Інститут
Урок 1. Підготовчий матеріал для уроку: Вивчення доктрини про вічну сім’ю


“Урок 1. Підготовчий матеріал для уроку: Вивчення доктрини про вічну сім’ю”, Вічна сім’я. Матеріал для вчителя (2022)

“Урок 1. Підготовчий матеріал для уроку”, Вічна сім’я. Матеріал для вчителя

Зображення
щасливі чоловік і дружина з їхнєю маленькою дитиною

Урок 1. Підготовчий матеріал для уроку

Вивчення доктрини про вічну сім’ю

Ласкаво просимо до курсу про вічну сім’ю! Істини, про які ви дізнаєтеся на цьому курсі, разом з діями за спонуканнями, що ви відчуєте, можуть допомогти вам і вашій сім’ї наблизитися до Бога й отримати всі благословення, які Він підготував для вас. Ви також зможете краще допомагати іншим робити те саме.

Вивчаючи наступний матеріал для підготовки до уроку 1, подумайте про благословення і радість, які Небесний Батько хоче, щоб мали всі Його діти, і про те, як це стосується сімей.

Примітка: Підготовчий матеріал надасть вам основу для навчання у класі. Вивчення підготовчого матеріалу для кожного уроку перед його проведенням допоможе вам, коли ви прийдете на урок, отримати глибший, більш змістовний досвід у навчанні.

Частина 1

Наскільки може змінитися моє особисте і сімейне життя, якщо я довірятиму Небесному Батькові та досконалій любові й мудрості Ісуса Христа?

Нас оточують різні думки та інформація стосовно теми—сім’я. Іноді те, що прийнято у суспільстві стосовно сім’ї, суперечить плану Небесного Батька. Чим більше ми знаємо і розуміємо Небесного Батька, Ісуса Хрста та Їхній характер, тим більше ми довіряємо Їхнім вченням і порадам, зокрема і тим, що стосується сім’ї. Коли ми так робимо, ми можемо навчитися бачити речі так, як їх бачать Вони—з точки зору вічної перспективи.

Зображення
молода жінка вивчає Писання
Зображення
піктограма, вивчайте

Вивчайте, готуючись до уроку

Прочитайте 2 Нефій 26:24, Мосія 4:9 та Ісая 55:8–9 і знайдіть істини про Небесного Батька та Ісуса Христа, які можуть допомогти вам довіряти Їм. За бажанням можете позначити те, що знайшли.

Подумайте про те, як описання Небесного Батька та Ісуса Христа у цих уривках з Писань можуть впливати на ваш вибір того, як ви ставитеся до делікатних проблем і запитань стосовно сім’ї. Старійшина Річард Г. Скотт, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав:

Зображення
Старійшина Річард Г. Скотт

“Він—ваш Батько, Його мета—це ваше вічне щастя, ваш беззупинний розвиток, ваші зростаючі можливості. Його бажанням є ділитися з вами всім, що є у Нього” (“Obtaining Help from the Lord”, Ensign, Nov. 1991, 86).

Зображення
піктограма, вивчайте

Вивчайте, готуючись до уроку

Докладаючи пророчі старання “попереджати і застерігати” проти обману світу, Перше Президентство та Кворум Дванадцятьох Апостолів у 1995 році представили проголошення про сім’ю (див. Gordon B. Hinckley, “Stand Strong against the Wiles of the World”, Ensign, Nov. 1995, 100). Прочитайте “Сім’я: Проголошення світові” (ChurchofJesusChrist.org) та обміркуйте, чого воно навчає стосовно благословень та щастя, які Небесний Батько бажає для вас і вашої сім’ї. Ви можете позначити докази Його любові та бажання вашого щастя.

Зображення
багато поколінь однієї сім’ї
Зображення
піктограма, розмірковуйте

Розмірковуйте, готуючись до уроку

Подумайте про деякі сучасні соціальні проблеми або запитання, які вирішуються істинами, що написані у проголошенні про сім’ю. Яка цінність у тому, щоб довіряти мудрості та вічній перспективі Небесного Батька та Ісуса Христа, ніж мудрості та перспективі світу стосовно цих тем?

Частина 2

Як ми можемо створити безпечну атмосферу для обговорювання делікатних проблем?

Подумайте про ситуацію у вашій сім’ї, динаміку сімейних стосунків та труднощі. Яким чином ваша сім’я відрізняться від інших сімей, які ви знаєте? Наші найсильніші почуття пов’язані з нашими сім’ями. Коли ми обговорюємо вчення про сім’ю, то мусимо пам’ятати, що ситуації в інших сім’ях та їхній досвід можуть відрізнятися від наших власних. Пам’ятаючи про це, ми можемо бути більш люблячими, чуйними та ввічливими під час обговорень учення про сім’ю. Роблячи це, ми стаємо краще підготовленими до того, щоб Святий Дух більш глибоко навчав нас про призначення сім’ї та цілі нашого Небесного Батька.

Зображення
обговорення у класі
Зображення
піктограма, вивчайте

Вивчайте, готуючись до уроку

Ісус Христос—це наш досконалий приклад милосердя до людей за будь-яких обставин. Прочитайте Мороній 7:45–48. Пригадайте випадки у своєму житті, коли Спаситель виявив до вас милосердя й обміркуйте, як це вплинуло на вас.

Як учні Ісуса Христа ми намагаємося стати подібними до Нього в усьому, що ми кажемо і робимо. Треба вчитися слухати інших, а також ділитися істиною з любов’ю, повагою та розумінням. Коли ми ведемо делікатні розмови на теми стосовно сім’ї з милосердям, ми стаємо подібними до Спасителя. За нашим бажанням Святий Дух може допомогти нам знати нашу роль у створенні та підтримці такої атмосфери в класі для вивчення істини, де відчуватиметься любов, повага та приналежність.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав:

Зображення
Cтарійшина Ніл Л. Андерсен

“Сьогодні моє звернення стосується сотень тисяч дітей, підлітків та дорослої молоді, які виростали не в такій, за відсутності кращого терміну, скажу, “ідеальній сім’ї”. Я маю на увазі не лише молодь, яка пережила смерть, розлучення або занепад віри батьків, але також десятки тисяч молодих чоловіків та жінок по всьому світу, які прийняли євангелію, а їхні мама чи батько не долучилися з ними до Церкви.

Ці молоді святі останніх днів приєдналися до Церкви з великою вірою. Вони сподіваються створити в майбутньому ідеальну сім’ю у своєму власному житті. У належний час вони стануть важливою частиною нашої армії місіонерів, нашою праведною дорослою молоддю, тими, хто стане на коліна перед олтарем, щоб започаткувати свої власні сім’ї.

Ми й далі будемо навчати про Господній взірець для сімей, але зараз, маючи мільйони членів Церкви та розмаїття, … нам треба бути ще більш вдумливими й чутливими. …

Давайте подумаємо про них, запросимо їх, обнімемо і зробимо все можливе, аби зміцнити їхню любов до Спасителя” (“Хто прийме їх, приймає Мене”, Ліягона, трав. 2016, сс. 49–50, 52).

Зображення
піктограма, записуйте

Записуйте свої думки

Подумайте про свій власний досвід та про те, який вплив ви можете мати, якщо з милосердям будете брати участь в обговореннях делікатних тем про сім’ю. Запишіть, що ви можете робити, аби допомогти іншим відчувати любов і повагу під час обговорень таких тем з точки зору вічної істини.