Семінарія
Опанування доктрини: Мосія 18:8–10 “Ви увійшли в завіт з Ним”


“Опанування доктрини: Мосія 18:8–10 “Ви увійшли в завіт з Ним”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів (2024)

“Опанування доктрини: Мосія 18:8–10”, Посібник з вивчення Книги Мормона для студентів

Опанування доктрини: Мосія 18:8–10

“Ви увійшли в завіт з Ним”

Зображення
Алма христить у водах Мормона

На попередньому уроці ви дізналися, як наш завіт хрищення, укладений зі Спасителем, може вплинути на те, як ми проживаємо своє життя. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання та ключову фразу для Мосія 18:8–10, пояснити суть доктрини, викладеної в цих віршах, і застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних навчальних ситуаціях, використовуючи цей уривок з Писань.

Запам’ятати й пояснити

Напишіть у правильному порядку вказані далі посилання та ключову фразу для Мосія 18:8–10у своєму щоденнику для навчання. Якщо потрібно, перевірте, чи правильно ви написали фразу, звернувшись до списку посилань на доктринальні уривки для опанування й ключові фрази з Писань, що наприкінці посібника Опанування доктрини. Базовий документ (2022).

[Христіться] 8 Господа в Мосія ви як 18 ім’я в завіт Ним увійшли що з свідчення 10 що в

Правильно написавши цю фразу, знайдіть хвилинку, щоб спробувати запам’ятати посилання на цей уривок з Писань і ключову фразу для нього, повторивши їх кілька разів.

Зображення
піктограма, записуйте
  1. Виконайте наведене далі завдання:

На попередньому уроці ви дізнались, що коли ми христимося, то укладаємо завіт з Богом, що будемо служити Йому і дотримуватися Його заповідей. Уявіть, що вас попросили виступити на христильній службі, що проводиться для восьмирічної дитини, про завіт, який вона укладає. Запишіть, як написане в Мосія 18:8–10 може допомогти вам пояснити цей завіт і як дотримання цього завіту допоможе дитині стати більше схожою на Ісуса Христа.

Застосування на практиці

Спробуйте з пам’яті назвати три принципи набуття духовного знання, а також коротко розказати, що означає кожен принцип. Якщо потрібно, перегляньте абзаци 5–12 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику Опанування доктрини. Базовий документ (2022).

Прочитайте наведену далі навчальну ситуацію і застосуйте кожен з принципів набуття духовного знання, щоб підготувати кілька порад для Ганни, якими вона могла б скористатися, щоб допомогти Поліні.

Ганна помітила, що Поліна, дівчина з її класу в церкві, намагається бути щасливою або знайти друзів. Ганна чула, що Поліна іноді не відвідує молодіжні заходи чи церковні збори, бо відчуває, що не вписується в коло інших дівчат. Ганна хоче допомогти Поліні відчути, що її радо приймають, але їй ніколи не доводилося по-справжньому поговорити з Поліною, і вона переймається тим, що розмова може вийти невдалою або їй буде незручно звернутися до цієї дівчини.

Зображення
піктограма, записуйте
  1.  Дайте відповідь на таке запитання:

  • Як би ви застосували кожен з трьох принципів набуття духовного знання та вчення з Мосія 18:8–10, щоб допомогти Ганні в її ситуації?

Якщо ви спробували відповісти, але вам усе ще потрібна допомога, щоб відповісти на попереднє запитання, вказані нижче запитання, можуть допомогти вам зорієнтуватися:

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

  • Які відомі вам уривки з Писань чи слова провідників Церкви можуть допомогти Ганні? Як можуть бути корисними вчення з Мосія 18:8–10?

  • Як розмова з президентством класу Товариства молодих жінок може допомогти Ганні краще зрозуміти ситуацію Поліни?

Розглядати поняття і питання з точки зору вічної перспективи

  • Що Ганні потрібно зрозуміти про те, як Господь бачить завіти хрищення, що могло б допомогти їй подолати її невпевненість?

  • Як згадування про те, як Господь ставиться до Поліни, може допомогти Ганні?

  • Як підбадьорювання Поліни може допомогти Ганні стати більше схожою на Небесного Батька та Ісуса Христа?

Діяти з вірою

  • Що може зробити Ганна, щоб виконати конкретні обіцяння, дані під час хрищення, про які Алма навчав у Мосія 18:8–10?

  • Які приклади того, як Ісус Христос допомагав іншим, ви б навели Ганні, щоб допомогти їй діяти з вірою?