2019
“Не бійся, бо Я ж із тобою!”
Червень 2019


Останнє слово

“Не бійся, бо Я ж із тобою!”

З виступу на духовному вечорі в Університеті Бригама Янга–Гаваї, 15 грудня 2012 р.

Зображення
Elder David A Bednar infographic

Один відомий воєначальник якось з особливим акцентом наголосив: “Ніколи не керуйтеся своїми страхами”1.

Коли ми обдумуємо все, що навколо нас відбувається, у нас може виникати багато причин, щоб боятися, вагатися і не бути впевненими в тому, чи події нашого життя можуть дійсно розвиватися тим шляхом, якого ми так довго сподівалися.

Хтось із вас може поставити під сумнів або не довіряти власній спроможності досягнути успіху в мирських і духовних справах. Можливо, ви сумніваєтеся в тому, що Господні обіцяння надавати підтримку та скерування—які ви явно бачите і усвідомлюєте в житті багатьох інших людей—так само виявлятимуться і у вашому житті. Ви можете бути не впевнені, чи варто скористатися певною нагодою, бо ви не можете передбачити в усіх подробицях, як розгортатимуться події, тому не насмілюєтеся почати і зробити перші кроки на тому шляху. Або ви можете так сильно перейматися тим, що на вас чекає невдача, що не наважуєтеся діяти з вірою і йти вперед, таким чином збільшуючи ймовірність тієї невдачі, якої так боїтеся.

Щоб не керуватися своїми страхами, вам просто не потрібно дозволяти, щоб страхи й невпевненість визначали ваш життєвий курс, негативно впливали на ваше ставлення і поведінку, неналежно впливали на наші важливі рішення або відвертали чи відволікали від усього в цьому світі, що є чеснотним, хорошим чи гідним похвали. Не керуватися страхами означає, що віра в Господа Ісуса Христа пересилює наші страхи і що ми йдемо вперед, покладаючись на Нього. Не керуватися страхами означає, що ми довіряємо Господньому проводу, запевненням і Його розкладу для нашого життя. Я обіцяю, що кожного з нас Господь може благословити і благословить скеруванням, захистом і тривалим щастям, якщо ми навчимося не керуватися своїми страхами.

Якщо ми виявляємо віру в Христа і довіряємо Його обіцянням, ми можемо ходити в темряві з абсолютною впевненістю, що наш шлях буде освітлено—принаймні достатньо, аби зробити наступний крок,—а потім наступний і ще один.

Джозеф Сміт проголосив: “Нам нічого боятися, якщо ми вірні”2.

Президент Томас С. Монсон (1927–2018) радив: “Не бійтеся. Будьте в доброму гуморі. Майбутнє таке ж яскраве, як і ваша віра”3.

Якщо ви дивитеся в майбутнє з вірою, Спаситель ітиме перед вашим лицем, буде праворуч і ліворуч від вас, а Його Дух буде у ваших серцях (див. Учення і Завіти 84:88) в усіх ваших праведних справах і думках всі дні вашого життя.

Посилання

  1. У Mary Anna Jackson, Memoirs of Stonewall Jackson (1895), 264.

  2. The Personal Writings of Joseph Smith, ed. Dean C. Jessee, rev. ed. (2002), 338.

  3. Томас С. Монсон, “Будьте у доброму гуморі”, квітнева генеральна конференція 2009 р.