчувала радість, коли ділилася євангелією. Після того як Ешлі відгукнулася на заклик подарувати комусь Книгу Мормона, батько Ешлі відвіз її до дому директора школи і Ешлі подарувала їй Книгу Мормона. Ешлі також дала місіонерам повного дня ім’я директора школи. Яку радість відчувала Ешлі! (Див. “Nine-Year-Old Member Missionary,” Friend, July 1997, 42–43.)

Найважливіше, чим ви можете ділитися,—це євангелія Ісуса Христа. Господь покликав Олівера Каудері і Девіда Уітмера проповідувати євангелію. Він пояснив, яку радість вони отримають:

“І якщо буде так, що вам доведеться трудитися всі ваші дні, сповіщаючи покаяння цьому народові, і ви приведете тільки одну душу до Мене, якою великою буде ваша радість з нею в царстві Мого Батька!

І ось, якщо ваша радість буде великою з однією душею, яку ви привели до Мене в царство Мого Батька, якою великою буде ваша радість, якщо ви приведете багато душ до Мене!” (УЗ 18:15–16).

Ми виявляємо свою віру в Ісуса Христа, коли ділимося євангелією з іншими. І яку велику радість ми отримуємо, коли допомагаємо іншим дізнатися про Ісуса Христа і про план нашого Небесного Батька.

Вправа

Напишіть своє ім’я під одним із зображень місіонера. Виріжте його і приклейте на картон. На домашньому сімейному вечорі помістіть своє зображення місіонера біля кожного малюнка і поясніть своїй сім’ї, як людина в кожній із ситуацій може бути місіонером. Попросіть свою сім’ю розіграти ситуацію з малюнками або якусь іншу ситуацію, яку вони хочуть, і дати вам можливість спробувати ділитися євангелією.

Ідеї для проведення спільних заходів

  1. 1. Підготуйте кілька клаптиків паперу, на яких ви напишете вчинки, що є хорошим або поганим прикладом. Попросіть кількох дітей витягнути по одному клаптику з коробки. Прочитайте їх по черзі. Нехай діти вирішать, який приклад ілюструє дана ситуація—хороший чи поганий. Прикріплюйте папірці до дошки під одним із заголовків: “Хороший приклад” або “Поганий приклад”. Наприклад: “Я ношу скромний одяг” підходить до заголовку “Хороший приклад”. “Я іноді вживаю грубі слова” підходить до заголовку “Поганий приклад”. Допоможіть дітям знайти, прочитати і вивчити напам’ять Матвій 5:16. Свідчіть, що Ісус Христос показав нам хороший приклад.

  2. 2. Попросіть дітей пригадати, коли вони чули свідчення інших людей. Поясніть, що хоча збори свідчень—це час, щоб ділитися своїми свідченнями, ми можемо користуватися й іншою нагодою, щоб свідчити. Зверніться до 2 Тимофію 1:7–8. Президент Гордон Б. Хінклі сказав: “Я хочу, щоб кожен член цієї Церкви помістив ці слова там, де буде їх бачити кожного ранку, починаючи свій день” (“Не лякайтеся”, Ліягона, лют. 2005, с. Д2). Він каже, що ті слова додадуть нам сміливості, віри й сили. Попросіть дітей виписати вірш 7 і першу частину вірша 8, принести їх додому й помістити там, де вони зможуть бачити їх щоранку. Допоможіть дітям відчути силу свідчень пророків і апостолів. Якщо можливо, включіть запис свідчення з генеральної конференції або відео Особливі свідки Христа. Або прочитайте свідчення з номеру Ліягони.

Примітка: Якщо ви не хочете відділяти ці сторінки з журналу, ви можете зробити копію цієї вправи або надрукувати її з Інтернету з сайту www.lds.org. Для англійської мови клацніть мишкою на “Gospel Library”. Для інших мов клацніть на “Languages”.