Семінарія
Мосія 21–24, частина 2: Звернення до Господа за позбавленням від випробувань


“Мосія 21–24, частина 2: Звернення до Господа за позбавленням від випробувань”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Мосія 21–24, частина 2”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Мосія 21–24, частина 2

Звернення до Господа за позбавленням від випробувань

Зображення
юнак звертається до Писань

Як ви реагуєте, коли до вас приходять випробування і труднощі? Чому, на вашу думку, одні люди наближаються до Господа, а інші відходять від Нього? З розділів Мосія 21–24 ми дізнаємося, що народ Лімгія та народ Алми звернулися до Господа, щоб Він зміцнив їх та звільнив з поневолення. Цей урок призначений допомогти вам покладатися на Небесного Батька та Ісуса Христа, Які допоможуть вам пройти через ваші випробування.

Реагування на випробування

На попередньому уроці вам було запропоновано подумати про якесь випробування, яке у вас є тепер чи було у минулому. Можливо, ви дізналися деякі істини, вивчаючи розділи Мосія 21–24, які допомогли вам зрозуміти, чому Господь дозволяє, щоб до нас приходили випробування. Сьогодні вам доведеться знову подумати про свої випробування, але цього разу зосередившись на тому, як ви на них відреагували. Можливо, ви захочете написати про перешкоди або успіхи, які у вас були, а також про те, як ви відчули вплив або благословення Господа.

Господня сила визволення

Можливо, ви пам’ятаєте, що сталося з народом Лімгія (на землі Нефія) і народом Алми (на землі Гелама). Обидва ці народи пройшли через важкі випробування, перебуваючи в полоні у ламанійців. Це зображення ілюструє їхні подорожі, про які написано в розділах Мосія 21–24.

Зображення
зображення місць, про які йдеться в розділах Мосія 21–24

Сьогодні ви дізнаєтеся, як Господь звільнив обидві ці групи людей з неволі та привів їх на землю Зарагемлі. Під час навчання пам’ятайте про свої випробування й шукайте істини, які допоможуть вам розпізнати, як Господь проявляє Свою силу звільнення у вашому житті.

Накресліть у своїх щоденниках для навчання наведену нижче таблицю. Обов’язково залиште достатньо місця для запису кількох відповідей у кожному квадраті таблиці.

Прочитайте уривки з Писань принаймні для одного з цих народів, роблячи позначки в таблиці про те, як вони були звільнені від своїх випробувань. Ви можете позначити у своїх примірниках Писань слова або фрази, на які ви звернули особливу увагу.

Мосія 21–24: Зміцнення і визволення

Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024) — “Moсія 21–24, частина 2: Звернення до Господа за позбавленням від випробувань”

Народ Лімгія
Мосія 21:13–16, 36; 22:1–13; 29:18–20

Народ Алми
Мосія 23:25–29; 24:8–25

Що саме зробили люди, аби отримати допомогу Господа?

Як Господь брав участь у їхньому визволенні?

Які ваші улюблені фрази з цих віршів слід запам’ятати?

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Дайте відповіді на такі запитання:

    • Що саме зробили люди, аби отримати допомогу Господа?

    • Що ви дізналися про Господа і Його силу, вивчаючи ці розповіді?

    • Яку улюблену фразу ви виділили з одного з віршів, які вивчали?

Визнавайте силу Господа й радійте їй

Серед багатьох істин, про які ми можемо дізнатися з цих віршів, ви під час свого навчання, можливо, визначили, що коли ми звертаємося до Нього, Небесний Батько підтримає нас у наших випробуваннях і визволить нас у Свій час (див. Мосія 21:14–16). Ми також дізналися, що, коли ми з радістю й терпінням проходимо випробування, Господь може зміцнити нас, щоб ми могли з легкістю нести наші тягарі (див. Мосія 24:15).

  • Як знання цього про Господа може вплинути на те, як ви реагуєте на свої випробування?

  • Як Господь підтримав і зміцнив вас або когось із ваших знайомих, щоб до кінця пройти своє випробування або нести якийсь тягар? Як цей досвід вплинув на ваші почуття до Нього?

ChurchofJesusChrist.org

Ваші наступні кроки

Поміркуйте над тим, що з того, про що ви дізналися сьогодні, могло б допомогти вам пройти випробування, які приходять до вас.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте наведені далі інструкції:

    Додайте новий стовпець до таблиці, яку ви накреслили раніше на уроці, і позначте верхній рядок цього стовпця “Я”. Потім заповніть свій новий стовпець, відповівши на запропоновані далі запитання. (Якщо у вас немає місця для нової колонки, дайте відповіді на запитання окремо у своєму щоденнику для навчання).

    • Що саме ви можете зробити, аби отримати більше допомоги Господа у ваших випробуваннях?

    • Що з того, про що ви дізналися сьогодні про Господа, може допомогти вам зрозуміти, яку допомогу чи силу Він може вам надати?

    • Які слова чи фрази з віршів, які ви вивчали, на вашу думку, могли б стосуватися ваших обставин? Чому?