2019
Благословення мати дітей
Червень 2019


Дорослій молоді

Благословення мати дітей

Автор живе в Манагуа, Нікарагуа.

Люди не розуміють, чому ми хочемо мати більше дітей, але, завдяки нашим нащадкам, ми здатні краще зрозуміти любов Небесного Батька і розвинути свій божественний потенціал.

Зображення
family and data-posterity

Ілюстрація Тауша Коатес

“Це ваша остання дитина?” Коли я була вагітна третьою дитиною, вже маючи двох, старшій з яких не було й 5 років, здавалося, що люди мають висловити свою думку з приводу моїх дітей. “Це ваша остання дитина?” “А вам не здається, що ви надто поспішаєте?” “Що ви будете робити з трьома дітьми?” Такі запитання мені ставили постійно. Хоча це можна було зрозуміти, оскільки через економічні труднощі люди в моїй країні, зазвичай, мають одну дитину або двох, втім чого люди не знали, то це того, що, коли ми з чоловіком ще ходили на побачення, то обговорювали, скільки дітей хочемо мати і коли. Планування сім’ї було для нас важливим і серйозним рішенням, тож його нам обом необхідно було узгодити, завжди шукаючи скерування від Бога. Ми слухали Духа, а не голоси людей навколо нас, і Господь благословляв нас дітьми.

Коли Господь укладав завіт з Авраамом, Він пообіцяв йому численне потомство (див. Буття 17:5–6; 22:17). З останнього уривка з Писань ми зрозуміли, що, на думку нашого Небесного Батька, діти—це одне з найбільших благословень, які ми можемо отримати. Завдяки своєму потомству, ми здатні краще зрозуміти любов Небесного Батька і розвинути свій божественний і вічний потенціал. Коли у вас є діти, ви не лише допомагаєте тим духам, які перебувають у доземному світі, прийти на землю й отримати тіло, але також маєте привілей навчати їх євангелії. На моє переконання, мало що в цьому житті готує нас краще до вічного життя, ніж наявність дітей. Саме в сім’ях ми краще навчаємося застосовувати Господні якості. Зараз, коли я стала мамою, то отримую щоденне нагадування про те, як важливо розвивати близькі стосунки з Небесним Батьком. Я постійно молюся і прошу скерування, сили й терпіння та дякую Йому за велику кількість благословень, які приносять із собою діти.

Батьківство—це досвід, який змінює життя. Він несе з собою виклики, але й багато радості. Кожного разу, коли я чую, як найстарша дочка співає пісню Початкового товариства, або бачу, як мій дворічний син намагається не відкривати очі під час сімейної молитви, або коли я тримаю на руках свого хлопчика-немовля, поки він спить, я відчуваю, як моє серце сповнюється невимовною радістю. Наші діти—це той запас енергії, який допомагає витерпіти до кінця, незважаючи на всі випробування, які постають перед нами в житті. Я по-справжньому вдячна Небесному Батькові за те, що дав мені можливість бути матір’ю своїх дітей.

Я знаю, що Небесний Батько любить нас. Я відчувала Його любов під час тих чудових моментів, сповнених справжньої вічної радості, а також під час випробувань. Він послав Свого Сина, Ісуса Христа, щоб показати нам шлях повернення до небесного дому. Я люблю свою сім’ю і знаю, що сім’ї можуть бути разом навіки.